The Fleming: Η 60s αισθητική συναντά το ναυτικό στυλ στο πολυτελές κατάλυμα του Χονγκ Κονγκ

The Fleming: Η 60s αισθητική συναντά το ναυτικό στυλ στο πολυτελές κατάλυμα του Χονγκ Κονγκ | tlife.gr

Με την πρώτη ματιά, αυτό το urban boutique hotel θα σου θυμίσει σκηνικό από τις ταινίες του Wes Anderson, αλλά η αλήθεια είναι πως οι δημιουργοί του δεν είχαν αυτό κατά νου όταν ξεκίνησαν τις διαδικασίες ανακαίνισής του! Βλέπεις, το εκπληκτικό ξενοδοχείο The Fleming στεγάζεται σε ένα ατμοσφαιρικό κτίριο των 70s και πρωτοάνοιξε τις πύλες του το 2006. Εννέα χρόνια μετά, το design studio A Work of Substance ανέλαβε το redesign, αλλά και ολόκληρο το rebranding του χώρου, καθιστώντας το ένα από τα πιο πολυτελή καταλύματα στην καρδιά της “πολυάσχολης” γειτονιάς Wanchai του Χονγκ Κονγκ! Μάλιστα, σκοπός της ανακατασκευής του ήταν να αποτελέσει πιστή αποτύπωση του τρόπου ζωής και της κουλτούρας του σύγχρονου Χονγκ Κονγκ!

Πηγή έμπνευσης του design studio ήταν το χαρακτηριστικά Star Ferry της πόλης, τα οποία παραδοσιακά μεταφέρουν τον κόσμο από τη μια άκρη του διάσημου Victoria Harbour έως την άλλη. Ξεκινώντας από αυτό το εμβληματικό σύμβολο της περιοχής, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να
“δανειστούν” τόσο τις χρωματικές επιλογές τους, όσο και το γενικότερο ναυτικό χαρακτήρα που διατρέχει το ξενοδοχείο απ’ άκρη σ’ άκρη! Με έμφαση στις moody αποχρώσεις του κόκκινου και του πράσινου, αλλά και με αρκετά μπρούτζινα μεταλλικά στοιχεία να συμπληρώνουν την παλέτα, οι κοινόχρηστοι χώροι είναι διάσπαρτοι με ιστορικές αναφορές στον πολιτισμό της γειτονιάς, ενώ αρκετές λεπτομέρειες στο interior design δίνουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο νοσταλγικό χαρακτήρα του!

Αποτελούμενο από συνολικά 66 δωμάτια και σουίτες που φτάνουν σε έκταση τα 36 τ.μ., η αίσθηση που αφήνει η διακόσμηση των ιδιωτικών χώρων διατηρεί εκείνο το nautical feeling που συναντά κανείς σε όλο το ξενοδοχείο! Μέταλλο και ξύλο ακόμη και στους τοίχους είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στα δωμάτια, με το φυσικό φως να “αγκαλιάζει” όλες τις επιφάνειες και τις χαρακτηριστικές ναυτικές ρίγες να συμπληρώνουν την εικόνα τους. Τα μπάνια όλων των δωματίων είναι εμπνευσμένα από την αισθητική των παλιών φαρμακείων, ενώ διάχυτο είναι το νοσταλγικό άρωμα του σανταλόξυλου με νότες κεχριμπαριού. Οι δε, χάλκινες λεπτομέρειες αποτελούν ένα φόρο τιμής στη βιομηχανική ιστορία της περιοχής.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να ρίξεις μια ματιά στους εκπληκτικούς χώρους του πολυτελέστατου ξενοδοχείου!

 

Στο φουαγιέ του The Fleming είναι διάχυτη η αισθητική του ναυτικού στυλ, ενώ πολλές είναι και οι παραπομπές στα ατμοσφαιρικά 60s.

 

Οι ανελκυστήρες του καταλύματος μοιάζουν βγαλμένοι από ταινία του Wes Anderson, με το έντονο πορφυρό χρώμα και τις brass μεταλλικές λεπτομέρειες να κυριαρχούν.

 

Οι διάδρομοι με τις σκουρόχρωμες φινετσάτες ταπετσαρίες και τις μεταλλικές κουπαστές παραπέμπουν έντονα στα “καραβίσιο” χώρο.

 

Το κοινόχρηστο μπάνιο της υποδοχής κινείται σε… κόκκινους ρυθμούς, ενώ το πολυτελές μάρμαρο ολοκληρώνει το κομψό στυλ του.

 

Μία από τις σουίτες του ξενοδοχείου, όπου το ξύλο, το φυσικό φως και οι ναυτικές ρίγες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση.

 

Ένα από τα μικρότερα δωμάτια του boutique hotel, με το “θαλασσινό” αέρα να είναι προφανής σε κάθε λεπτομέρειά του.

 

Τα μπάνια των δωματίων μυρίζουν σανδαλόξυλο και κεχριμπάρι, ενώ ο σχεδιασμός τους βασίστηκε στα παλιά φαρμακεία.

 

Το εστιατόριο Osteria Marzia του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένο από τα μπαρ των ferry boats, που τόσο έχουν αγαπηθεί στο Χονγκ Κονγκ.

 

Ακόμη και στην εξωτερική όψη του κτιρίου, ο φωτισμός έχει στόχο να θυμίζει τα φώτα που συναντά κανείς στο κατάστρωμα ενός πλοίου.

READ more