L.A. POKE: Ένα εντυπωσιακό εστιατόριο του Βερολίνου που θα σε “ταξιδέψει” με την αισθητική του

L.A. POKE: Ένα εντυπωσιακό εστιατόριο του Βερολίνου που θα σε “ταξιδέψει” με την αισθητική του | tlife.gr

“Αναζωογονητικό σαν μια βουτιά στην πισίνα”. Με αυτό το tagline συστήνεται στον κόσμο ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πρωτότυπα εστιατόρια του Βερολίνου, που “άνοιξε” τις πόρτες του για να σερβίρει στους foodies της ευρωπαϊκής μητρόπολης το μεγαλύτερο γευστικό trend της εποχής, τα poke bowls! (Μικρή παρένθεση: poke bowls -προφέρεται ποκέ- είναι ένα διάσημο είδος street food από την Χαβάη που περιλαμβάνει λεπτές φέτες ωμού μαριναρισμένου ψαριού πάνω σε ρύζι, λαχανικά και λαχταριστές σάλτσες). Η νέα άφιξη στον βερολινέζικο γαστριμαργικό χάρτη ακούει στο όνομα L.A. POKE και το urban chic φαγητό του μπορεί να μην είναι καν το μεγαλύτερο ατού του! Βλέπεις, το εστιατόριο συνοδεύεται και από ένα συγκλονιστικό σχεδιασμό, που επιμελήθηκε το studio Ester Bruzkus Architekten, ο οποίος συνδυάζει την pop art με το αισθητικό κίνημα Memphis και το μεσογειακό στυλ με το moroccan look. Με λίγα λόγια; Ένα αριστουργηματικό και πολυεπίπεδο interior design που πολλοί θα ζήλευαν (εγώ σίγουρα ανήκω σε αυτούς τους “πολλούς”!).

Έμπνευση για την δημιουργία του εν λόγω interior design αποτέλεσε ο διάσημος πίνακας “A Bigger Splash” του Βρετανού εκπροσώπου της pop art, David Hockney! Και αυτό είναι κάτι που ο επισκέπτης παρατηρεί σε κάθε σπιθαμή των συνολικά 140 τ.μ. που καταλαμβάνει το L.A. POKE! Άλλωστε, στόχος της αρχιτεκτονικής ομάδας που ανέλαβε τον σχεδιασμό του ήταν να έχει την αίσθηση μιας χαλαρωτικής ημέρας πλάι σε μια πισίνα της Καλιφόρνιας. Και αυτό ακριβώς κατάφερε, μέσα από τις αναφορές στο έργο του Hockney, το οποίο άλλωστε απεικονίζει μια βουτιά στην πισίνα του παραθαλλάσιου σπιτιού που διέθετε ο καλλιτέχνης στο Μαλιμπού.

“Ενσωματώνει την χαλαρή διάθεση της Δυτικής Ακτής” εξηγεί το αρχιτεκτονικό γραφείο σχετικά με το οπτικό αποτέλεσμα που κατάφερε να ολοκληρώσει, το οποίο άλλωστε κυριαρχείται από τους ζωηρούς παστέλ τόνους του ροζ και του μπλε, με μερικές έντονες προσθήκες κίτρινου, μπλε και κόκκινου, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια στον ήδη αισθητικά επιβλητικό χώρο! Όσο για τα στοιχεία που αποτελούν τον βασικό εξοπλισμό του εστιατορίου, πρόκειται για custom made έπιπλα που επίσης σχεδιάστηκαν από το studio, με τις σωληνοειδείς και κυβιστικές γραμμικές μορφές να συμπληρώνουν την εικόνα. Τέλος, για να δοθεί η αίσθηση της πισίνας και γενικότερα του cooling υγρού στοιχείου, το δάπεδο έχει επενδυθεί με πέτρα εξωτερικών χώρων, παραπέμποντας στην beach house αισθητική.

Ένα ακόμη στοιχείο που δημιουργεί… εντυπώσεις στο design του L.A. POKE είναι η χρωματική διάταξη και ο μελετημένος τρόπος που έχει εισαχθεί στον χώρο. Γι’ αυτό και οι τοίχοι έχουν χωριστεί χρωματικά στη μέση, αντιπροσωπεύοντας τον ορίζοντα, με το κάτω μέρος να αποτελεί το νερό και το επάνω την τερακότα των σπιτιών, ενώ ο συνδετικός “κρίκος” είναι οι φωτεινές απλίκες που βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της μετάβασης, αναπαριστώντας τον ήλιο! Επιπλέον, ένας ολόκληρος διάδρομος που οδηγεί στο WC και άλλους βοηθητικούς χώρους έχει καταλάβει… electric blue διαστάσεις, αποτελώντας σημείο αναφοράς στο Memphis style και την pop art!

“Απολαμβάνουμε να δουλεύουμε με μη αναμενόμενες εκπλήξεις” εξηγούν οι σχεδιαστές και συνεχίζουν: “Αυτό φέρνει ενθουσιώδες συναίσθημα στο interior design”.

A Bigger Splash, David Hockney, 1967, Tate Britain

READ more