Ο Calvin Klein “κλέβει” τις εντυπώσεις με ένα εντυπωσιακό location στο Παρίσι

Μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος να κινείται στους ρυθμούς των Fashion Weeks που διαδοχικά καταλαμβάνουν τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου, ωστόσο τα νέα από το χώρο της μόδας δεν σταματούν εκεί! Ανάμεσα, λοιπόν, στις μεγάλες ειδήσεις που αφορούν τη μόδα και το interior design έρχεται και ένα νέο location να… ταράξει τα νερά, αφού ο δαιμόνιος Raf Simons, που βρίσκεται στο “τιμόνι” του οίκου Calvin Klein αποφάσισε να δημιουργήσει τα ολοκαίνουρια headquarters του label στο Παρίσι! Πιο συγκεκριμένα, ο Creative Director ένωσε τις δυνάμεις του με τον επί χρόνια συνεργάτη του και κορυφαίο καλλιτέχνη, Sterling Ruby, για να “οικοδομήσουν” το χώρο που θα φιλοξενεί την εμβληματική συλλογή 205W39NYC!

Για αυτό το νέο εγχείρημα, ο Sterling Ruby, υπό την καθοδήγηση του Raf Simons, μετέτρεψε ένα διώροφο παριζιάνικο κτίριο σε ένα τεράστιο και με open plan διάταξη “καθηλωτικό” χώρο, έκτασης 1500 τ.μ. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν αρκετές φορές, με πιο εντυπωσιακό παράδειγμα το redesign του flagship store του οίκου στη Νέα Υόρκη, αλλά και το πρόσφατο δυστοπικό σκηνικό που έστησαν για τις ανάγκες του fashion show που παρουσίασε ο Calvin Klein στο New York Fashion Week!

Μία υποδοχή σε royal μπλε απόχρωση “υποδέχεται” τους επισκέπτες, χρησιμοποιώντας ως decor υφασμάτινα μαξιλάρια, τοίχους με ταπετσαρίες, γιγάντια artworks και εικαστικές εγκαταστάσεις που κρέμονται από την οροφή. Στον κεντρικό χώρο του κτιρίου διατηρήθηκαν ανέπαφοι οι τοίχοι που χρονολογούνται από το 1880, αλλά και ο θόλος της οροφής, ως φόρος τιμής στην προϋπάρχουσα δομή του. Οι υπόλοιπο τοίχοι χρησιμεύουν ως “καμβάς” στον οποίο παρουσιάζονται κόκκινα και μπλε σχέδια του καλλιτέχνη, ενώ κάδρα έχουν τοποθετηθεί στους στύλους, τους τοίχους και το ταβάνι!

Read More

And More