Shoreline Hotel Waikiki: Φύγαμε για διακοπές στο πιο ανατρεπτικό ξενοδοχείο της Χαβάης

Tι σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι τις διακοπές στη Χαβάη; Σίγουρα η φαντασία σου ταξιδεύει σε εξωτικές παραλίες και τροπική βλάστηση, με τους κοκοφοίνικες, τις μπανανιές και τις μανστέρες να δημιουργούν το κατάλληλο… artwork, ενώ το άρωμα καρύδας και ανανά απλώνεται επιβλητικά στην ατμόσφαιρα! Ίσως ένα γιουκαλίλι να ακούγεται στο background, ενώ τζιτζίκια και τριζόνια “τραγουδούν” νωχελικά τον καλοκαιρινό ύμνο τους. Και εσύ απολαμβάνεις μια δροσερή Pina Colada με δύο κερασάκια μαρασκίνο (όπως ακριβώς το ζήτησες) πλάι στο κύμα, φορώντας ένα μικροσκοπικό μπικίνι και ένα τεράστιο ψάθινο καπέλο! Καλά τα πήγα ως εδώ; Ωραία όλα αυτά, αλλά σκέψου τώρα να μπορούσες να απολαύσεις όλα τα παραπάνω, αλλά σε ένα λιγότερο συμβατικό, αλλά πάντα τροπικό περιβάλλον, όπως είναι εκείνο του νέου boutique hotel, Shoreline Hotel Waikiki, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στη Χονολουλού και υπόσχεται να σε συναρπάσει με το ξεχωριστό design και την υψηλή αισθητική του!

Το εντυπωσιακό και υπερπολυτελές κατάλυμα είναι μια δημιουργία του Dan Mazzarini και του σχεδιαστικού γραφείου BHDM Design, που φρόντισαν να χρησιμοποιήσουν μερικά από τα χαρακτηριστικά σύμβολα της Χαβάης και να τα μετουσιώσουν σε ένα απολύτως contemporary και αντισυμβατικό design! Κάπως έτσι, στα συνολικά 5200 τ.μ. και τα 135 δωμάτια του Shoreline Hotel Waikiki συναντά κανείς τη σύγχρονη μετάφραση όλων εκείνων των στοιχείων που έχουν εμπνευστεί από τη χαβανέζικη αισθητική! Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον φαντασμαγορικό, μιας και το boutique hotel μοιάζει σαν ένα εικαστικό installation, γεμάτο “εκρήξεις” χρωμάτων και πολλαπλές αισθητικές αναφορές από τα 70s και τα 80s!

Οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις, με το colorblocking να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, δίνουν μια διαφορετική προοπτική στις γεωμετρικές γραμμές που επικρατούν σε μεγάλο μέρος των κοινόχρηστων χώρων. Και κάπου εκεί, τα neon lights και το Memphis style έρχονται να πλαισιώσουν μερικά χαρακτηριστικά tropical σημεία, που παραπέμπουν σε εξωτική βλάστηση. Έπειτα, η αφηρημένη τέχνη σε εκτενείς ταπετσαρίες έρχεται να υπενθυμίσει πως βρισκόμαστε στη Χαβάη μέσα από oversized χρωματισμένες μανστέρες και αλλοπρόσαλλα color splashes!

Όσο για τις πολυτελείς σουίτες του εκπληκτικού ξενοδοχείου, εδώ οι επισκέπτες καλωσορίζονται από λιγότερο extravagant χώρους, που διατηρούν ωστόσο τα βασικά στοιχεία του συνολικού interior design, σε χαμηλότερους όμως τόνους. Έτσι, το colorblocking παραμένει ένα δυναμικό στοιχείο, ενώ εναλλάσσεται με τα φυσικά υλικά και τα tropical patterns. Επιπλέον, οι ένοικοι του ξενοδοχείου μπορούν να απολαύσουν τις χαλαρωτικές στιγμές στο rooftop του κτιρίου, όπου τους περιμένει η ειδυλλιακή πισίνα, αλλά και ένα τροπικό mural εμπνευσμένο από την τοπογραφία της Χαβάης, το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί από τον Καλιφορνέζο καλλιτέχνη, DJ Neff.

Read More

And More