Vestry Street Loft: Όταν η αρχιτεκτονική ενός αιώνα συναντά την σύγχρονη boho αισθητική

Πόσες φορές έχεις ακούσει ένα βιομηχανικό loft να είναι η ιδανική περίπτωση για μια οικογένεια; Και όμως, αν το καλοσκεφτείς, ένας τεράστιος χώρος με open plan σχεδιασμό και απουσία πολλών τοίχων και σκαλοπατιών, μπορεί να είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται ένα παιδί για να είναι ασφαλές στο παιχνίδι και τις καθημερινές κινήσεις του! Γι’ αυτό και η περίπτωση αυτού του uber stylish νεοϋορκέζικου loft στην Tribeca θα σε ενθουσιάσει όχι μόνο με το υπερπολυτελές και άψογα στημένο interior design του, αλλά και με την ικανότητά του να αποπνέει φινέτσα και κομψότητα παρά τον industrial χαρακτήρα του, ενώ την την ίδια στιγμή αποτελεί την κατάλληλη υποδομή για μια ολόκληρη οικογένεια! Ο λόγος για το Vestry Street Loft που μετρά ήδη έναν αιώνα ζωής, αλλά καταφέρνει να δείχνει πιο up to date και σύγχρονο από ποτέ!

Χρησιμοποιώντας και εκμεταλλευόμενο βασικά δομικά στοιχεία που φανερώνουν την μακρά ιστορία του, το iconic loft έχει μετατραπεί σε μια “φρέσκια” και αρκετά boho κατοικία. Με δύο επίπεδα και συνολική έκταση που αγγίζει τα 290 τ.μ., το Vestry Street Loft κυριαρχείται από εμβληματικά τοποθετημένα υλικά, όπως τα ανακυκλωμένα δρύινα πατώματα και τα 100 ετών ξύλινα δοκάρια της οροφής,τα εκτεθειμένα τούβλα στους τοίχους, το “λαχταριστό” μάρμαρο και την πέτρα. Το σπίτι περιλαμβάνει τέσσερα υπνοδωμάτια και τρία μπάνια, ενώ στον πρώτο όροφο έχουν συγκεντρωθεί οι κοινόχρηστοι χώροι και στο δεύτερο επίπεδο τα πιο ιδιωτικά δωμάτια.

Μπαίνοντας κανείς στο υπέροχο loft, εξέρχεται από το ασανσέρ απευθείας στο μεγάλο καθιστικό με το τζάκι, τους πέτρινους χτιστούς πάγκους και τις “ζεστές” γωνιές που πλαισιώνονται από βιβλιοθήκες. Οι πελώριες τζαμαρίες με τα μεταλλικά πλαίσια προσφέρουν θέα στην πόλη και τον κεντρικό δρόμο που απλώνεται από κάτω, ενώ η open plan κουζίνα ολοκληρώνει τον χώρο με μια μαρμάρινη νησίδα. Πλάι τους έχει τοποθετηθεί η τραπεζαρία, αλλά και ένας εσωτερικός “κρεμαστός κήπος” που λειτουργεί σαν αίθριος χώρος και καταφέρνει να… κλέψει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις!

Από εκεί, ένας διάδρομος γεμάτος έργα τέχνης οδηγεί προς τον υπόλοιπο χώρο, όπου συναντά κανείς την master σουίτα με το en suite μπάνιο, η οποία έχει εξοπλιστεί με πλήρες ηχομονωτικό σύστημα, το δεύτερο υπνοδωμάτιο, τον ξενώνα, ένα κοινόχρηστο μπάνιο, το πλυσταριό, καθώς και αποθηκευτικό χώρο.

Κινούμενος ο επισκέπτης στο δεύτερο επίπεδο της κατοικίας θα βρει ένα μεγάλο media room, μία μικρότερη κουζίνα και ένα ακόμη μπάνιο, καθώς και το τέταρτο υπνοδωμάτιο το οποίο πλαισιώνεται από τρεις συρόμενες πόρτες που το μετατρέπουν στην στιγμή σε μέρος του καθιστικού και της κουζίνας. Τέλος, κάτω από τις σκάλες έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει ως γυμναστήριο, γραφείο ή αποθήκη.

Read More

And More