Salvador Cardoso Apartment: Η σύγχρονη Βραζιλία μέσα από τους χώρους ενός πολυτελούς διαμερίσματος

Salvador Cardoso Apartment: Η σύγχρονη Βραζιλία μέσα από τους χώρους ενός πολυτελούς διαμερίσματος | tlife.gr

Το γεγονός πως βρίσκεται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας είναι από μόνο του ενδεικτικό του εξωτικού υπόβαθρου που χαρακτηρίζει αυτή την εκπληκτική κατοικία. Πέρα, όμως, από την τοποθεσία του, το πολυτελές διαμέρισμα διακρίνεται για ακόμη μια αξία, που δεν είναι άλλη από την εμπνευσμένη ολική ανακαίνιση που έχει υποστεί, προκειμένου να αποκτήσει την υπέροχη όψη που έχει σήμερα! Υπεύθυνοι για αυτή την αλλαγή και… αναβάθμιση του χώρου είναι οι σχεδιαστές του βραζιλιάνικου γραφείου Tria Arquitectura, οι οποίοι ανέλαβαν την ανανέωση του διαμερίσματος, ώστε να εκσυγχρονιστεί, μιας και η προηγούμενη κατάστασή του έμοιαζε να έχει ρίξει… άγκυρα στην δεκαετία του ’90! Το αποτέλεσμα δεν είναι εντυπωσιακό μόνο στον τομέα της ανακαίνισης, αλλά εν γένει ως μια σύγχρονη πρόταση για το interior design και την υψηλή urban αισθητική!

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Σάο Πάολο, την Rua Salvador Cardoso, που μάλιστα χαρακτηρίζεται ως high end προορισμός της πόλης. Εκεί, οι ιδιοκτήτες θέλησαν να ανανεώσουν την εικόνα του “κουρασμένου” σπιτιού τους, διορθώνοντας ατέλειες που προέκυπταν από πολυκαιρισμένες λεπτομέρειες, να αυξήσουν την φωτεινότητα του χώρου και να εξοπλίσουν την κατοικία με καινοτόμες τεχνολογικές ανέσεις.

Με έκταση 260 τ.μ., που απλώνεται σε δύο ορόφους, το διαμέρισμα απέκτησε πλέον την open plan διάταξη που υιοθετήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο για να εξυπηρετεί τους ενοίκους του και να απολαμβάνει περισσότερο φυσικό φως. Επιπλέον, όπως ήταν αναμενόμενο, μία νέα χρωματική παλέτα επιλέχθηκε για να “επανδρώσει” όλους τους χώρους, δίνοντας έμφαση στις neutral τονικές διαβαθμίσεις, ώστε να είναι το σύνολο του χώρου πιο “ζωντανό”, αλλά ταυτόχρονα και χαλαρωτικό και φιλόξενο. Ιδιαίτερη προσθήκη στον χώρο είναι και ο κατάφυτος τοίχος που σχεδιάστηκε ακριβώς πλάι στην βεράντα, ο οποίος πέρα από την αισθητική ανωτερότητα που προσδίδει στο διαμέρισμα, την ίδια στιγμή ανανεώνει την ατμόσφαιρα!

Από την κεντρική σκάλα του σπιτιού, η οποία έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας δύο είδη υλικών, το Dekton στο κάτω μέρος της και το ξύλο στο ψηλότερο τμήμα της, οι ιδιοκτήτες μεταφέρονται στο δεύτερο επίπεδο του διαμερίσματος, όπου έχουν τοποθετηθεί οι περισσότερο ιδιωτικοί χώροι. Εκεί, τα υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένης της master κρεβατοκάμαρας που είναι “εξοπλισμένη” με en suite μπάνιο και γκαρνταρόμπα, καταλαμβάνουν την μεγαλύτερη έκταση. Ειδική μεταχείριση, πάντως, έχει το “μπαλκόνι” του δεύτερου ορόφου, όπου έχουν τοποθετηθεί τα γραφεία και “βλέπουν” προς το σαλόνι του σπιτιού.

READ more