Ένα διαμέρισμα στη Βαρκελώνη που αψηφά το χρόνο και “απογειώνει” το interior design του

Η παρέμβαση σε έναν παλαιωμένο χώρο με σχεδόν αμφιλεγόμενη κατασκευαστική ασφάλεια και σίγουρα πολυχρονισμένη αισθητική αξία και χρήση είναι πάντοτε πρόκληση για τους interior designers και αρχιτέκτονες που καταπιάνονται με το εκάστοτε project. Ωστόσο, στην περίπτωση της Ισπανίδας designer Miriam Barrio τίποτα δεν είναι ανέφικτο ή πολύ δύσκολο και αυτό αντικατοπτρίζεται σε μία από τις νέες δημιουργίες της στη Βαρκελώνη! Το οροφοδιαμέρισμα ενός παλιού συγκροτήματος κατοικιών στο οποίο κλήθηκε να επέμβει και να αναδιαμορφώσει η σχεδιάστρια ήταν αρκετά καταπονημένο και “σκοτεινό”, με εμφανή τα σημάδια που άφησε ο χρόνος πάνω του. Πρωταρχικός στόχος, λοιπόν, της Barrio ήταν να αποτινάξει τη μουντή χροιά που είχε αποκτήσει το σπίτι και να δημιουργήσει ένα χώρο λαμπερό και σύμφωνο με τις αρχές του σύγχρονου design! Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ονειρικό και παρακάτω μπορείς να το γνωρίσεις καλύτερα!

Μέσα στα συνολικά 140 τ.μ. του, το εκπληκτικό διαμέρισμα, που προορίζεται για τουριστική ενοικίαση, αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και ένα WC, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι του απασχολούν το σαλόνι, την κουζίνα, την τραπεζαρία, τα ευρύχωρα χωλ και τους εκτενείς διαδρόμους! Κοινό χαρακτηριστικό όλων; Τίποτα δεν έχει τοποθετηθεί τυχαία σε κανένα από τα εν λόγω δωμάτια!

Στόχος της σχεδιάστριας ήταν να αναζωογονήσει το παλιό “σκαρί” του σπιτιού και να του προσδώσει φινέτσα και κομψότητα, οι οποίες συνδυάζουν το παρελθόν με το παρόν του interior design! Μεσοπολεμικές αισθητικές πινελιές “μπλέκονται” με τον contemporary σχεδιασμό και τη vintage κομψότητα του χρυσού και των έντονων ασυνήθιστων αποχρώσεων!

Το ολόλευκο αριστοκρατικό καθιστικό με τις γλυπτές λεπτομέρειες στις ξύλινες επιφάνειες και τις οροφές του έχει διακοσμηθεί υπόλευκα έπιπλα και στοιχεία από μάρμαρο και μέταλλο, ενώ τα ξύλινα δάπεδα προσδίδουν αρχοντική αίγλη στο χώρο. Σε άμεση επαφή με το σαλόνι βρίσκεται η αρκετά πιο γεωμετρική τραπεζαρία, που παραπέμπει σε περισσότερο σύγχρονες περιόδους και συνδέεται με την κουζίνα. Η χρωματική σύνδεση των δύο χώρων με τη σκουρόχρωμη παστέλ απόχρωση του μπλε δίνει στην “κυριαρχία” του λευκού ένταση και στυλ, ενώ ταιριάζει απόλυτα με τις χρυσές λεπτομέρειες, τις μαρμάρινες επιφάνειες και τις ξύλινες κατασκευές!

Περισσότερες έντονες αποχρώσεις έχουν χρησιμοποιηθεί στα υπνοδωμάτια και τα μπάνια, τα οποία μοιάζουν να ακολουθούν μια ξεχωριστή θεματική το καθένα! Το παστέλ ροζ υπνοδωμάτιο με τις χρυσές και μαύρες λεπτομέρειες, το λευκό δωμάτιο με τα σκανδιναβικά στοιχεία και το master υπνοδωμάτιο με τη χρυσίζουσα μπεζ απόχρωση κλέβουν τις εντυπώσεις, ενώ συνοδεύονται από το ολόχρυσο μπάνιο με τις terrazzo επιφάνειες, το πράσινο μπάνιο με τις χρυσές πινελιές, το μαρμάρινο μπάνιο με το patterned δάπεδο και το μπλε WC με το χρυσό και terrazzo συνδυασμό!

Read More

And More