Όταν θέλεις περισσότερη φύση στο σπίτι σου, αυτά τα χαλιά αναλαμβάνουν δράση!

Μία ολοκαίνουρια σειρά χαλιών αποφάσισε να δημιουργήσει η κορυφαία Βρετανίδα designer, ακαδημαϊκός και creative director, Ilse Crawford, για λογαριασμό της σουηδικής εταιρίας Kasthall και ως πηγή έμπνευσης η σχεδιάστρια χρησιμοποίησε την τοπογραφία της περιοχής Kinna στη Σουηδία! Με πέντε διαφορετικά σχέδια να αποτελούν τη συλλογή Grönska, η δημιουργός θέλησε να ενσωματώσει στα patterns και τις χρωματικές διαβαθμίσεις την πραγματική εικόνα του φυσικού τοπίου της σκανδιναβικής περιοχής, προκειμένου να “μιμούνται” το περιβάλλον στο οποίο “φιλοξενούνται”!

Μάλιστα, με στόχο το αποτέλεσμα να μοιάζει όσο το δυνατό πιο αληθινό, η Ilse Crawford χρησιμοποίησε διαφορετικές μεθόδους ύφανσης και πλέξης, αλλά και διάφορα είδη κλωστών και υλικών, ώστε η υφή του κάθε χαλιού να αναπαριστά την εναλλασσόμενη μορφολογία που συναντά κανείς και στη φυσική χλόη κατά τη διάρκεια του έτους!

Με βασικό μέλημα, την επιθυμία της σχεδιάστριας για “περισσότερο πράσινο στο interior design”, η συλλογή Grönska καταφέρνει να φέρει αέρα… εξοχής στη διακόσμηση και τα σπίτια μας με μοναδική μαεστρία! Η Crawford εξηγεί: “Διερευνήσαμε τα χρώματα και τις υφές του σουηδικού τοπίου, αλλά επίσης και τις τυπολογίες, δηλαδή τα λειβάδια, τα ξέφωτα, τα αυλάκια, τις φάρμες, τις γεωργικές καλλιέργειες και τις εναλλαγές τους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εποχών, μεταφέροντάς τες σε μια σειρά χαλιών που φέρνει αυτά τα στοιχεία στο σπίτι και τους δημόσιους χώρους με όμορφο, αφηρημένο και προσιτό τρόπο” και συνεχίζει: “Το πράσινο χρώμα φέρνει ‘ζωή’ στο interior design, έχει θετική επίδραση στην υγεία μας και οι σωστές σκιάσεις μιμούνται τις φυσικές”.

Η συλλογή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φετινό Milan Design Week, ενώ είναι διαθέσιμη προς πώληση από την εταιρία, αλλά και το StudioIlse της σχεδιάστριας!

Read More

And More