Maaplim: Ένα pop-up store για την ανδρική περιποίηση εμπνευσμένο από τους ελληνικούς κήπους

Ποιος θα περίμενε ότι ένα ισραηλινό brand με ανδρικά προϊόντα skincare θα μπορούσε να συνοδεύεται και από ένα τόσο ατμοσφαιρικό και μινιμαλιστικό design! Και όμως, η εταιρία Maaplim που ειδικεύεται στην ανδρική περιποίηση, μόλις άνοιξε τις πόρτες του pop-up store της στην Νέα Υόρκη και η εικόνα του είναι όσο ξεχωριστή και αισθητικά ανώτερη θα περίμενες! Μάλιστα, το beauty brand στρατολόγησε το design studio Craft & Bloom από το Tel Aviv για τον σχεδιασμό του “προσωρινού” καταστήματος, με στόχο να δημιουργηθεί ένας πολυτελής χώρος χαλάρωσης που να θυμίζει τους ελληνικούς κήπους με έντονες επιρροές από το μεσογειακό ταμπεραμέντο!

Ο λόγος που η Maaplim επέλεξε αυτή την σχεδιαστική κατεύθυνση ήταν οι ρίζες της εταιρίας που εντοπίζονται στο Tel Aviv και κατ’ επέκταση η αισθητική προσέγγιση της Μεσογείου από όπου προέρχονται και οι πρώτες ύλες των προϊόντων της. Και κάπως έτσι, το δημιουργικό γραφείο εμπνεύστηκε από τους ελληνικούς κήπους με τον λευκό ασβέστη, κατασκευάζοντας μια μινιατούρα-γνήσια αποτύπωση της grecian αισθητικής!

Γύψινοι τοίχοι σε λευκή απόχρωση και χτιστές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, όπως εσοχές, θόλοι και πάγκοι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του pop-up store, ενώ συνοδεύεται από ανοιχτόχρωμες πέτρινες πλάκες στο δάπεδο και φρέσκα μεσογειακά μυρωδικά σε επίσης χτιστά κασπώ. Επιπλέον, το κατάστημα είναι εξοπλισμένο με έναν γύψινο νιπτήρα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεπλύνουν τα χέρια τους μετά από την δοκιμή προϊόντων. Ο νιπτήρας, όμως, δεν διαθέτει βρύση, αλλά μια κανάτα με φρέσκο νερό, σε μια προσπάθεια αποτύπωσης της αίσθησης των ελληνικών λουτρών!

Read More

And More