Μια βόλτα στην πιο ιδιαίτερη και πολυτελή μεζονέτα στο κέντρο του Manhattan που θα σε ενθουσιάσει

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να ζεις στο Manhattan; Όνειρο, ε; Αν παρ’ ό,τι ζούσες στην καρδιά της Νέας Υόρκης, έμοιαζε σαν να έμενες σε ένα αμερικανικό αγροτόσπιτο στην εξοχή; Ακόμη καλύτερα τα πράγματα; Και αν σου έλεγα ότι αυτό το σπίτι και υπάρχει και είναι διαθέσιμο προς πώληση και θεωρείται ίσως το καλύτερο ακίνητο στην artistic περιοχή του East Village αυτή τη στιγμή; It keeps getting better, σωστά; Ε, λοιπόν, αυτή η πολυτελέστατη “μονοκατοικία” βρίσκεται στην κορυφή ενός συγκροτήματος κατοικιών, από αυτές τις κλασικές “κόκκινες” αμερικανικές που έχεις συνηθίσει να βλέπεις στις ταινίες (ναι, σαν αυτή που έμενε η Monica και η Rachel στο Friends!). Συγκεκριμένα, “απασχολεί” ολόκληρο τον τέταρτο και τον πέμπτο όροφο και παρά το τυπικό εξωτερικό του περίβλημα, το σπίτι δεν θυμίζει σε τίποτα τα παραδοσιακά νεοϋορκέζικα loft.

Με έκταση που φτάνει τα 250 τ.μ., η μεζονέτα αποτελείται από μια διώροφη κατοικία και ένα καλλιτεχνικό studio που καταλήγει σε μια… αγροικία στην ταράτσα, διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και τέσσερα μπάνια, ενώ η τιμή πώλησής της ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια δολάρια! Η αποστομωτική θέα που προσφέρει από τα 22 (!) παράθυρά του “βλέπει” ολόκληρο το East Village και το ίδιο συμβαίνει “σκαρφαλώνοντας” στον ιδιαίτερο χώρο της ταράτσας που έχει διαμορφωθεί σαν να πρόκειται για εξοχική μονοκατοικία σε κάποια αγροτική περιοχή της Αμερικής.

Το κτίριο χρονολογείται πίσω στο 1868 και μέσα από τα μοναδικά υλικά κατασκευής του ο καθένας μπορεί να νιώσει την ιστορία και την παράδοσή του. Επιπλέον, οι τρεις χώροι του εκπληκτικού σπιτιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ξεχωριστά διαμερίσματα ή να παραμείνουν μια ενιαία κατοικία με βοηθητικά δωμάτια.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις την πολυτελή μεζονέτα στο East Village και να οραματιστείς πώς θα ήταν να ζεις σε μια “αγροικία” στο Manhattan!

Ποιος θα φανταζόταν ότι στην κορυφή του κόκκινου πετρόχτιστου κτιρίου θα υπήρξε μια… εξοχική κατοικία;

Το κεντρικό σαλόνι “λούζεται” από το φυσικό φως χάρη στα 22 παράθυρά του, ενώ ο σχεδιασμός του θυμίζει πολύ τη mid- century αγγλική αρχιτεκτονική.

Το μικρότερο και περισσότερο ιδιωτικό καθιστικό της μεζονέτα χαρακτηρίζεται από τις neutral αποχρώσεις, το ξύλο και την πέτρα, ενώ λίγες χρωματικές πινελιές δίνουν “ενέργεια” στο χώρο.

Τα φυσικά υλικά και οι αρχιτεκτονικές γραμμές της πολυτελούς κατοικίας δείχνουν την ιστορία και τα χρόνια της, μέσα από τις εξαιρετικές υφές τους.

Το υπνοδωμάτιο κινείται σε πιο σύγχρονους διακοσμητικούς ρυθμούς, με την artistic boho διάθεση να κυριαρχεί στο χώρο.

Το μπάνιο έχει ανακαινιστεί πλήρως, με τη λευκή ψηφίδα να κοσμεί το δάπεδο και μια έντονη απόχρωση της μέντας να δίνει φως στο χώρο.

Η κορυφή της μεζονέτας δεν θυμίζει σε τίποτα τα νεοϋορκέζικα loft, αλλά σε “ταξιδεύει” στην αμερικανική εξοχή.

Ακόμη και η είσοδος του μοναδικού σπιτιού θυμίζει αγροικία στην εξοχή.

Read More

And More