Patchwork: Ένα design project με δυνατό κοινωνικό μήνυμα

Μπορεί το lifestyle και η πολιτικοκοινωνική κατάσταση του πλανήτη να μοιάζουν δύο εντελώς ασύνδετοι κλάδοι, ωστόσο είναι πάντοτε ευχάριστη συγκυρία όταν αυτοί οι τόσο ξεχωριστοί τομείς μπορεί να συγκλίνουν! Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η νέα δημιουργία του σχεδιαστικού ντουέτου των Ιταλών designers Giulia Pesce and Ruggero Bastita που μέσα από τις κοινωνικές ζυμώσεις που προκαλεί το εκτεταμένο μεταναστευτικό ρεύμα, αλλά και το πρόβλημα στέγασης μεγάλου πληθυσμού των χωρών, εμπνεύστηκαν το Patchwork! Πέρα από τη minimal και άκρως contemporary αισθητική του, το εν λόγω “έπιπλο” κατασκευάστηκε προκειμένου να παρέχει έστω και την ελάχιστη αίσθηση ιδιωτικότητας σε μαζικούς χώρους στέγασης μεταναστών και αστέγων σε οποιοδήποτε σημείο της γης!

Σε συνεργασία με το δανέζικο design studio Hans Thyge & Co που ανέλαβε την κυκλοφορία του, αλλά και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Design της Πολυτεχνικής Σχολής του Τορίνο, όπου οι δύο σχεδιαστές εργάζονται ως ερευνητές, το project Patchwork αποτελεί ουσιαστικά ένα πολυχρηστικό “παραβάν”, που περιλαμβάνει ντουλάπα, ράφια και κρεμάστρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να πλαισιώσει ένα κρεβάτι, είτε και ως χώρος εργασίας.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς μοιάζει το ιδιαίτερο project που διαθέτει ένα ξεκάθαρο κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα!

Read More

And More