Η “γυάλινη” κατοικία στη Santa Barbara που μοιάζει να βγήκε από τα πιο τρελά όνειρά σου

Πολλές φορές θα συναντήσεις χαρακτηρισμούς όπως “αρχιτεκτονικό διαμάντι”, “σχεδιαστικό αριστούργημα” και “στολίδι για το design”, αλλά λίγες θα είναι οι περιπτώσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα! Η συγκεκριμένη πάντως ανήκει σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία. Άλλωστε, η εξαιρετική μονοκατοικία στην California έχει καταφέρει να κερδίσει επάξια τον τίτλο “contemporary masterpiece” από το Sotheby’s International Realty και να βρεθεί ανάμεσα στις πιο… ζηλευτές ιδιοκτησίες στην Αμερική! Σε μια ονειρική τοποθεσία, κοντά στη Santa Barbara και το Montecito και καταμεσής του εθνικού δρυμού Toro Canyon Park, το μοναδικό αρχιτεκτονικό δείγμα αέρινης αισθητικής και ταυτόχρονα γήινης πολυτέλειας κλέβει τις εντυπώσεις και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως “το πιο όμορφο σπίτι, στην πιο όμορφη τοποθεσία, σε ολόκληρη τη Santa Barbara” και μάλλον όχι αδίκως!

Με έκταση 550 τ.μ. και στη μέση ενός οικοπέδου που φτάνει τα 16 στρέμματα, το υπερπολυτελές σπίτι συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή και τη διακόσμησή του. Με τους γυάλινους “τοίχους” να αποτελούν το μεγαλύτερο ατού της, αλλά και την πέτρα και το ξύλο βελανιδιάς να συμπληρώνουν την eco- friendly εικόνα της, η κατοικία προωθεί ένα από τα πιο “πράσινα” σχεδιαστικά πρότυπα, ενώ καταφέρνει με φανταστική δεξιοτεχνία τη συνέχεια των indoor/outdoor χώρων!

Η θέα κόβει την ανάσα, μιας και το σπίτι είναι χτισμένο στις παρυφές της οροσειράς Santa Ynez και σε άμεση επαφή με το δάσος που το περιβάλλει, ενώ ο μινιμαλιστικός μοντερνισμός του προκαλεί ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις με την εικόνα από τα μπαλκόνια του: δέος! Ο χώρος που διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, έξι μπάνια και ένα wc και πωλείται έναντι 24 εκατομμυρίων δολαρίων έχει σχεδιαστεί από το βραβευμένο αρχιτέκτονα Andy Neumann και πέρα από τη βασική οικία περιλαμβάνει επιπλέον ένα guest house δύο υπνοδωματίων, αλλά και ένα ξυλόσπιτο με αρκετά δωμάτια. Τέλος, η πισίνα υπερχείλισης που μοιάζει να ενώνεται με τη θάλασσα είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό μέρος του τεράστιου κήπου που περιβάλλει τη μονοκατοικία!

Δες παρακάτω πώς μοιάζει αυτό το αρχιτεκτονικό “διαμάντι” και ετοιμάσου να… συγκινηθείς!

Πέτρα, γυαλί και ξύλο βελανιδιάς είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλους τους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού.

Η open plan κουζίνα είναι πιο… open από ό,τι έχει δει ποτέ, μιας και ανοίγει προς το lounge του κήπου.

Η minimal και elegant τραπεζαρία εναρμονίζεται πλήρως με το εξωτερικό περιβάλλον.

Το tv room είναι διακοσμημένο με αρκετά boho στοιχεία, ξεφεύγοντας ελαφρώς από την αφαιρετικότητα των υπόλοιπων χώρων.

Το reading lounge είναι τοποθετημένο με μελετημένο τόπο δίπλα στο πετρόχτιστο τζάκι του σαλονιού, δημιουργώντας την απόλυτη cozy ατμόσφαιρα.

Η εξαιρετική αρχιτεκτονική του σπιτιού το κάνει να γίνεται “ένα” με το φυσικό περιβάλλον.

Το ονειρεμένο master υπνοδωμάτιο, μοιάζει να “αιωρείται” στο αχανές δάσος που το πλαισιώνει, ενώ η αδιάκοπη θέα προς τη θάλασσα είναι η πιο χαλαρωτική νότα πολυτέλειας.

Ένα από τα “μικρότερα” υπνοδωμάτια που ακολουθεί πιστά το μινιμαλισμό και την ανώτερη αισθητική που χαρακτηρίζει όλο το σπίτι.

Ένα από τα έξι πλήρη μπάνια της μονοκατοικίας, που ενθουσιάζει με την απλότητα και το μέγεθός του.

Η ειδυλλιακή πισίνα δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως… χύνεται μέσα στη θάλασσα.

Read More

And More