Kaikaya: Το πρώτο tropical sushi bar της Βαλένθιας είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο ο ορισμός του!

Kaikaya: Το πρώτο tropical sushi bar της Βαλένθιας είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο ο ορισμός του! | tlife.gr

Μπορεί το καλοκαίρι να μας έχει αποχαιρετήσει για τα καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν προορισμοί που διατηρούν το τροπικό κλίμα τους στην διάρκεια και των τεσσάρων εποχών! Άλλωστε, οι εξωτικές χώρες θα είναι πάντα το “καταφύγιο” όλων των καλοκαιριών μας στην καρδιά του χειμώνα, μέχρι να έρθει ξανά η στιγμή να επιστρέψουν στην ζωή μας (με κάποια ποιητική διάθεση έχω έρθει σήμερα)! Πέρα, όμως, από την γεωγραφική θέση, η οποία προσδίδει σε έναν τόπο τον tropical (κλιματικό) χαρακτήρα του, αυτός μπορεί να αποκτηθεί ακόμη και στο πιο απρόσμενο σημείο του κόσμου, όπως η Βαλένθια! Βλέπεις, η Ισπανία μπορεί να είναι μια χώρα μεσογειακή, που περισσότερο θυμίζει την Ελλάδα και λιγότερη την… Χαβάη, ωστόσο υπάρχει ένα σημείο της στο οποίο ο εξωτισμός θα “παντρεύεται” για πάντα με την ατμοσφαιρική και μεθυστική Ασία σε ένα υπέροχο αμάλγαμα αντιθετικών ζευγών! Και αν μέχρι τώρα δεν καταλαβαίνεις πού το πάω, μάλλον πρέπει να μπω στο προκείμενο και να σου αποκαλύψω την μοναδικότητα που χαρακτηρίζει το interior design του πρώτου και άκρως εντυπωσιακού tropical sushi bar της Βαλένθιας, που ακούει στο όνομα Kaikaya!

Ο σχεδιασμός αυτού του φανταστικά διαμορφωμένου εστιατορίου ανήκει στο studio Masquespacio, το οποίο ακολουθώντας το όραμα της ιδιοκτήτριάς του, Mireia, προχώρησε στην δημιουργία ενός fusion χώρου, όπου… συγκατοικούν η Βραζιλία με την Ιαπωνία! Άλλωστε, η Mireia μπορεί να κατάγεται από την Βαλένθια, αλλά οι βραζιλιάνικες επιρροές και η τεράστια λατρεία που τρέφει για το surf υπήρξαν καθοριστικές στην δημιουργία αυτού του πολυτελούς tropical sushi bar! Και αν αναρωτιέσαι σε ποιο σημείο εμπλέκεται η Ιαπωνία, τότε να σου εξηγήσω πως η Βραζιλία συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ιαπώνων που ζουν εκτός της χώρας τους, μετά το μεγάλο κύμα μετανάστευσης που ξεκίνησε το 1908, και οι οποίοι μάλιστα ονομάζονται Nipo-Brasileiros! Και κάπως έτσι, τόσο οι γαστρονομικές προτάσεις του Kaikaya, όσο και το εσωτερικό design του στηρίζονται σε αυτό το δίπτυχο Βραζιλίας και Ιαπωνίας, δηλαδή μινιμαλισμού και τροπικαλισμού, γεμάτο αναφορές στις παραδόσεις και τα υλικά των δύο χωρών!

Καθώς ο επισκέπτης εισέρχεται στο πρωτότυπο εστιατόριο, το πρώτο πράγμα που ενδεχομένως παρατηρεί είναι η διακόσμηση με υπερμεγέθη κυκλικά πάνελ, κατασκευασμένα από ξύλο ράφιας (φοίνικα), τα οποία παραπέμπουν στα παραδοσιακά ιαπωνικά καπέλα που χρησιμοποιούνται στους ορυζώνες! Από εκεί, τα πολλαπλών αισθητικών αναφορών στοιχεία είναι διάσπαρτα και απολύτως “ζωντανά” στον χώρο, με τις χρωματικές εναλλαγές να κινούνται σε ζωηρούς τόνους, τα πλακάκια να σχηματίζουν ένα γεωμετρικό μωσαϊκό, και τα τροπικά φυτά να ολοκληρώνουν την εικόνα, ενώ και αρκετά από τα αρχικά υλικά του κτιρίου παραμένουν σταθερά εκεί, όπως οι πλίθινοι τοίχοι, οι θολωτές οροφές και τα μεταλλικά δοκάρια. Έπειτα, το μπαρ συγκεντρώνει γύρω του μεγάλη ποικιλία από διαφορετικής υφής στοιχεία, με τον ιαπωνικό ξύλινο τοίχο να επενδύεται με χρωματιστά patterns που θυμίζουν την βραζιλιάνικη 70s αισθητική, ενώ φωτιστικά με παπαγάλους και φύλλα φοίνικα τελειοποιούν το σύνολο!

Όσο για τον χώρο εστίασης, στον δεύτερο όροφο του καταστήματος, αυθεντικά χαρακτηριστικά του προϋπάρχοντος χώρου “δένουν” με τα τροπικά και τις ασιατικές λεπτομέρειες, με πιο εντυπωσιακό το στοιχείο των στρογγυλών κλειστών πάγκων, που λειτουργούν ως περισσότερο prive τραπέζια για τους επισκέπτες!

READ more