Oh Tannenbaum: Τα 10 πιο εμβληματικά χριστουγεννιάτικα δέντρα της σύγχρονης ιστορίας

Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό δέντρο που έχεις δει ποτέ στην ζωή σου; Είμαι σίγουρη πως η κυριότερη εικόνα που φέρνεις στο μυαλό σου είναι εκείνη του πρώτου χριστουγεννιάτικου έλατου που στόλισες παρέα με τους γονείς σου! Άλλωστε, για όλα τα παιδικά μάτια, το οικογενειακό δέντρο μοιάζει φαντασμαγορικό και πελώριο, σαν να μην υπάρχει άλλο αντάξιό του στον κόσμο! Τώρα, λοιπόν, που μεγάλωσες, χρειάζεσαι κάτι τουλάχιστον αντίστοιχο του μεγέθους σου για να εντυπωσιαστείς με τον ίδιο τρόπο, έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό και σήμερα θα κάνουμε μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν για να δούμε τα 10 iconic δέντρα όλων των εποχών, που στολίστηκαν σε διάφορα σημεία του κόσμου!

Κάνε ένα scroll down και ταξίδεψε στην ιστορία των πιο εμβληματικών… Tannenbaum της σύγχρονης ιστορίας!

Λευκός Οίκος, 1961

Η τότε Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α., Jacqueline (Jackie) Kennedy, φωτογραφήθηκε πλάι στο παραδοσιακό δέντρο του Blue Room, του οποίου την μπλε διακόσμηση επιμελήθηκε λίγο πριν ξεκινήσει την εκτενή ανακαίνιση στον Λευκό Οίκο.

Λευκός Οίκος, 1968

Λίγα χρόνια αργότερα, η Πρώτη Κυρία Claudia Alta “Lady Bird” Johnson στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου με ιδιαίτερη αισθητική, όπως οι λευκές γιρλάντες, τα κουδουνάκια και οι μαργαρίτες.

Claridge’s, 2009

Το 2009 σηματοδοτεί την έναρξη μιας παράδοσης που συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει κάθε χρόνο. Το εμβληματικό λονδρέζικο ξενοδοχείο καλεί για πρώτη φορά έναν διάσημο σχεδιαστή μόδας για να επιμεληθεί το iconic δέντρο που κοσμεί το φουαγιέ. Την αρχή κάνει ο John Galliano, που τότε εκπροσωπούσε τον οίκο Dior, με ένα τροπικό δέντρο.

Galeries Lafayette, 2013

Το παριζιάνικο department store επιλέγει το 2013 να στολίσει το πελώριο δέντρο του με τεράστιες ροζ μπελαντόνες!

Claridge’s, 2013

Η παράδοση του Claridge’s συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και το 2013 τα ηνία αναλαμβάνουν οι Dolce & Gabbana, στολίζοντας ένα δέντρο γεμάτο αναφορές στην σισιλιάνικη κληρονομιά τους. Για τις ανάγκες της διακόσμησης χρησιμοποιούνται 450 μπάλες από ιταλικό φυσητό γυαλί και 30 χειροποίητες μαριονέτες από την Σικελία.

Ρίο ντε Τζανέιρο, 2014

Η πόλη της Βραζιλίας στολίζεται το 2014 με ένα δέντρο ύψους 85 μέτρων, το οποίο “επιπλέει” στην λίμνη Rodrigo de Freitas και φωτίζεται από τρία εκατομμύρια λαμπιόνια.

Ράκβερε, 2015

Η πόλη της ανατολικής Εσθονίας “στήνει” το κεντρικό δέντρο της από 121 παλιά παράθυρα που διασώθηκαν από εγκαταλειμμένες παραδοσιακές κατοικίες της περιοχής.

Galeries Lafayette, 2015

Το διάσημο πολυκατάστημα του Παρισιού, που κλέβει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις, επιλέγει να στολίσει για το 2015 ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με έμπνευση από τις ταινίες Star Wars! Άλλωστε, είναι η χρονιά που το περίφημο space έπος του George Lucas γνωρίζει ένα άκρως επιτυχημένο reboot με την ταινία The Force Awakens!

Βύβλος, 2015

Η πόλη Τζουμπάιλ (Βύβλος) στον Λίβανο “χτίζει” ένα ασύμμετρο δέντρο από 35 τόνους μεταλλικών καθρεφτών σε χρυσό χρώμα, το οποίο συμβολίζει το παρελθόν και το παρόν της.

Λονδίνο, 2015

Το δέντρο που στολίζεται στον σιδηροδρομικό σταθμό St. Pancras του Λονδίνου αποτελεί κάθε χρόνο μεγάλη ατραξιόν για την πόλη. Το 2015, όμως, η ανατροπή έγινε με ένα δέντρο που δημιουργήθηκε από συνολικά 2000 λούτρινα κουκλάκια της Disney!

Read More

And More