Ανακαινίζεις το σπίτι σου; Δες αυτές τις 5 ταινίες και πάρε ιδέες για το decor που θα επιλέξεις

Πόσες φορές έχεις δει μια ταινία και έχεις ευχηθεί να μπορούσες να μένεις στο σπίτι των πρωταγωνιστών; Εγώ πάντως πάρα πολλές. Ακόμα κι αν δεν μου άρεσε το σενάριο, η σκηνοθεσία ή ο τρόπος που έπαιζαν οι ηθοποιοί, αν το décor ήταν ωραίο, δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω του, πόσο μάλλον να την σταματήσω.

Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να αποτυπώσεις την προσωπικότητα, φανταστικών χαρακτήρων σε έπιπλα, υφάσματα και έργα τέχνης. Ο “Μεγάλος Γκάτσμπι” δεν θα μπορούσε να μένει σε ένα boho διαμέρισμα, αλλά ούτε και οι χαρακτήρες που δημιούργησε ο Τομ Φορντ για το “Νυχτόβια Πλάσματα”, θα μπορούσαν να μένουν σε πολύχρωμα και παραφορτωμένα σπίτια.

Ακόμα, όμως κι αν ο χαρακτήρας σου δεν μοιάζει απολύτως με εκείνο των αγαπημένων σου ηρώων, μπορείς σίγουρα να ξεκλέψεις μερικές ιδέες από τα ονειρεμένα σπίτια τους, για να τις προσαρμόσεις στο δικό σου. Αν λοιπόν, ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις ή απλά θες να ανανεώσεις τον χώρο σου, πάρε ιδέες από αυτές τις 5 ταινίες που απογείωσαν το deco…

Call me by your name

Η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο, δεν μας χάρισε μόνο μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες αγάπης που έχουμε δει ποτέ στην μεγάλη οθόνη, αλλά μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε και ένα από τα πιο όμορφα σπίτια στην ιστορία του κινηματογράφου. Τα απαλά, ρομαντικά χρώματα και οι επιχρυσωμένες αντίκες, θα σε κάνουν να πεις αντίο μια για πάντα στον μινιμαλισμό.

500 days of Summer

Το δωμάτιο της πρωταγωνίστριας αυτής της ρομαντικής κομεντί του 2009, είναι ζεστό και ιδιαίτερο, στα όρια του κιτς, χωρίς όμως να τα ξεπερνά. Από την άλλη το εργένικο διαμέρισμα του πρωταγωνιστή σε ασπρόμαυρους τόνους είναι τέλεια πηγή έμπνευσης για όσους δεν θέλουν να περιτριγυρίζονται από πολύ χρώμα.

Gone Girl

Μπορεί η ταινία που σκηνοθέτησε ο Μπεν Αφλεκ, να έχει σκοτεινό σενάριο, το design των σπιτιών όμως, με τα μεγάλα παράθυρα και τις τζαμαρίες, είναι το ακριβώς αντίθετο, με το φως του ήλιου να πρωταγωνιστεί.

You’ve got mail

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως μια από τις πιο αγαπημένες ρομαντικές κομεντί στην ιστορία του κινηματογράφου, έχει design που αποπνέει ζεστασιά, κάτι που ταιριάζει τέλεια με τον χαρακτήρα που υποδύεται η Μεγκ Ράιαν.

Under the Tuscan Sun

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να είδε αυτήν την ταινία και να μην ήθελε να μετακομίσει στην Τοσκάνη ή έστω να μην ονειρεύτηκε ιταλικά καλοκαίρια και αιωνόβιες βίλες που περιμένουν κάποιον να τις ανακαινίσει και να τις κάνει σπίτι του.

Read More

And More