Οι διακοσμητικές τάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις… για το καλό σου!

Το ζητούμενο για το 2020 είναι να είμαστε και να νιώθουμε καλά. Και φυσικά η διακόσμηση του σπιτιού είναι ένας τομέας που σαφώς επηρεάζει το πώς νιώθουμε. Οι τάσεις λοιπόν που καλούμαστε να ενσωματώσουμε στους χώρους μας είναι προτάσεις που μας ηρεμούν και κάνουν το ανάλογο pampering στην ψυχολογία μας.

Για αυτό λοιπόν για φέτος μην ξεχάσεις στο σπίτι σου να ενσωματώσεις τα φυσικά υλικά και τους γήινους τόνους. Ψάθα, ξύλο και ουδέτερες αποχρώσεις έρχονται για να προσθέσουν το απαραίτητο ζεν και τη ζεστασιά που χρειάζεσαι για να γαληνεύσει το είναι σου όταν επιστρέφεις στο καταφύγιό σου έπειτα από μια απαιτητική και κουραστική μέρα. Η ψυχική μας υγεία είναι το παν και η διακόσμηση συνωμοτεί υπέρ μας!

 

Μια αγαπημένη, απαραίτητη και πολύ χρηστική χειμερινή τάση στο ντύσιμο είναι το layering. Κάτι που καλείσαι πια να κάνεις και στο σπίτι σου. Στα χαλιά, στα καλύμματα. Το ένα πάνω από το άλλο. Θα δώσει αυτό το διακοσμητικό “κάτι” στο χώρο σου, θα τον κάνει να δείχνει πιο ζεστό, πιο ενημερωμένο κι εσύ σαφώς θα νιώθεις καλύτερα. Πειραματίσου με ενδιαφέροντες συνδυασμούς και δεν θα χάσεις.

 

Στη λίστα σου να προσθέσεις και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Δυνατή τάση, και όπως είπαμε η επαφή μας με τη φύση μας φτιάχνει τη διάθεση. Θα προσθέσει στο σπίτι σου την απαραίτητη φρεσκάδα και ζωντάνια, μια νότα αισιοδοξίας και πνευματικής ανάτασης.

 

Και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν σε καθαρές γραμμές. Φαντάσου κάτι από σκανδιναβικό στιλ και κάτι από ιαπωνική διακόσμηση. Κοινώς κάτι πολύ μοντέρνο, κάτι στο οποίο πρωταγωνιστεί η τάση, οι ευθείες γραμμές. Με λίγα λόγια αρμονία. Άνεση και αισθητική ισορροπία. Ανάσες. Καθαρότητα. Η πολυπλοκότητα άλλωστε κουράζει. Απλά και κατανοητά πράγματα προάγουν την ηρεμία σου, σωστά;

Read More

And More