Μάρμαρο: η νέα τάση!

Το απόλυτα διαχρονικό υλικό, το μάρμαρο συναντά το σύγχρονο design και γίνεται μέρος της καθημερινής μας ζωής! Η ΙKTINOS MARMARON – SPIROS SOULIS DESIGNS, των Λυδία Χαϊδά και Σπύρου Σούλη, αλλάζει τον τρόπο που βλέπαμε μέχρι σήμερα το μάρμαρο, αποκαλύπτοντας μια νέα διάσταση! Καθημερινά αντικείμενα της κουζίνας, του τραπεζιού, της διακόσμησης φτιαγμένα από μάρμαρο, με την υπογραφή του Σπύρου Σούλη, αλλάζουν τα δεδομένα!

Ο ίδιος ο σχεδιαστής μας αποκαλύπτει την έμπνευσή του, τα μυστικά του μαρμάρου αλλά και τη φιλοσοφία πίσω από τα μοναδικά του δημιουργήματα!

Ποια ήταν η έμπνευση για την ίδρυση της IKTINOS MARMARON SPIROS SOULIS DESIGNS;

Η έμπνευση ήρθε από την αγάπη που τόσο η οικογένεια Χαϊδά όσο και εγώ έχουμε για αυτό το πολύτιμο, ελληνικό υλικό που λέγεται μάρμαρο. Θελήσαμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε το μάρμαρο με την σοβαρότητα και την προσοχή που του αξίζει “παντρεύοντας” την πολυετή εμπειρία, τον σύγχρονο σχεδιασμό και τα άριστης ποιότητας υλικά.
Ξέρετε, όλος ο κόσμος έχει το υλικό αυτό σε ιδιαίτερη θέση και δυστυχώς οι Έλληνες, αν και εμείς το “ανακαλύψαμε” και το αναδείξαμε, φτάσαμε τις τελευταίες δεκαετίες να το αντιμετωπίζουμε ως κάτι δεδομένο και κοινό. Αισθανθήκαμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Με την Λυδία Χαϊδά, η οποία είναι επίσης αρχιτέκτονας και μας ενώνει μακροχρόνια φιλία, οραματιστήκαμε να τοποθετήσουμε το ελληνικό μάρμαρο στην θέση που του αρμόζει, να το ταξιδέψουμε και πάλι σε όλο τον κόσμο μέσα από πρωτοποριακές εφαρμογές και αντικείμενα υψηλής αισθητικής και design, όπως και να δημιουργήσουμε χώρους στους οποίους οι πελάτες μας θα μπορούν να αντιλαμβάνονται το μάρμαρο ως μία ξεχωριστή εμπειρία, μέσα από μοναδικές υπηρεσίες.

Τι σημαίνει για σένα μάρμαρο;

Το μάρμαρο για εμένα είναι το πιο πολύτιμο και ξεχωριστό υλικό που βγαίνει από την ελληνική γη. Το χρησιμοποιούμε όσο και το εξάγουμε, χωρίς καμία παύση, για περισσότερα από 3000 χρόνια. Με αυτό “χτίσαμε” τον πολιτισμό μας και την αρχιτεκτονική μας, επάνω του λαξεύσαμε την ιστορία μας και χαράξαμε την γλώσσα μας.
Η λέξη μάρμαρο προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα μαρμαίρω, που σημαίνει λάμπω. Το μάρμαρο είναι “η πέτρα που λάμπει”, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτό τα λέει όλα!

Γιατί μάρμαρο και όχι άλλο υλικό;

Γιατί έχει μοναδικές και πολύτιμες ιδιότητες. Κάθε κομμάτι του είναι διαφορετικό. Είναι σκληρό και ανθεκτικό, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να το πλάσεις. Παίρνει οποιαδήποτε μορφή, και μπορεί να είναι παράλληλα δομικό όσο και διακοσμητικό υλικό. Είναι κομψό, είναι όμορφο, είναι παντοτινό. Και φυσικά, είναι η “βάση” του πολιτισμού μας.
Η αίσθηση του να δημιουργείς επάνω στο μάρμαρο είναι τόσο ξεχωριστή, όσο και αυτή που έχει κάποιος όταν αποκτάει κάτι φτιαγμένο από μάρμαρο.

Μπορεί το μάρμαρο να είναι χρηστικό; Έχει αντοχές;

Το αν έχει αντοχές ή όχι, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δομικό υλικό, το γνωρίζουμε όλοι! Τα αρχαία κτίρια μας, τα αγάλματα, τα έργα τέχνης, έχουν αντέξει χιλιάδες χρόνια. Όσο για το αν είναι χρηστικό, αρκεί να δούμε ένα από τα πιο βασικά σκεύη της ελληνικής κουζίνας, το γουδοχέρι. Επίσης νιπτήρες, σκάλες, πατώματα, τζάκια και άλλα πολλά που έχουμε λίγο-πολύ όλοι στα σπίτια μας, τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν παθαίνουν ποτέ, τίποτα!

Οι δημιουργίες αφορούν μόνο αντικείμενα διακόσμησης;

Σχεδιάσαμε τις συλλογές μας έχοντας ως “πυξίδα” τόσο τις αληθινές ελληνικές σχεδιαστικές αρχές -το μέτρο και τις λιτές, “καθαρές” γραμμές-, όσο και τη χρηστικότητα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευαστική ποιότητα, την λεπτομέρεια και τα φινιρίσματα.


Θέλουμε τα αντικείμενα μας να τα κοιτάει κάποιος και να τα θαυμάζει, αλλά και να τα χρησιμοποιεί καθημερινά. Η γκάμα μας περιλαμβάνει δεκάδες αντικείμενα. Από δοχεία, κηροπήγια, πιατέλες και βάζα, μέχρι νιπτήρες, μικρά και μεγάλα έπιπλα. Αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή: να δημιουργήσουμε σύγχρονου design αντικείμενα και έπιπλα που θα χρησιμοποιούμε και θα αγγίζουμε καθημερινά, θα κοσμούν το σπίτι μας, και θα χαιρόμαστε να τα βλέπουμε!

Πού μπορούμε να βρούμε τα αντικείμενα;

Στην Αθήνα, μπορείτε να επισκευθείτε το showroom μας στο Μαρούσι, όπου και προσφέρουμε όλη την γκάμα των προϊόντων μας και των υπηρεσιών μας. Εκεί οι πελάτες μας μπορούν να διαλέξουν το μάρμαρο που του αρέσει, με την καθοδήγηση πάντα των εξειδικευμένων συνεργατών μας και παρέχουμε σχεδιαστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες.


Επιλεγμένες, μοναδικές δημιουργίες διατίθενται στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη και σύντομα εγκαινιάζουμε συνεργασίες και με άλλους σημαντικούς χώρους πολιτισμού.
Στο εξωτερικό, τα προϊόντα μας μπορεί κάποιος να τα βρει σε επιλεγμένα premium καταστήματα στην Γερμανία, στο Ντουμπάι, στη Σαουδική Αραβία και στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη και το Μπέβερλι Χιλς.
Σύντομα θα ανακοινώσουμε και άλλα επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Showroom: Λ. Κηφισίας 112, Μαρούσι, τηλ 210 8056276, www.iktinosmarmaron.com

Read More

And More