Οι πρώτες κατοικίες από 3D printed βιομηχανικό μπετόν είναι γεγονός!

Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελεί από μόνη της μια τεχνολογική καινοτομία που συνεχώς βρίσκει νέες πρακτικές διεξόδους σε πολλούς δημιουργικούς τομείς. Όταν, όμως, ακούς ότι πλέον ολόκληρα σπίτια μπορούν να εκτυπωθούν με τη μέθοδο του 3D printing, τότε ξέρεις πως το μέλλον της αρχιτεκτονικής είναι ήδη εδώ! Οι πρώτες, λοιπόν, “επαναστατικές” κατοικίες που θα κατασκευαστούν από εκτυπωμένο βιομηχανικό μπετόν είναι γεγονός και η παραγωγή τους έχει ήδη ξεκινήσει στο Eindhoven της Δανίας! Η δανέζικη εταιρία Houben Van Mierlo Architecten συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιου Τεχνολογίας του Eindhoven για τη δημιουργία πέντε μονοκατοικιών σε ένα κατασκευαστικό σχέδιο που ονομάστηκε Project Milestone! Μάλιστα, η κατασκευή τους θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησής τους στο κοινό!

Λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η μέθοδος του 3D printing, οι εμπνευστές του project εκμεταλλεύτηκαν την δυνατότητα που τους δίνει η νέα τεχνολογία να παράξουν εύκαμπτες δομές και μάλιστα με εντελώς ανορθόδοξη μορφή που προσφέρουν καμπυλωτές γραμμές και πολλαπλά παράθυρα!

Η πρώτη από τις πέντε κατοικίες που θα κατασκευαστούν θα είναι ισόγεια και θα διαθέτει έκταση 92 τ.μ. με τρία υπνοδωμάτια. Οι επόμενες τέσσερις μονοκατοικίες θα αποτελούνται από περισσότερους ορόφους και θα κατασκευαστούν διαδοχικά η μία μετά την άλλη. Μάλιστα, για εκείνες που θα θα περιλαμβάνουν περισσότερους από έναν ορόφους, η ολοκλήρωση της κατασκευής θα γίνει επιτόπου στο σημείο όπου θα εγκατασταθούν, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος παραγωγής τους. Επιπλέον, χάρη στο 3D printing και την ιδιαίτερη δομή τους, οι μονοκατοικίες θα παρέχουν βιωσιμότητα και ενεργειακή αυτονομία στους ενοίκους τους. Τέλος, η τοποθεσία που επιλέχθηκε για την ανέγερσή τους είναι η περιοχή Bosrijk του Eindhoven.

Read More

And More