Οργανωμένο κάμπινγκ με τα παιδιά: Βρες λίστα με όσα θα χρειαστείς!

Το να οργανώσεις ένα οποιοδήποτε ταξίδι μαζί με τα παιδιά δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για καλοκαιρινές διακοπές και συγκεκριμένα για διακοπές σε οργανωμένο κάμπινγκ. Επειδή ήδη αισθανόμαστε την απογοήτευση να σε κατακλύζει, ας σου πούμε ότι υπάρχουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Είμαστε σίγουροι ότι μπορείς να τα καταφέρεις, αρκεί να ακολουθήσεις κάποια βασικά βήματα και να πακετάρεις τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Με την κατάλληλη προετοιμασία, η οργάνωση των καλοκαιρινών σου διακοπών σε οργανωμένο κάμπινγκ θα καταστεί μια άκρως απολαυστική και αξέχαστη εμπειρία για όλη την οικογένεια. Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς.

Σκηνή
Τι θα ήταν το κάμπινγκ αν δεν υπήρχε η σκηνή; Μάλλον κάτι το εντελώς διαφορετικό. Όπως είναι και το λογικό, η επένδυση σε μία ποιοτική και ευρύχωρη σκηνή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να βιώσετε οικογενειακώς μια άνετη εμπειρία κάμπινγκ. Φαντάσου να κοιμάστε ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς το κατάλληλο υπόστρωμα! Δεν είναι κάτι που θα ήθελες ε;

Ψάξε λοιπόν για μια ευρύχωρη και ανθεκτική σκηνή που μπορεί να φιλοξενήσει ολόκληρη την οικογένειά σου. Επιλέξτε ένα μοντέλο με πολλά δωμάτια ή χωρίσματα. Στο προτείνουμε αυτό καθώς τέτοιου είδους σκηνές παρέχουν ιδιωτικότητα ενώ επιτρέπουν ταυτόχρονα και στα παιδιά, να έχουν τον δικό τους χώρο.

Φορητοί σταθμοί ενέργειας

Για να διασφαλίσεις μια σταθερή τροφοδοσία ενέργειας στα βασικά σου gadgets αλλά και στις πιο σημαντικές συσκευές σου, οφείλεις να αποκτήσεις έναν φορητό σταθμό ενέργειας. Αν ακόμα σκέφτεσαι γιατί να αποκτήσεις έναν, τότε ας σε ενημερώσουμε ότι:

  • θα έχεις πάντα ένα αξιόπιστο σύστημα αποθήκευσης τροφοδοτούμενο από μπαταρία.
  • έχεις ρεύμα στο σπίτι ή στην εξοχή.
  • έχεις πάντα ενεργειακή ανεξαρτησία.

Μην ξεχνάς ότι χάρη στους φορητούς αυτούς σταθμούς ενέργειας μπορείς να φορτίσεις ταυτόχρονα πολλές συσκευές και σε διαφορετικές μεταξύ τους θήρες. Αυτό που πρέπει να προσέξεις στα χαρακτηριστικά τους, είναι:

  • η αποθήκευση (προτίμησε μπαταρία ισχύος 256Wh έως 1500 wh)
  • χημεία μπαταρίας (υπάρχουν μπαταρίες με ελαφρύτερα ιόντα λιθίου αλλά και άλλες που περιλαμβάνουν τεχνολογία φωσφορικού σιδήρου λιθίου.
  • ο κύκλος ζωής της μπαταρίας (υπάρχουν μπαταρίες που ξεκινούν από 300 – 500 κύκλους και άλλες που φτάνουν έως 3.500 και 4.500 κύκλους.

Powerbanks
Και περνάμε γρήγορα στη φόρτιση εν κινήσει. Εάν δεν θέλεις ποτέ ξανά να αντικρίσεις στη μαύρη οθόνη του smartphone ή της φωτογραφικής σου μηχανής, τότε η λύση ακούει στο όνομα powerbank. Οι μικρές αυτές συσκευές είναι παντοδύναμες και είναι σε θέση να σώσουν ακόμα και τις χειρότερες διακοπές σου. Επίλεξε powerbanks υψηλής χωρητικότητας με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης για να κρατάς αξιόπιστα τα smartphone, τα tablet τις άλλες φορητές συσκευές σου σε λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου στο κάμπινγκ.

Παιχνίδια στο νερό με SUP και Sea Scooters
Εάν το κάμπινγκ που θα επισκεφτείς βλέπει σε θάλασσα, λίμνη ή ποτάμι, τότε ξεκινάει η… περιπέτεια που ρέει στο αίμα σου. Μη διστάσεις να πάρεις το SUP σου και να εξερευνήσεις την παραλία από κοντά. Άλλωστε, τα SUP παρέχουν μια συναρπαστική θαλάσσια
ψυχαγωγία τόσο στα παιδιά όσο και για τους ενήλικες.

Για τις οικογένειας τώρα που αγαπούν την κολύμβηση με αναπνευστήρα ή την εξερεύνηση του υποβρύχιου κόσμου, τα θαλάσσια σκούτερ είναι ο… “άνθρωπός” σας! Θα σε οδηγήσει με στυλ, ασφάλεια και ταχύτητα μέσα στο νερό. Έτσι, θα καλύπτεις μεγαλύτερες αποστάσεις στον βυθό σε μικρότερο χέρι.

BBQ
Κανένα ταξίδι για κάμπινγκ δεν θα ήταν ολοκληρωμένο ένα BBQ! Έτσι, μη διστάσεις να βάλεις στο παιχνίδι τα… μεγάλα μέσα! Μια φορητή ψησταριά μπάρμπεκιου σου δίνει τη δυνατότητα να ετοιμάζεις λαχταριστά γεύματα μέσα στη φύση. Αναζητήστε συμπαγή και
ελαφριά μοντέλα που είναι εύκολο να μεταφερθούν και να συναρμολογηθούν.

Φακός & Μπλέντερ
Και πάμε στα πιο πρακτικά. Καθώς κάμπινγκ χωρίς αξιόπιστο φακό δεν γίνεται, οφείλεις να επενδύσεις σ’ έναν ανθεκτικό και αδιάβροχο φακό με ισχυρή δέσμη φωτός. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσεις την κίνησή σου στο κάμπινγκ αλλά και στις γύρω περιοχές μετά τη δύση του ηλίου.

Αν πάλι, ανήκεις στις οικογένειες που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην υγιεινή διατροφή, τότε θα χρειαστείς ένα μπλέντερ! Ετοιμάστε φρέσκα smoothies, σέικ πρωτεΐνης ή ακόμα και παιδικές τροφές εν κινήσει. Αναζητήστε μοντέλα με επιλογές που λειτουργούν με μπαταρία ή επαναφορτιζόμενες για ευκολία.

Καρέκλες Camping
Κάνε την εμπειρία σου στον εξωτερικό χώρο πιο άνετη με φορητές καρέκλες κάμπινγκ. Πρόκειται για ελαφριές και πτυσσόμενες καρέκλες που παρέχουν επαρκή υποστήριξη και άνεση, επιτρέποντας σου να χαλαρώσεις.