Ένας τροπικός… παράδεισος στη Σιγκαπούρη βγαλμένος από τα πιο τρελά σου όνειρα

Πώς θα μπορούσε ένα σπίτι να αξιοποιήσει το εξωτερικό του περιβάλλον και μάλιστα να το “αιχμαλωτίσει” στον εσωτερικό σχεδιασμό του; Με λίγα λόγια, πώς φέρνεις το έξω… μέσα; Αυτό φαίνεται πως αναρωτήθηκαν και οι ιδιοκτήτες της υπερπολυτελούς μονοκατοικίας στη Σιγκαπούρη που ονομάστηκε “JKC2” και αποτελεί έναν (όχι και τόσο) μικρό “παράδεισο”! Το καινοτόμο στοιχείο του εν λόγω οικήματος είναι πως καταφέρνει να εισάγει χαρακτηριστικά και υφές του εξωτερικού χώρου στο interior design του, κάνοντας δύσκολο να ξεχωρίσεις πού ξεκινάει η διακόσμηση και πού τελειώνει ο κήπος!

Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική πρόταση ανήκει στο studio ONG&ONG που έκανε τη μελέτη και την κατασκευή της μοναδικής “εξωτικής” κατοικίας! Με έμφαση στο ξύλο και την πέτρα που έχουν χρησιμοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του σπιτιού, αλλά και το βιομηχανικό μπετόν και κυρίως το υδάτινο στοιχείο, το πρωτότυπο σπίτι αποτελείται από τρία διαδοχικά κτίρια που επικοινωνούν μεταξύ τους, σχηματίζοντας ένα νοητό “Π” το οποίο περικλείει τον κήπο. Αυτός ο κήπος, όμως, είναι που δίνει και την κεντρική σχεδιαστική νότα στους υπόλοιπους χώρους, μιας και στο κέντρο του “μεσουρανεί” η… τροπική πισίνα!

Χάρη στην πρωτότυπη αρχιτεκτονική δομή και φόρμα του “JKC2”, οι ένοικοι έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη θέα της “εσωτερικής αυλής” τους από κάθε σημείο του σπιτιού, το οποίο έχει διακοσμηθεί με minimal χροιά και κυβιστικούς όγκους! Άλλωστε, η εσωτερική γεωμετρία έχει ταιριάξει απόλυτα με την ισορροπημένη διάταξη του κήπου και της πισίνας. Μάλιστα, το κεντρικό σαλόνι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την exotic πισίνα, δίνοντας την αίσθηση πως σχεδόν… επιπλέει σε αυτή, ενώ το ειδικό στέγαστρο που ενώνει τις δύο επιφάνειες λειτουργεί ως μια φυσική συνέχεια ανάμεσα στους δύο χώρους!

Δοκίμασε να πάρεις μια γεύση από τη μοναδικότητα του “JKC2” στις φωτογραφίες που ακολουθούν, χωρίς να… τρίβεις τα μάτια σου!

Πού τελειώνει το σαλόνι και πού ξεκινάει η πισίνα του “JKC2”;

Το κεντρικό σαλόνι του σπιτιού διακοσμημένο με λιτές γραμμές και με την πρόσοψη να είναι απολύτως ανοιχτή στο εξωτερικό περιβάλλον.

Στην πολυτελή κουζίνα της μονοκατοικίας κυριαρχεί το ξύλο και το μάρμαρο.

Στην τραπεζαρία της πρωτότυπης κατοικίας η φύση και η τέχνη έχουν τον πρώτο λόγο.

Η μινιμαλιστική τουαλέτα του master υπνοδωματίου, που έχει κατασκευαστεί με πέτρα και ξύλο.

Το μπάνιο της πισίνας βρίσκεται μέσα στο κτίριο, αλλά η ντουζιέρα στο… μεταίχμιο.

Η είσοδος του επιβλητικού σπιτιού.

Read More

And More