Μεταλλικές λάμψεις! Το σπίτι σου τις χρειάζεται

Μεταλλικές λάμψεις. Σχεδόν απαραίτητες. Πέραν του ότι οι διακοσμητικές τάσεις τις προτείνουν, η σπιρτάδα που προσθέτουν στο χώρο τις κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Προσθέτουν ενδιαφέρον, κομψότητα, ζωντάνια.

Ασημί ή χρυσό, εξαρτάται από το προσωπικό σου γούστο και ύφος. Το πρώτο είναι ψυχρό, το δεύτερο θερμό. Διάλεξε ποιο είναι αυτό που προτιμάς στο περιβάλλον σου. Μπορείς και να τα συνδυάσεις.

Αν αγαπάς τις μεταλλικές λάμψεις, μπορείς φυσικά να τολμήσεις να τις χρησιμοποιήσεις και σε μεγάλες επιφάνειες. Αν όμως δεν είσαι και τόσο fan προσπάθησε να τις ενσωματώσεις σε λεπτομέρειες. Θα ζωντανέψουν το χώρο σου με τις γυαλάδες τους, τις αντανακλάσεις τους, την κομψότητά τους.

Στα φωτιστικά, στα σερβίτσια σου, ως διακοσμητικά στοιχεία. Τα πόμολα, κάποια κηροπήγια, σε καθρέφτες. Στο σαλόνι, στο μπάνιο, στην κουζίνα, στην κρεβατοκάμαρα. Συνδύασε, πειραματίσου, πρόσθεσε, αφαίρεσε μέχρι να βρεις την ισορροπία που σου ταιριάζει.

Απόφυγε καλύτερα τις υπερβολές. Χωρίς καθόλου μεταλλικές λάμψεις το σπίτι μοιάζει flat και σαν κάτι να του λείπει. Αλλά και ένα σπίτι γεμάτο με μέταλλα και λάμψεις μπορεί να “μπουκώσει” και να προκαλέσει εκνευρισμό και όχι τόσο κομψό αποτέλεσμα.

Είναι αυτονόητο πως τα μέταλλα είναι το στοιχείο που θα δώσει στο χώρο μια glam πινελιά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το βασικότερο είναι ότι δημιουργούν ενδιαφέρον, γυαλάδες που “ζωντανεύουν” το χώρο, παιχνίδια με το φως.

Είναι σαν τα κοσμήματα σε ένα outfit. Το νοστιμίζουν, του προσθέτουν αυτό το “κάτι”, το αναβαθμίζουν, του προσθέτουν φινέτσα και στιλ.

Read More

And More