Paramount House Hotel: Ένα boutique hotel βγαλμένο από… το κινηματογραφικό σύμπαν!

Πάντα ονειρευόμουν να επισκεφτώ τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά studio του Hollywood και να γνωρίσω από κοντά τα set των αγαπημένων μου ταινιών, σειρών και τηλεοπτικών εκπομπών! Ποτέ, όμως, δεν είχα σκεφτεί να κοιμάμαι και να απολαμβάνω τις διακοπές μου στις εγκαταστάσεις μιας κορυφαίας εταιρίας παραγωγής ταινιών -αν και μου έχει περάσει από το μυαλό η ιδέα να με ξεχνούσαν στο studio μετά την ξενάγηση και να περάσω μια ολόκληρη νύχτα στα σκηνικά! Πίσω στο θέμα μας, όμως, μιας και ορισμένα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, όπως στην περίπτωση του Paramount House Hotel στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας! Βλέπεις, το υπερπολυτελές boutique hotel, όπως ενδεχομένως καταλαβαίνεις και από το όνομα, “στήθηκε” στο κτίριο όπου στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία του κινηματογραφικού κολοσσού Paramount! Και πλέον, όλοι μας μπορούμε να περάσουμε όχι μόνο μία, αλλά όσες νύχτες θέλουμε στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του!

Το Paramount House Hotel σχεδιάστηκε από το γραφείο Breathe Architecture, που κλήθηκε να μεταμορφώσει τα πρώην headquarters σε ένα stylish, hip και φιλόξενο ξενοδοχείο. Άλλωστε, η εκπληκτικά urban τοποθεσία του βιομηχανικού κτιρίου, το προάστιο Surry Hills, θεωρείται μία από τις ανερχόμενες γειτονιές της πόλης με ιδιαίτερα μεγάλο hype! Μάλιστα, το αρχιτεκτονικό γραφείο πέρα από τις εγκαταστάσεις της Paramount, εκμεταλλεύτηκε και το διπλανό κτίριο βιομηχανικών αποθηκών, ενώνοντας τα δύο κτίσματα και δημιουργώντας έναν oversized ενιαίο χώρο για το boutique hotel! Συγκεκριμένα, τα δύο κτίρια αναστηλώθηκαν και ενώθηκαν μέσω μίας διώροφης επέκτασης, σε ένα project αποκατάστασης που χρειάστηκε εννέα ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί!

Σύμφωνα με τις επιταγές των νέων ιδιοκτητών του ξενοδοχείου, το αρχιτεκτονικό γραφείο θα έπρεπε να διατηρήσει τον αυθεντικό χαρακτήρα των προϋπάρχοντων κτιρίων και τις βιομηχανικές γραμμές τους, ενώ την ίδια στιγμή θα προσέθεταν εντυπωσιακά στοιχεία στη συνολική εικόνα, αλλά και επιμέρους στις σουίτες του ξενοδοχείου. Έτσι, η ομάδα σχεδίασε και κατασκεύασε 29 σουίτες που διαθέτουν ακριβώς αυτά τα δύο στοιχεία: αυθεντικότητα και φινέτσα, ρίχνοντας στο… μίξερ και την πρωτοτυπία με το contemporary design!

Κάπως έτσι, οι εκτεθειμένοι πλίθινοι τοίχοι των κτιρίων έχουν συντηρηθεί στην αρχική κατάστασή τους και έχουν συνδυαστεί επιπλέον με ολοκαίνουρια ξύλινα πατώματα και οροφές από βιομηχανικό μπετόν. Τα μπάνια έχουν επενδυθεί με new age μωσαϊκό, δίνοντας την “φρεσκάδα” που χρειάζεται η διακόσμηση, ενώ οι μπανιέρες έχουν κατασκευαστεί από ξύλο, προσθέτοντας μια ζεν νότα στο interior! Βεβαίως, από τις σουίτες δεν λείπει η φυσική βλάστηση, με oversized φυτά να κοσμούν τις αίθριες εκτάσεις με το άπλετο φως, ενώ τα μεγαλύτερα χρωματικά trends έχουν βρει εδώ την πιο ακριβή πραγμάτωσή τους, με τα παστέλ να κυριαρχούν σε όλες τις υφάνσεις των δωματίων!

Όσο για την εξωτερική εικόνα του Paramount House Hotel, εκεί η αρχιτεκτονική ομάδα επέλεξε να δημιουργήσει ένα άκρως εντυπωσιακό installation από πλάκες χαλκού, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε chevron σύνθεση στην οροφή του κτιρίου, δημιουργώντας την αίσθηση μιας lux σκεπής. Και για να υπάρχει η απαραίτητη αισθητική συνοχή, το ίδιο pattern χρησιμοποιήθηκε και στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, δίνοντας ακόμη περισσότερους πόντους στυλ στο ούτως ή άλλως καλαίσθητου lobby!

Τέλος, οι επισκέπτες του Paramount House Hotel έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από επιπλέον υπηρεσίες, οι οποίες παρέχονται από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που στεγάζονται στο χώρο του πολυτελούς ξενοδοχείου. Ανάμεσά τους, το cafe Paramount Coffee Project, ο χώρος ευεξίας Paramount Recreation Club, ο πολυχώρος ψυχαγωγίας Golden Age Cinema and Bar, αλλά και η λαϊκή αγορά The Locals Market που λειτουργεί… στο rooftop του boutique hotel!

Read More

And More