House Under a Bridge: Η επιτομή του contemporary living βρίσκεται στο Los Angeles!

House Under a Bridge: Η επιτομή του contemporary living βρίσκεται στο Los Angeles! | tlife.gr

Μπορεί το L.A. να σε προϊδεάζει για την πολυτέλεια και τη χλιδή, ήδη από το άκουσμά του, αλλά η πραγματικότητα αυτού του interior design, αλλά και του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού καταφέρνει να ξεπεράσει ακόμη και τη φαντασία. Βλέπεις, αυτό το μοναδικό δείγμα μεσοπολεμικού μοντερνισμού δέχτηκε την απαραίτητη ανακαίνιση, ώστε να αποτελεί σήμερα επιτομή του contemporary living, παρά την παλαιότητά του! Τα εύσημα πηγαίνουν φυσικά στο αρχιτεκτονικό γραφείο Ras-A Studio, που ανέλαβε την ανακατασκευή του, ωστόσο τίποτα δεν θα ήταν εφικτό αν η αρχική “πρώτη ύλη” δεν αποτελούσε σχεδιαστικό πρότυπο!

Το House Under a Bridge, όπως ονομάστηκε το project, βρίσκεται στην πλαγιά των λόφων, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα Shakespeare της γειτονιάς Los Feliz και απέχει μόλις μια… ανάσα από την παραλία Redondo Beach. Με λίγα λόγια, συνδυάζει όλα τα urban στοιχεία του Los Angeles! Και μπορεί η αρχετυπική κατασκευή του να είναι υπόδειγμα της εποχής που χτίστηκε, παρ’ όλα αυτά οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη συνολική εικόνα του κατάφεραν να το… μετακομίσουν στη σύγχρονη κοινωνία της Καλιφόρνια, γεμίζοντας με φως και φυσικά στοιχεία όλη την έκτασή του!

Ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς και super stylish σπιτιού θέλησε να ζήσει για λίγο την παλιά δομή του, ώστε να εξακριβώσει μόνος του τις νέες ανάγκες που ενδεχομένως θα προέκυπταν. Λίγο καιρό αργότερα, έχοντας καταλήξει στις προσθήκες και τις αλλαγές που θα ήθελε να γίνουν, κάλεσε τον αρχιτέκτονα Robert Sweet του Ras-A Studio για να προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στο κτίριο. “Ο ιδιοκτήτης θέλησε να δει πώς ‘αναπνέει’ το σπίτι, να εξακριβώσει τι τον βόλευε και τι όχι” εξηγεί ο Sweet.

Η κατοικία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γέφυρα Shakespeare έχει άμεση θέα στα σκαλιστά γλυπτά γοτθικού ρυθμού που κοσμούν τη μαρμάρινη επιφάνειά της, ωστόσο μονάχα από τον κήπο της. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό για τη σχεδιαστική ομάδα, που αποφάσισε να φέρει τη γέφυρα ένα… βήμα πιο κοντά στο σπίτι: “Θέλαμε πολύ να είναι ορατή αυτή η αρχιτεκτονική από το εσωτερικό του σπιτιού, επομένως αντικαταστήσαμε το συμπαγή τοίχο στο ψηλότερο επίπεδο του σπιτιού με πελώριους φεγγίτες” εξηγεί ο αρχιτέκτονας.

Το σπίτι που εκτείνεται σε 120 τ.μ. και διαθέτει δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, περιλαμβάνει δύο αλληλοσυνδεόμενα επίπεδα! Το σαλόνι, που βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο και “απασχολεί” την πρόσοψη της μονοκατοικίας, έχει διπλό ύψος, μιας και το δεύτερο επίπεδο δεν φτάνει ως εκεί. Από το καθιστικό, μια σκάλα ανεβαίνει στο δεύτερο όροφο, όπου η τραπεζαρία που θυμίζει loft καταλαμβάνει τον πρώτο χώρο, κοιτάζοντας στο σαλόνι και τις πανύψηλες τζαμαρίες τους. Πίσω της έχει τοποθετηθεί η open plan κουζίνα με το minimal σχεδιασμό. Έπειτα, ο σχεδιασμός προχωρά προς τα master υπνοδωμάτια, εκ των οποίων το ένα προϋπήρχε, ενώ το δεύτερο δημιουργήθηκε εκ νέου, αξιοποιώντας τον “κενό” χώρο ενός διαδρόμου και επεκτείνοντας το δεύτερο όροφο, ώστε να αιωρείται πάνω από το σαλόνι.

Χάρη στον οικιστικό χαρακτήρα της μονοκατοικίας, που μοιράζεται σε δύο επίπεδα, η κατασκευή μοιάζει να ακολουθεί πλήρως την τοπογραφία του κεκλιμένου λόφου, εναρμονίζοντας έτσι την αρχιτεκτονική του με το φυσικό περιβάλλον!

 

READ more