Πώς να φέρεις την Άνοιξη στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Άνοιξη σημαίνει αναγέννηση. Στη φύση, αλλά και στη διάθεσή μας. Με μικρές, εύκολες κινήσεις, μπορείς να τη φέρεις και στο σπίτι σου και να αλλάξεις τον αέρα του. Διακοσμητικές πινελιές που θα ζωντανέψουν τον χώρο, έξυπνες κινήσεις που θα προσθέσουν χρώμα και θετική ενέργεια.

Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Φλοράλ. Τα λουλούδια σε prints έρχονται για άλλη μια φορά να προσθέσουν την ομορφιά τους στη διακόσμηση. Μερικά φλοράλ μαξιλάρια στον καναπέ αρκούν για να δώσουν μια τονωτική ανάσα στον χώρο. Μαξιλαροθήκες, σεντόνια, θα δώσουν έναν φρέσκο αέρα. Επεκταθείτε στις κουρτίνες, αν θέλετε ακόμα πιο έντονο αποτέλεσμα.

Αν δεν αγαπάτε το φλοράλ, μπορείτε απλά να προσθέσετε χρώμα ώστε να γίνει η διακόσμηση του σπιτιού πιο ανοιξιάτικη. Ένα χρωματιστό ριχτάρι, μαξιλάρια με έντονα prints, τραπεζομάντηλα… Παστέλ ή πιο έντονα, εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστο. Η Άνοιξη πάντως θέλει χρώμα. Αυτό είναι σαφές.

Τα πραγματικά λουλούδια είναι σαφώς μια υπέροχη επιλογή. Φρέσκα, όμορφα λουλούδια σε βάζα ή φυτά εσωτερικού χώρου που είναι τόσο μεγάλη τάση και πραγματικά μεταμορφώνουν υπέροχα τον χώρο.

Μια όμορφη γλάστρα κοντά στο παράθυρο, μια ανθοδέσμη σε ένα υπέροχο βάζο στο τραπέζι της κουζίνας ή του σαλονιού -ακόμα και στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας. Τα λουλούδια και γενικότερα τα φυτά θα αναζωογονήσουν το σπίτι σας με τον καλύτερο τρόπο.

Αν ταιριάζει στο προσωπικό σου στιλ, μια ωραία πρόταση είναι και η boho. Ethnic στοιχεία, πολυχρωμία, χαλαρότητα θα μεταμορφώσουν τους χώρους του σπιτιού σας. Πολλά μαξιλάρια, μαξιλάρες, ριχτάρια, πουφ, χαλιά, έντονα μοτίβα και πολλά διακοσμητικά. Μήπως ήρθε η ώρα να το σκεφτείς;

Τα κάδρα είναι άλλο ένα στοιχείο που θα σε βοηθήσει. Χρησιμοποίησε ανοιξιάτικες εικόνες ή φυτά. Αν δεν είναι του στιλ σου, διάλεξε κάδρα με χρώματα, ώστε να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα ή χαρούμενες εικόνες.

Το πράσινο θα δώσει φρεσκάδα, το ροζ μια γλυκιά αίσθηση, τα πιο έντονα χρώματα μια pop χαρούμενη διάθεση. Το μπλε θα σε ταξιδέψει …στο καλοκαίρι!


Η Άνοιξη αγαπά ιδιαίτερα τα παστέλ, μιας και φέρουν μαζί τους μια πιο ρομαντική αίσθηση. Μπορείς να βάψεις έναν τοίχο σε ανοιχτό ροζ ή στο χρώμα της μέντας. Αν δεν θέλεις κάτι τόσο απαιτητικό, αρκέσου στα διακοσμητικά. Τα παστέλ φρεσκάρουν τον χώρο και σε ηρεμούν.

Δεν χρειάζεται να γίνουν “δραματικές”, μεγάλες κινήσεις. Μερικά διακοσμητικά, μερικά μαξιλάρια, μερικές μικρές αγορές αρκούν για να έρθει η Άνοιξη στο σπίτι μας.

Κι ένα μπουκέτο λουλούδια είναι απαραίτητο, δεν νομίζεις;

Read More

And More