Jungalow home: Η μονοκατοικία που δημιουργήθηκε γύρω από ένα… βοτανικό κήπο!

Jungalow home: Η μονοκατοικία που δημιουργήθηκε γύρω από ένα… βοτανικό κήπο! | tlife.gr

Μπορεί ένα σπίτι να αποτυπώσει πλήρως την επαγγελματική καριέρα σου; Μάλλον ναι, αν κρίνει κανείς από τα artistic boho lofts που συνήθως διατηρούν οι καλλιτέχνες, τις μεγαλειώδεις industrial μονοκατοικίες των αρχιτεκτόνων, τους mix & matching “ναούς” των interior designers και τα contemporary chic διαμερίσματα των κοριτσιών της μόδας. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που η δουλειά του ιδιοκτήτη είναι η… μάνα γη και η φύση; Εάν βρίσκεσαι στην Ινδία και “τρέχεις” ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία της χώρας, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από εκθαμβωτικό! Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του υπερπολυτελούς και στιλάτου Jungalow home που σχεδιάστηκε από τη Neogenesis + Studi0261 για λογαριασμό ενός γεωπόνου!

Με έμπνευση, λοιπόν, από την απασχόληση του πελάτη τους, οι σχεδιαστές του design studio αποφάσισαν να “αφιερώσουν” τη δημιουργία τους στη φύση και τη βλάστηση, χρησιμοποιώντας τα μέσα και έξω από το σπίτι. Και κάπως έτσι τα 557 τ.μ. της μονοκατοικίας μοιάζουν να βρίσκονται στη μέση της… ζούγκλας, διατηρώντας ωστόσο τον ζεν και μινιμαλιστικό χαρακτήρα της διακόσμησης. Το τριώροφο κτίριο που στεγάζει το “ανθισμένο” σπίτι είναι εξολοκλήρου διανθισμένο με φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, που κοσμούν τα μπαλκόνια, τις βεράντες και την ταράτσα, ενώ μία ειδικά σχεδιασμένη εσωτερική αυλή λειτουργεί ως “θερμοκήπιο” γύρω από το οποίο εκτείνονται οι κοινόχρηστοι χώροι της οικίας.

Τα αναρριχώμενα φυτά κυριαρχούν ανάμεσα στα είδη βλάστησης που έχουν ενσωματωθεί στο σπίτι, δημιουργώντας μια εναλλακτική κουρτίνα στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ βοηθούν στην καλύτερη οξυγόνωση του χώρου και προστατεύουν το σπίτι από το άμεσο ηλιακό φως και τη φασαρία του δρόμου! Στο ισόγειο του Jungalow home βρίσκεται η κουζίνα και η τραπεζαρία, πλάι στο καθιστικό και ένα υπνοδωμάτιο. Στον ίδιο χώρο έχει κατασκευαστεί και ένας ξύλινος ιδιωτικός ναός, ο οποίος λειτουργεί και ως φυσική μέθοδος αερισμού του σπιτιού. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται το family room μαζί με τρεις κρεβατοκάμαρες με en suite μπάνια, ενώ ο τελευταίος όροφος “φιλοξενεί” δύο ακόμη υπνοδωμάτια, όπου η θέα από τα στρογγυλά παράθυρα βλέπει απευθείας στο… θερμοκήπιο της κατοικίας.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να θαυμάσεις το εκπληκτικό Jungalow house με τη Danish design αισθητική και την εκτεταμένη βλάστηση!

READ more

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου