Vila Olimpia Apartment: Ένα compact διαμέρισμα στο Σάο Πάολο γεμάτο ενέργεια και φρεσκάδα

Vila Olimpia Apartment: Ένα compact διαμέρισμα στο Σάο Πάολο γεμάτο ενέργεια και φρεσκάδα | tlife.gr

Για άλλη μια φορά, ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό και την πολυπλοκότητά του! Ο λόγος για το Vila Olimpia Apartment στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όπου το αρχιτεκτονικό γραφείο FCstudio επενέβη καθοριστικά, ώστε η προϋπάρχουσα δομή του να αλλάξει εντελώς εικόνα και χρήση, για να στεγάσει με μεγαλύτερη άνεση, ευκολία και στυλ τα δύο αδέρφια στα οποία ανήκει και κατοικούν σε αυτό! Κάπως έτσι, το άλλοτε στενάχωρο και δύσχρηστο διαμέρισμα μετατράπηκε σε… ναό του στυλ και της contemporary πολυτέλειας, χρησιμοποιώντας τους βασικούς κανόνες του compact living για να το καταφέρει.

Υπεύθυνος για τη ριζική αλλαγή του χώρου είναι ο σχεδιαστής Flavio Castro, ο οποίος ανέλαβε την ανακατασκευή των συνολικά 60 τ.μ., καθιστώντας τα ένα χώρο με open plan διάταξη και μοναδικά χαρούμενη ατμόσφαιρα! Για τις ανάγκες του project, η αρχική δομή του σπιτιού χρειάστηκε να εγκαταλειφθεί πλήρως, προκειμένου να “χωρέσει” το lifestyle των δύο αδερφών στα λιγοστά τετραγωνικά του και να εξυπηρετήσει τις διαφορετικές ανάγκες τους. Γι’ αυτό και ένα μεγάλο μέρος του διαμερίσματος εξοπλίστηκε με “υβριδικά” έπιπλα και συστήματα, τα οποία κρύβονται για να μεγαλώσει ο χώρος και μπορούν να εμφανιστούν όταν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν!

Η κάτοψη του Vila Olimpia Apartment περιλαμβάνει σε μία έκταση το σαλόνι, το καθιστικό, την τραπεζαρία, την κουζίνα, το πλυσταριό, το μπαλκόνι και το γραφείο, ενώ αυτό το κοινόχρηστο περιβάλλον διαχωρίζεται από τα δύο υπνοδωμάτια και το μπάνιο. Για την επίτευξη αυτής της πολυχρηστικότητας και της άνεσης, έπιπλα, όπως πάγκοι και τραπέζια, συναντώνται σε compact μορφή, ώστε να καμουφλάρονται όταν δεν είναι σε χρήση. Ταυτόχρονα, η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα περιλαμβάνει κρυφές συσκευές, όπως οι εστίες της που έχουν τοποθετηθεί σε συρτάρι ή στην περίπτωση του πλυσταριού, που έχει κρυφτεί πίσω από “έξυπνα” συρόμενη πόρτα!

Στην πραγμάτωση αυτού του μεγαλεπήβολου concept (είναι εντυπωσιακό πώς επτά δωμάτια χωρούν σε μόλις ένα χώρο) τεράστιο ρόλο παίζει και η επιλογή της χρωματικής παλέτας! Το έντονο και shiny βεραμάν που έχει τοποθετηθεί σε όλη την πρόσοψη της κουζίνας, η οποία απασχολεί τον κεντρικό τοίχο του χώρου είναι μια καίρια επιλογή που αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο. Από εκεί και πέρα, το μονοχρωματικό layering με τονικές διαβαθμίσεις του γκρι που επενδύει τα υπόλοιπα βασικά στοιχεία του δωματίου εντείνει τη φωτεινότητα και τη ζωηρή αισθητική του διαμερίσματος. Μικρές χρωματικές πινελιές “ξεπηδούν” σε μεμονωμένα σημεία, ενώ την ίδια στιγμή το φυσικό φως καταφέρνει να δώσει έμφαση στο χώρο!

READ more