Μένουμε σπίτι και με την ευκαιρία φρεσκάρουμε το χώρο μας

Μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας ανθρώπους και τους συνανθρώπους μας. Μένουμε σπίτι για να συντελέσουμε με τον τρόπο μας ώστε όλη αυτή η δυσκολία να περάσει όσο πιο γρήγορα και όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Μένουμε σπίτι και έχουμε το χρόνο να κάνουμε πράγματα που με τους πρώην τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας δεν προλαβαίναμε.

-Ξεκινάμε λοιπόν με την καθαριότητα
Είναι μια καλή ευκαιρία να φρεσκάρουμε την ενέργεια του σπιτιού μας. Μια γενική, σε χαλαρούς ρυθμούς  και χρόνους είναι ό,τι πρέπει. Πλένουμε κουρτίνες, καθαρίζουμε τζάμια, απολυμαίνουμε επιφάνειες, δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες που δεν προλαβαίναμε. Σκουπίζουμε, σφουγγαρίζουμε, αλλάζουμε σεντόνια και το σπίτι μυρίζει ευτυχία.

-Καθώς περνάνε οι μέρες εισχωρούμε στα εσωτερικά
Κάνουμε το μεγάλο βήμα και ξεσκαρτάρουμε. Ανοίγουμε συρτάρια, κουτάκια, ντουλάπες και πετάμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε. Έτσι, για να ελαφρύνει ο χώρος, να ανασάνει από τα πράγματα που κρατάμε και δεν ξέρουμε γιατί τα κρατάμε. Ανοίγουμε χώρο στο καινούριο. Πετάμε περιττά ρούχα, διακοσμητικά κρυμμένα και θαμμένα, σεντόνια που δεν χρησιμοποιούμε ποτέ. Τα αφήνουμε να φύγουν και να ανοίξει ο χώρος μας. Τα δίνουμε σε κάποιον που τα έχει ανάγκη.

-Κρατάμε πράγματα που μας αρέσουν και είχαμε ξεχάσει
Ναι, ένα τέτοιο ξεκαθάρισμα κρύβει και θησαυρούς. Ξεχασμένα διαμαντάκια που μπορεί αυτήν τη στιγμή να τα χρειαστείς στην καινούρια σου διακόσμηση. Κάνε ένα γενναίο ξεσκαρτάρισμα, αλλά κράτησε και τα αντικείμενα που τώρα μπορεί να φρεσκάρουν το χώρο σου.

-Αντίο χειμερινά, καλωσήρθατε ανοιξιάτικα
Αποθηκεύουμε στα ντουλάπια τα χειμωνιάτικα και βγάζουμε τα ανοιξιάτικα. Είναι μια καλή  ευκαιρία τώρα που έχουμε το χρόνο στη διάθεσή μας. Σιγά σιγά. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλα σε μία μέρα. Και είναι ένας ωραίος και χρήσιμος τρόπος να περάσει η ώρα.

-Κρατάμε καδράκια, μαξιλάρια, ριχτάρια
Καδράκια που μπορείς να επέμβεις και να τους αλλάξεις χρώμα, να γεμίσεις τους τοίχους, να τους δώσεις ένα ενδιαφέρον. Χρησιμοποίησε τα ριχτάρια σου σε γήινους τόνους ή σε παστέλ για να χρωματίσεις το χώρο σου. Αντικείμενα από φυσικά υλικά είναι μεγάλη τάση και δίνουν στο σπίτι μια αίσθηση χαλαρότητας. Το έντονο φως της ημέρας αγαπάει τις ψάθες, το ξύλο σε ανοιχτούς τόνους.

-Πειραματίσου
Μετακίνησε τα έπιπλα. Άλλαξέ τους θέση. Είναι ό,τι πιο απλό και οικονομικό για να ανανεώσεις το χώρο σου. Φρόντισε να διατηρήσεις τις ισορροπίες, τις γεωμετρίες και να απελευθερώσεις όσο περισσότερο χώρο γίνεται, για να πάρει ανάσα το σπίτι.

-Πριν πετάξεις σκέψου
Σκέψου αν μπορείς να μεταποιήσεις κάτι, αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι, αν μπορείς να του αλλάξεις χρώμα ή να δημουργήσεις κάτι με αυτό. Είναι εντυπωσιακό το πόσα πράγματα κρατάμε αποθηκευμένα, χωρίς να τα χρησιμοποιούμε.

-Σκέψου ανατρεπτικά
Γίνε δημιουργική και δώσε τη δική σου προσωπικότητα στο χώρο. Το οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό. Τα περιοδικά σου, οι ψάθινες τσάντες σου, τα βιβλία, τα δώρα των φίλων σου, οι κάρτες τους, τα άδεια κεριά, τα άδεια μπουκαλάκια… τα πάντα.

-Μην ξεχάσεις να αρωματίσεις το χώρο σου
Τα κεριά είναι ο πιο απλός και πλέον λειτουργικός τρόπος να δώσεις διαφορετική αύρα και ατμόσφαιρα στο σπίτι σου. Διάλεξε τη μυρωδιά που σε ηρεμεί και απόλαυσε το σπίτι σου στην ηρεμία των κεριών. Ακόμα καλύτερα, γέμισε τα βάζα σου με λουλούδια.

-Φυτά εσωτερικού χώρου
Ένας υπέροχος, μοντέρνος και εύκολος τρόπος να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου, να προσθέσεις πράσινες πινελιές φρεσκάδας. Είναι τάση, είναι ένας τρόπος να προσθέσεις στο χώρο σου τη θετική ενέργεια.

Εκμεταλλεύσου το χρόνο που είσαι στο σπίτι και απόλαυσε τη διαδικασία. Φτιάξε το σπίτι σου έτσι όπως τόσο καιρό ήθελες. Δεν χρειάζεται να τρέξεις για ψώνια. Μερικές έξυπνες κινήσεις και μερικά θαμμένα και ξεχασμένα διαμαντάκια που θα βρεις θα σε βοηθήσουν. Αν πιάνουν τα χέρια σου, ρίξτο στη χειροτεχνία. Θα σου φτιάξει η διάθεση, θα δεις.

Read More

And More