Οι διακοσμητικές τάσεις θέλουν τη φύση στο σπίτι σου!

Είμαστε λίγο φάση, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Η Άνοιξη. Και Άνοιξη σημαίνει λουλούδια, φύση, πρασινάδες. Αυτά καλούμαστε λοιπόν να ενσωματώσουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας και -πίστεψέ με- θα νιώσεις υπέροχα!

Ναι, τα λουλούδια, θα δώσουν στο σπίτι σου φρεσκάδα, χρώμα, μυρωδιές και στιλ. Αυτονόητα πράγματα. Θα σου πρότεινα να το πας ένα βήμα παρακάτω και να δοκιμάσεις να φέρεις στο χώρο σου φυτά εσωτερικού χώρου, πρασινάδες. Το πράσινο πάντα δίνει και αναβαθμίζει χρωματικά τα πάντα. Δίνει αυτήν την τροπική αίσθηση που αυτομάτως κάνει upgrade στα πάντα.

Εντόπισε το σημείο που θα ήθελες ένα touch of nature. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και δώσε ζωή στο χώρο σου. Στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας ίσως ένα λουλουδάκι, μικρά γλαστράκια, κακτάκια που είναι και πολύ μεγάλη τάση. Μικρές πινελιές ζωής στο χώρο που κοιμάσαι θα σε αναζωογονήσουν και χωρίς αμφιβολία θα ξυπνάς με ένα φυσικό χαμόγελο. Εδώ, είναι γνωστό πως αποφεύγεις να βάζεις μεγάλα φυτά ή λουλούδια που μυρίζουν έντονα και εμποδίζουν την αναπνοή σου.

 

Μπες σε ένα φυτώριο, μπορείς και online και δες τι υπάρχει. Δεν διανοείσαι πόσο υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου υπάρχουν. Μπορείς να αποφασίσεις για ποιο σημείο τα θέλεις ή μπορεί η έρευνα αγοράς που κάνεις να σε βοηθήσει να σκεφτείς και άλλα τόσα. Ίσως να προσθέσεις κάποια ραφάκια, ίσως να έχεις και να μην είχες σκεφτεί ποτέ να διακοσμήσεις με φυτά. Υπέροχο!

 

Μεγάλα ή μικρά, τα φυτά είναι must και έρχονται να δώσουν φρεσκάδα στο χώρο σου. Αυτό φυσικά που θα πρέπει να προσέξεις είναι τις ισορροπίες. Στα μεγέθη. Τα μεγάλα φυτά θέλουν και μεγάλους χώρους. Οι μικροί χώροι χρειάζονται κάτι ανάλογο ώστε να μην μπουκώσουν. Το ζητούμενο δεν είναι να ζεις σε ζούγκλα, αλλά σε ένα ευχάριστο, κομψό περιβάλλον.

 

Μην φοβηθείς τους χρωματικούς συνδυασμούς. Τα λουλούδια και τα φυτά είναι πασπαρτού, η ομορφιά τους και η ζωντάνια τους ταιριάζει παντού. Είτε το σπίτι σου κινείται σε γήινους τόνους, είτε έχει χρώμα. Σίγουρα, αν ο χώρος σου ακολουθεί πιο μίνιμαλ στιλ, είναι λευκός, χωρίς καθόλου χρώμα, αυτή η τάση σίγουρα θα απογειώσει το αποτέλεσμα.

 

Το ζητούμενο είναι η φύση να έρθει στο σπίτι σου και να του χαρίσει λίγο φρεσκάδα, ζωντάνια και αισιοδοξία. Μπορείς να επιλέξεις φυτά σε γλάστρες, μπορείς και να γεμίσεις τα βάζα σου. Ό,τι θέλεις.

 

Αν κινηθείς στην επιλογή της γλάστρας, φρόντισε φυσικά να είναι μια κομψή γλάστρα που ταιριάζει στο ύφος και στα χρώματα της διακόσμησης του σπιτιού. Στο εμπόριο θα βρεις υπέροχα κομψές και μοντέρνες γλάστρες. Μην διστάσεις να είσαι πρακτική και να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου, αν η γλάστρα δεν είναι “εμφανίσιμη” και να τη βάλεις μέσα σε κάποιο καλάθι που έχεις, σε μια ψάθινη τσάντα που δεν χρησιμοποιείς. Η διακόσμηση θέλει φαντασία όπως και το styling.

 

Είναι η πιο εύκολη και προσιτή διακοσμητική τάση. Δεν χρειάζεται ούτε να μετακινήσεις έπιπλα, ούτε να βάψεις τοίχους, ούτε να κόψεις και να ράψεις. Προσθέτεις μερικά φυτά και η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει, η εικόνα του χώρου σου έχει μεταμορφωθεί. Προσοχή φυσικά στις υπερβολές. Τα έχουμε  ξαναπεί αυτά. Οι υπερβολές έχουν πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα.

Read More