Παραμυθένια σπίτια: Και όμως, αυτό το δεντρόσπιτο είναι σουίτα!

Μπορεί τα δεντρόσπιτα να είναι το όνειρο των παιδιών που αγαπάνε το παιχνίδι στην ύπαιθρο καθώς τα μεγάλα δέντρα εξάπτουν πάντα τη φαντασία τους όμως τελικά δεν αφορούν μόνο παιδιά! Υπάρχουν κάποιοι… ευφυείς άνθρωποι που έχουν συστήσει την ομάδα La Cabane Perchee και κατασκευάζουν τεράστια δεντρόσπιτα σαν παραμυθένια σπίτια σε όλον τον κόσμο που φιλοξενούν τα όνειρα και τη φαντασία των… μεγάλων! Ένα τέτοιο δεντρόσπιτο είναι η νυφική σουίτα με το όνομα Suite Bleue του ξενοδοχείου La Piantata στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

Είναι μόλις 44 τετραγωνικά μέτρα, 8 μέτρα πάνω από τη γη, όμως η κατασκευή του και η θέση του-όπως θα δεις και στις φωτογραφίες άλλωστε-το κάνουν μαγικό και ιδανικό για ονειρικό… honeymoon! Ολόκληρο το ξενοδοχείο αποτελεί αγροτουριστική μονάδα που διαθέτει και άλλα δεντρόσπιτα μέσα σε λιβάδια γεμάτα λεβάντες αλλά αυτό είναι ίσως και το πιο ονειρικό!


Το υπέροχο δεντρόσπιτο βρίσκεται στη μέση μιας τεράστιας έκτασης που ανάλογα με την εποχή του χρόνου αλλάζει χρώματα. Την άνοιξη όπως βλέπεις γίνεται ονειρικό!


Άλλά και το φθινόπωρο δεν υστερεί σε αίγλη και χρώματα!


Το δεντρόσπιτο στηρίζεται και σε ανεξάρτητες δοκούς αλλά και πάνω στο ίδιο το δέντρο. Οι κατασκευαστές προσαρμόζουν κάθε δεντρόσπιτο στο χώρο που το ίδιο το δέντρο τους… διαθέτει και εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο το φυσικό περιβάλλον.


Ένα μικρό σπιτάκι-ασανσέρ που λειτουργεί με τροχαλία έχει το ρόλο του… room service αφού εκεί τοποθετείται ο δίσκος με το πρωινό ώστε να μην ενοχληθούν οι ένοικοι από την παρουσία του προσωπικού του ξενοδοχείου.


Το δεντρόσπιτο-σουίτα διαθέτει ένα σκιερό βεραντάκι, όλα φυσικά ξύλινα!


Σε αυτό μπορεί κανείς να πάρει το πρωινό του ακούγοντας τους ήχους της εξοχής και με θέα τα λιβάδια!


Η σουίτα διαθέτει μόνο τα απαραίτητα: ένα κρεβάτι με ουρανό και μπάνιο.


Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα δεντρόσπιτο;

Read More

And More