Sant Gervasi: Το πολυτελές διαμέρισμα που χωράει όλη την ιστορία της Βαρκελώνης στο σύγχρονο interior του

Sant Gervasi: Το πολυτελές διαμέρισμα που χωράει όλη την ιστορία της Βαρκελώνης στο σύγχρονο interior του | tlife.gr

Αν κάνεις μια βόλτα στο κέντρο της Βαρκελώνης, θα αντιληφθείς τη μαγεία που χαρακτηρίζει την τυπική αρχιτεκτονική αυτής της πόλης! Είναι αυτός ο μοναδικός συνδυασμός μεσαιωνικού και μεσογειακού σχεδιαστικού ρυθμού, ο οποίος αποτυπώνεται σε κάθε γωνιά και σπιθαμή των κτιρίων που απαρτίζουν την καταλανική πρωτεύουσα. Ανάμεσα σε αυτά τα εκπληκτικά δείγματα συγκαταλέγεται και το πολυτελές διαμέρισμα Sant Gervasi, που βρίσκεται στην ομώνυμη γειτονιά Sarrià-Sant Gervasi, και ανακαινίστηκε πλήρως από την αρχιτεκτονική φίρμα Isabel López Vilalta!

Το Sant Gervasi βρίσκεται σε ένα καλοδιατηρημένο ρετιρέ στην καρδιά της Βαρκελώνης, με μοναδική θέα τόσο στη θάλασσα και τα βουνά που την πλαισιώνουν, όσο και στην ίδια την πόλη που απλώνεται γύρω του! Το σχεδιαστικό γραφείο που ανέλαβε την ανακατασκευή του χώρου ήρθε αντιμέτωπο με το αίτημα των ιδιοκτητών να φωτιστεί περισσότερο ο χώρος, αλλά και να συνδυαστεί η open plan διάταξη με τα ξεκάθαρα διαχωρισμένα δωμάτια, ώστε να επιτυγχάνεται η ήσυχη απομόνωση, όποτε προκύπτει τέτοια ανάγκη!

Ξεκινώντας από το σκοτεινό και μακρύ διάδρομο, οι αρχιτέκτονες μετέτρεψαν την εικόνα του σε ένα φωτεινό και “ζωντανό” πέρασμα, δημιουργώντας παράθυρα με θέα. Έτσι, το φυσικό φως εισήλθε με ευκολία στο χώρο, που αποτέλεσε από εκεί και πέρα τη βάση για την ολοκλήρωση του project.

Μία ακόμη πρόκληση υπήρξε η κατάλληλη και καλαίσθητη σύνδεση μεταξύ παλιού και νέου, αφού το σπίτι παραμένει μια παλιά κατασκευή με διάσπαρτα vintage στοιχεία και ιστορικό χαρακτήρα. Το challenge, όμως, στέφθηκε με επιτυχία, μιας και το εκλεπτυσμένο interior design “λάμπει” μέσα από τις νεότερες προσθήκες και τις μεταποιήσεις βασικών υλικών, όπως είναι η χρήση των σκαλιστών ξύλινων πορτών της γκαρνταρόμπας, οι οποίες “ξηλώθηκαν” και μεταφέρθηκαν στο σαλόνι για να επενδύσουν τον τοίχο γύρω από το τζάκι!

Η κουζίνα του σπιτιού ζητήθηκε να μετατραπεί σε ζωτικό σημείο του διαμερίσματος, μιας και η οικογένεια σκόπευε να περάσει αρκετό χρόνο εκεί. Έτσι, διαμορφώθηκε σε open plan χώρο, με φαρδιές επιφάνειες και ευρύχωρες αποθηκευτικές λύσεις. Παράλληλα, contemporary έπιπλα με urban αναφορές χρησιμοποιήθηκαν για να “επανδρώσουν” τους κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους, οι οποίοι διαθέτουν άφθονα αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως σκαλιστοί τοίχοι, γύψινες οροφές και ξύλινες διακοσμήσεις.

READ more