Tribeca Loft: Εδώ θα βρεις όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την έννοια του “loft” και ακόμη περισσότερα

Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι τις λέξεις νεοϋορκέζικο loft. Λίγο η επέλαση του industrial design, λίγο αυτή η ταύτιση του loft με τους πιο μποέμ και intellectuelle τύπους που συνήθως είναι καλλιτέχνες και “διανοούμενοι”, λίγο η γενικότερη αύρα του μητροπολιτικού Big Apple Νέας Υόρκης, το νεοϋορκέζικο loft τελικά αποτυπώθηκε στο υποσυνείδητό σου σαν ένας χώρος όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν! Και κάτι τέτοιο ισχύει στην περίπτωση του πολυβραβευμένου και πολυτελέστατου Tribeca Loft, που σχεδίασε ο αναγνωρισμένος Αμερικανός αρχιτέκτονας Andrew Franz: είναι ό,τι έχεις φανταστεί για τα lofts και ακόμη περισσότερα!

Παρά το μεγαλειώδη αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό χαρακτήρα του, το Tribeca Loft που βρίσκεται στη βόρεια Tribeca του Manhattan δεν είναι παρά ένα “απλό” διαμέρισμα! Συγκεκριμένα, έχει δημιουργηθεί μετά την αναδιαμόρφωση δύο ορόφων μιας δομής αποθήκευσης… χαβιαριού του 1884! Χωρίς να αλλοιωθεί καθόλου η προσωπικότητα του κτίσματος, το οποίο υπακούει στο βιομηχανικό -σχεδόν “λιμανίσιο”- design της εποχής, το διαμέρισμα που στεγάστηκε στην κορυφή του καταφέρνει να μετουσιώσει όλα τα στοιχεία του industrial στυλ, διανθίζοντάς το με ποικίλες contemporary και elegant αναφορές και λεπτομέρειες!

Το εσωτερικού της υπερπολυτελούς κατοικίας κυριαρχείται από το άπλετο φυσικό φως που φτάνει από τα υπερμεγέθη παράθυρά του -σήμα κατατεθέν του βιομηχανικού χαρακτήρα του κτιρίου, μιας και το ύψος των οροφών είναι διπλάσιο από τα συνηθισμένα σπίτια. Στους δύο ορόφους του εκτείνονται οι κοινόχρηστοι χώροι, τα ιδιωτικά δωμάτια, αλλά και μια ιδιαίτερη κατασκευή που καταφέρνει να ενσωματώσει τον εξωτερικό χώρο στο interior της οικίας! Βλέπεις, το αρχιτεκτονικό γραφείο δημιούργησε μια βεράντα στο δεύτερο επίπεδο, που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως αίθριο μέσα στο σαλόνι! Ταυτόχρονα, οι πετρόχτιστοι τοίχοι έχουν διατηρηθεί ανέπαφοι, ενώ τα πατώματα έχουν επενδυθεί με ξύλινο δάπεδο, που κατά τόπους εναλλάσσεται με oversized τσιμεντένιες πλάκες και βιομηχανικό μπετόν.

Στο interior design συναντώνται πολλές διακοσμητικές αναφορές, με επιρροές τόσο από το σύγχρονο, όσο και από το vintage design. Πολυχρηστικά και σχεδόν ρετρο-φουτουριστικά έπιπλα, έντονες χρωματικές πινελιές και layering υφών και υφασμάτων, Danish και industrial αντικείμενα, λαμπερές metallic λεπτομέρειες και αρχιτεκτονικά φωτιστικά είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνδυάζονται στους χώρους του Tribeca Loft! Όσο για το σχεδιασμό των εξωτερικών χώρων, η καταπράσινη βλάστηση και τα σκανδιναβικού τύπου έπιπλα είναι εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς μοιάζει το υπερπολυτελές και πολυβραβευμένο Tribeca Loft!

 

Το εκπληκτικό κεντρικό σαλόνι του διαμερίσματος κυριαρχείται από το χρώμα και το φυσικό φως, με τη διακόσμηση να δανείζεται στοιχεία από διάφορες περιόδους.

 

Η καινοτόμα βεράντα-αίθριο δίνει ακόμη πιο έντονη αίσθηση επαφής του εσωτερικού με τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.

 

Στο φουαγιέ συναντά κανείς την γκαρνταρόμπα σε έντονη pop αισθητική, αλλά και μια επιτοίχια κατασκευή που θυμίζει έργο σύγχρονης τέχνης.

 

Το βιομηχανικό design συναντά το σκανδιναβισμό και την boho κουλτούρα στην άκρως λειτουργική είσοδο του σπιτιού.

 

Στην πολυτελή κουζίνα μεσουρανεί το λουστραρισμένο ξύλο, τα έντονα metallics, αλλά και το λαμπερό subway tile που επενδύει τον κεντρικό τοίχο της.

 

Η τραπεζαρία κινείται σε περισσότερο vintage ρυθμούς, με τη ροτόντα, τα καθίσματα και το φωτισμό να παραπέμπουν στο Bauhaus σχεδιασμό, ενώ η oversized κονσόλα υπακούει στους κανόνες του Danish design.

 

Τα υπνοδωμάτια επικοινωνούν μέσω τζαμιού με το διάδρομο του σπιτιού, ενώ το design που επιλέχθηκε για να διακοσμηθούν είναι ένα χαλαρό nordic ύφος, με φωτεινές αλλά ξεκούραστες αποχρώσεις.

 

Άποψη της εξαιρετικά πρωτότυπης βεράντας-αιθρίου, όπως φαίνεται από ψηλά.

 

Το rooftop garden του διαμερίσματος έχει επενδυθεί με φυσικό χλοοτάπητα, πέτρες και ξύλινο deck, ενώ η θέα της πόλης “κόβει” την ανάσα.

Read More

And More