NH25 Loft: Εκεί που το σύγχρονο design συναντά την διαχρονική πολυτέλεια

NH25 Loft: Εκεί που το σύγχρονο design συναντά την διαχρονική πολυτέλεια | tlife.gr

Ένα σπίτι “ανοιχτό”, αλλά ταυτόχρονα ιδιωτικό! Αυτές είναι οι δύο έννοιες που απαρτίζουν το εκπληκτικό και πολυτελές loft στο κέντρο του Άμστερνταμ, που σχεδιάστηκε από το τοπικό αρχιτεκτονικό γραφείο Standard Studio και καταφέρνει να συνδέσει τον open plan σχεδιασμό και την ύπαρξη μιας εσωτερικής αυλής με την αίσθηση ιδιωτικότητας που επιθυμούσαν οι νέοι ιδιοκτήτες του σπιτιού Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, μιας και ένας απολύτως εξωστρεφής χώρος καταφέρνει να προσφέρει τις ανέσεις και να εξυπηρετήσει την ανάγκη για απόσυρση στους ενοίκους του!

Μετρώντας συνολικά 370 τ.μ., το NH25 Loft, όπως ονομάστηκε η εντυπωσιακή μονοκατοικία, στεγάζεται σε ένα κτίριο του 17ου αιώνα με παραδοσιακή ολλανδική αρχιτεκτονική. Σε αυτά τα “θεμέλια” αποφάσισαν να παρέμβουν οι σχεδιαστές του Standard Studio για να δημιουργήσουν εκ νέου ένα urban και σύγχρονο σπίτι.

Για να εισέλθει κανείς στο χώρο, καλείται να περάσει την διπλή γκαραζόπορτα, που είναι και το μόνο ορατό σημείο του σπιτιού από το δρόμο, και από εκεί να διασχίσει το γκαράζ. Μπαίνοντας τελικά στο χώρο, το πρώτο πράγμα που αντικρίζει είναι το καθιστικό, στο οποίο έχει εγκατασταθεί και ψυχαγωγικό σύστημα home cinema!

Ρίχνοντας μια ματιά γύρω του, ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται αμέσως πως κεντρικό σημείο της μονοκατοικίας είναι η εσωτερική αυλή, η οποία πλαισιώνεται ουσιαστικά από ολόκληρο το σπίτι! Κατά κάποιο τρόπο, οι εσωτερικοί χώροι έχουν στηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιτριγυρίζουν την αυλή! Μάλιστα, επειδή το προϋπάρχον κτίριο δεν περιελάμβανε παράθυρα, η αρχιτεκτονική ομάδα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την αυλή ως αίθριο, ώστε πανύψηλες τζαμαρίες να κοσμούν κάθε χώρο, προσφέροντας άμεση θέα στην αυλή. Επιπλέον, για να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο φυσικό φως, οι περισσότεροι χώροι του σπιτιού διαθέτουν και ανοιχτή οροφή, ώστε να φτάνει ο φωτισμός σε κάθε πιθανό σημείο!

Όσο για το interior design, ακολουθώντας τη λογική του loft, το Standard Studio επέλεξε να επενδύσει τους χώρους με μια neutral χρωματική παλέτα, όπου το λευκό, το μαύρο, το γκρι και οι γήινες διαβαθμίσεις παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Έπειτα, βιομηχανικό μπετόν καλύπτει τα δάπεδα, δίνοντας ακόμη πιο γήινη αίσθηση, πέτρα και πλακάκια κοσμούν επιφάνειες και τοίχους, ενώ αρκετό ξύλο έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά σημεία του σπιτιού, αλλά και σε έπιπλα. Σύγχρονα και vintage στοιχεία “μπλέκονται” στη συνολική διακόσμηση, δίνοντας φρεσκάδα στο χώρο, αλλά προσφέροντας και ένα πολυτελές ύψος στην αισθητική κατεύθυνση του χώρου. Φυσικά φυτά και φινετσάτες υφάνσεις ολοκληρώνουν την εικόνα του NH25 Loft, το οποίο σίγουρα θα σου “κλέψει” την καρδιά!

READ more

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου