Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός είναι αυτό το σπίτι στη Γαλλία και θα εύχεσαι να ήταν δικό σου

Θυμάσαι το Μικρό Σπίτι στο Δάσος; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να εκσυγχρονίσεις αυτή την εικόνα που έχεις για τις αγροικίες και να αναθεωρήσεις εντελώς ό,τι ήξερες μέχρι τώρα! Ο λόγος; Αυτό το εκπληκτικό αρχιτεκτονικό δείγμα εξοχικής κατοικίας που “στεγάζεται” στις δασικές εκτάσεις της Γαλλίας! Χτισμένο στο Cap Ferret, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Bordeaux, το εντυπωσιακό σπίτι που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Atelier du Pont μπορεί να “υπερηφανεύεται” για τη μοναδικότητά του! Προορισμένο να αποτελέσει το σπίτι των διακοπών μιας οικογένειας, το project βρέθηκε αντιμέτωπο με την πλούσια φυσική βλάστηση, μιας και βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο δάσος. Η λύση ήταν να αποκτήσει ένα πρωτότυπο και απολύτως ξεχωριστό σχεδιαστικό περίβλημα, με αλλεπάλληλα κτίσματα, ώστε να μην ενοχλήσει τις φραουλιές, τα γιούκα και τα πεύκα που φύονται στην περιοχή!

Με… ώθηση προς τη θάλασσα του ακρωτηρίου Ferret, η πολυτελής κατοικία με τις γεωμετρικές γραμμές είναι εμπνευσμένη από τις ξύλινες “καλύβες” που συναντά κανείς στα δάση, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει ένα καινοτόμο σχεδιασμό που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Μάλιστα, τα πολλαπλά ανοίγματά του, πέρα από το ασύμμετρο design του εξυπηρετεί στο να ενσωματώνεται η κατοικία στο φυσικό περιβάλλον της και να δίνει την αίσθηση στους ενοίκους πως γίνονται “ένα” μαζί του. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και ο εξωτερικός σχεδιασμός του σπιτιού, που έχει επενδυθεί με οριζόντιες ξύλινες πλάκες, ώστε να ενσωματώνεται στο δάσος με τα πεύκα!

Μέσα, λοιπόν, σε αυτή την εξαιρετική τοπογραφία, η καμπίνα του Cap Ferret χτίστηκε με έναν πολύ ασυνήθιστο τρόπο, ώστε να αποτελείται από πολλούς ξεχωριστούς χώρους, που ενώνονται μεταξύ τους με μικρές βεράντες, ώστε να δίνει στα μέλη της οικογένειας τη δυνατότητα να “αποσύρονται” στα ιδιωτικά διαμερίσματά τους, ενώ ταυτόχρονα μένουν στο ίδιο σπίτι. Στο interior design το αρχιτεκτονικό γραφείο έχει ακολουθήσει έναν ιδιαίτερο συνδυασμό διακοσμητικών ρευμάτων, δίνοντας έμφαση τόσο στον αφαιρετικό σκανδιναβισμό, όσο και στα τοπικά φολκλόρ στοιχεία που “κλέβουν” την παράσταση στις λεπτομέρειες. Με συμπαγή και στιβαρή “προσωπικότητα” και έντονη κυβιστική και γεωμετρική διάθεση που εντείνεται από το βιομηχανικό μπετόν σε καίρια σημεία, το σπίτι “σπάει” το όριο της αρχιτεκτονικής μονοτονίας, εισάγοντας τη διαφορετικότητα στην κατασκευή του!

Και για να μην σε… ζαλίσω άλλο με τον ενθουσιασμό μου, πάρε μια μικρή γεύση από το σύγχρονο “μικρό σπίτι στο δάσος” και φαντάσου πώς θα ήταν οι καλοκαιρινές διακοπές σου εκεί!

Η “ανορθόδοξη” μορφή και πρόσοψη του Cabane au Cap Ferret είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του.

Τα τρία μερικώς διαχωρισμένα κτίρια που αποτελούν την υπερπολυτελή κατοικία βρίσκονται σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

Στο contemporary interior design του σαλονιού κυριαρχεί η γεωμετρία, το ξύλο και οι έντονες αποχρώσεις και μορφές.

Στον γυάλινο “τοίχο” που κοσμεί τον προθάλαμο του σαλονιού πρωταγωνιστεί ένα μπιλιάρδο ιδιαίτερης ξύλινης κατασκευής με ειδικό φωτισμό.

Η open plan σκανδιναβική κουζίνα συνδυάζεται με μια oversized μοναστηριακή τραπεζαρία με pop διάθεση και ολοκληρώνεται με boho στοιχεία στον εκπληκτικό φωτισμό της.

Η master κρεβατοκάμαρα φωτίζεται από το γεωμετρικό αίθριο της οροφής, ενώ στο κυρίαρχο ξύλο προστίθεται το βιομηχανικό μπετόν και “απογειώνει” την αισθητική του.

Ένα ακόμη υπνοδωμάτιο της μονοκατοικίας, όπου το en suite μπάνιο είναι δημιουργημένο από χτιστό τσιμέντο και βρίσκεται “ανοιχτό” μέσα στον ενιαίο χώρο του δωματίου.

Το παιδικό δωμάτιο αποτελείται από χτιστά τσιμεντένια κρεβάτια σε σύνθεση κουκέτας με ιδιαίτερη τεχνοτροπία που θυμίζει ιαπωνικό σχεδιασμό.

Λόγω των πολλών κυβιστικών αναφορών και των “αιχμηρών¨γραμμών του σπιτιού, η ελλειπτική στριφογυριστή σκάλα δημιουργήθηκε για να… σπάσει το μονοπώλιο της γεωμετρίας.

Νυχτερινή λήψη του κήπου με το ξύλινο deck, την άμμο, τις designer’ s ξαπλώστρες και φυσικά την ειδυλλιακή πισίνα.

Read More

And More