Διακόσμηση: Εξωτική πολυτέλεια στη Σιγκαπούρη!

Μια πολυτελής κατοικία που ακούεισ το όνομα Gallop House στη Σιγκαπούρη δίνει μαθήματα design τόσο για το αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα όσο και για την άψογη χρήση του ξύλου. Ο σχεδιασμός ανήκει στο αρχιτεκτονικό studio Formwerkz που σχεδιάσαν το σπίτι για λογαριασμό ενός πελάτη και της οικογένειάς του, απαρτίζεται από 5 βασικά μέλη plus οι γιαδιάδες και οι παππούδες. Η κατοικία εκτείνεται σε τρία πατώματα αλλά η εξωτερική της όψη και η πισίνα της είναι τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν και μαγνητίζουν το μάτι.
Εξωτερικά η κατοικία θυμίζει ένα μακρόστενο κουτί φτιαγμένο από ξυλάκια όπως τα παραθαλάσσια bungalows. Μια υπέροχη πισίνα εκτείνεται κάθετα στο σπίτι ενώ στην άκρη της υπάρχει ένα παιδικό δεντρόσπιτο κατασκευασμένο για λογαριασμό του προηγούμενου ιδιοκτήτη το οποίο παρέμεινε άθικτο.


Η είσοδος στην οικία γίνεται από μια αψίδα. Στο πρώτο όροφο βρίσκονται τα κυρίως δωμάτια (κουζίνα, καθιστικό και τραπεζαρία) ενώ στον πάνω όροφο, πολύ έντεχνα κρυμμένα πίσω από την ξύλινη κατασκευή βρίσκονται τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια. Αυτή η ξύλινη κατασκευή προσφέρει πολύ καλό αερισμό των δωματίων.


Η αψιδωτή είσοδος


Η χρήση του ξύλου είναι το βασικό στοιχείο όλης της κατοικίας, με μεγάλες ξύλινες επιφάνειες από την πρόσοψη μέχρι τα εξωτερικά πατώματα.


Μια υπέροχη ορθογώνια πισίνα εκτείνεται κάθετα στο σπίτι δίνοντάς της το χώρο που χρειάζεται. Στο τέλος της πισίνας διακρίνεται ένα δεντρόσπιτο.


Μια βασική μέριμνα στην κατασκευή είναι η ύπαρξη αρκετών σκιερών χώρων που θα προστατεύονται από τον καυτό ήλιο της περιοχής.


Η κατοικία βρίσκεται δίπλα στο Gallop Park εξού και το όνομά της.


Οι εσωτερικοί χώροι είναι ευάεροι αλλό όχι εκτεθειμένοι στο άμεσο φως.


Η στέγη είναι κατασκευασμένη από πάνελς που ανοίγουν ή κλείνουν για τον αερισμό των χώρων.

Read More

And More