Ο σουηδικός κολοσσός επίπλων εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία μέσα από μια μοναδική συλλογή!

Μετά από τη super επιτυχημένη πορεία της συλλογής Jassa με αναφορές στις παραδοσιακές ινδονησιακές και βιετναμέζικες τεχνικές και η οποία σηματοδότησε την πρώτη συνεργασία της Ikea με το Δανό σχεδιαστή Piet Hein Eek το 2015, το… πείραμα ξαναδοκιμάζεται και ετοιμάζεται να εντυπωσιάσει το κοινό για άλλη μια φορά! Η νέα δουλειά, λοιπόν, του εμπνευσμένου designer για λογαριασμό του σουηδικού κολοσσού των επίπλων εγκαινιάζεται με τη συλλογή Industriell, και μάλιστα σε ένα concept εντελώς διαφορετικό από την παρθενική συνεργασία τους, μιας και οι φόρμες που επιλέγει να χειριστεί αυτή τη φορά ο δημιουργός καλύπτουν ένα νέο σχεδιαστικό φάσμα!

Με στόχο να αναδείξει τη μοναδικότητα των επίπλων και των οικιακών αντικειμένων του, ο Hein Eek επιλέγει να πριμοδοτήσει τις ατέλειές τους, παρά να τις καμουφλάρει. Κάπως έτσι, προέκυψε μια limited edition σειρά από καρέκλες, τραπέζια, κεραμικά, υφάσματα και γυαλικά, τα οποία υιοθετούν μια περισσότερο “χειροποίητη” αισθητική, που τα κάνει να μοιάζουν ελαφρώς διαφορετικά μεταξύ τους! “Σκοπός μου ήταν να επαναπροσδιορίσω τα προϊόντα μαζικής παραγωγής, ανατρέποντας εντελώς την ομοιομορφία τους” εξηγεί ο Hein Eek και συνεχίζει: “Όταν αποφοίτησα από τη σχολή, επικρατούσε μια μεγάλη τάση προς τη σχεδιαστική τελειότητα. Αν έφτιαχνες χίλια αντίγραφα από ένα αντικείμενο έπρεπε όλα να είναι πανομοιότυπα και δεν υπήρχε τίποτα στην κατασκευή που να μην είχε τοποθετηθεί εκεί εσκεμμένα από τον ίδιο το σχεδιαστή. Θέλησα να αφαιρέσω αυτή την ιδέα και να φτιάξω αντικείμενα που μοιάζουν περισσότερο ανθρώπινα και προσωπικά, ενώ ταυτόχρονα έχουν μια βιομηχανικής υφής διαδικασία κατασκευής”.

Μάλιστα, ο designer αποφάσισε πως τα υλικά που θα χρησιμοποιούσε θα τον στήριζαν σε αυτή την προσπάθεια “προσωποποίησης” των προϊόντων του, επιλέγοντας ξύλο πεύκου για τα έπιπλά του, υφάσματα με κόμπους και ατέλειες, γυαλί με θαμπάδες και λεκέδες και κεραμικά με σβόλους και ανομοιόμορφες επιφάνειες. “Η Indistriell είναι μια όμορφη συλλογής, επειδή μπορείς να αισθανθείς την προσωπικότητα πίσω από κάθε αντικείμενο και να γνωρίσεις πως είναι το καθένα είναι μοναδικό” εξηγεί η Creatice Director της Ikea, Karin Gustavsson και προσθέτει: “Επίσης, είναι φτιαγμένα ώστε να ταιριάζουν με άλλα προϊόντα που ήδη χρησιμοποιεί ο καθένας μας για να διακοσμήσει ένα δωμάτιο, επομένως ελπίζουμε πως θα γίνουν μέρος και του δικού μας προσωπικού στυλ”.

Read More

And More