Salt of Palmar: Όταν η “καρδιά” του καλοκαιριού χτυπάει μέσα στα Χριστούγεννα

Εκεί που το color-blocking συναντά τον κυβισμό και μαζί κλείνουν… ραντεβού με τον σουρεαλισμό βρίσκεται πλέον ένα ολοκαίνουριο boutique hotel που σχεδίασε με μοναδικό ταμπεραμέντο η Γαλλίδα καλλιτέχνης Camille Walala! Μάλιστα, αν έχεις ξανασυναντήσει έργα της δημιουργού, τότε είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσεις το χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στυλ που την διακρίνει! Βλέπεις, το υπερπολυτελές κατάλυμα Salt of Palmar που άνοιξε τις πόρτες του στον Μαυρίκιο φέρει όλα τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της αισθητικής που έχει παρουσιάσει στην πορεία της η Walala, όπως είναι οι μεγάλοι γεωμετρικοί όγκοι, η έμπνευση από το εμβληματικό Memphis style των 80s, οι έντονες και αντιθετικές χρωματικές επιλογές και το σήμα-κατατεθέν ασπρόμαυρο ριγέ που χαρακτηρίζει την δουλειά της! Και όλα αυτά σε ένα παραδοσιακό μαροκινό ριάντ στην ανατολική ακτή του απομακρυσμένου εξωτικού νησιού.

Το πολυτελές ξενοδοχείο περιλαμβάνει συνολικά 59 σουίτες, εστιατόριο και σπα, τα οποία έχει επιμεληθεί αποκλειστικά η Camille Walala με τις τροπικές αποχρώσεις και τα ξεχωριστά prints της! Μάλιστα, το Salt of Palmar αποτελεί το πρώτο από μια σειρά ξενοδοχείων που θα φέρουν το ίδιο branding και πρόκειται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους μέσα στους επόμενους μήνες, με “αδερφάκια” να ανοίγουν έπειτα τις πόρτες τους στην Τουρκία και την Κίνα!

Το brief που δόθηκε από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου στην Walala ήταν το ποιητικό… “πλέξε τα νήματα της ευδιάκριτης αισθητικής του Μαυρίκιου στην ύφανση του interior design”, με στόχο οι επισκέπτες να αναπτύξουν συμπάθεια απέναντι στον προορισμό. Αυτό οδήγησε την καλλιτέχνιδα και την επί χρόνια συνεργάτιδά της και art director του project, Julia Jomaa, να δημιουργήσουν μια χρωματική παλέτα που παραπέμπει απευθείας στην τοπογραφία και τις εικόνες που χαρίζει το νησί, είτε πρόκειται για φυσικά χαρακτηριστικά, είτε για στοιχεία της τοπικής κουλτούρας.

“Με συνεπήρε το πόσο ζωηρά και έντονα χρώματα μπορείς να βρεις στο νησί” λέει η Walala και συνεχίζει: “Από το πράσινο σμαραγδί των φυτών στα συνεχώς εξελισσόμενα χρώματα του ουρανού, θέλησα να ‘παντρέψω’ αυτές τα ζεστές και φυσικές αποχρώσεις με τα δικά μου χαρακτηριστικά pop χρώματα”.

Το εξωτερικό του κτιρίου που αρχικά είχε σκουρόχρωμη πορτοκαλί απόχρωση, πλέον έχει αποκτήσει μια πιο ελαφριά ροδακινή χρωματική διάσταση, με αναφορές στις παστέλ προσόψεις που συναντά κανείς στα παραδοσιακά σπίτια του νησιού. Ταυτόχρονα, τα έπιπλα εξωτερικού χώρου με τα αξεσουάρ τους, η καλλιτέχνιδα επέλεξε να κινούνται σε αποχρώσεις του μπλε του κοβαλτίου και του τιρκουάζ, ώστε να μιμούνται κατά κάποιο τρόπο τις χρωματικές νότες του Ινδικού Ωκεανού.

Οι χαρακτηριστικές μονοχρωματικές ρίγες της Walala έχουν επενδύσει αρκετές επιφάνειες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του boutique hotel, όπως οι ομπρέλες και τα πλακάκια στις πισίνες του ξενοδοχείου, ενώ σε συνδυασμό με τους κίτρινους τοίχους και τις υπόλοιπες έντονες αποχρώσεις δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση. Επιπλέον, η σχεδιάστρια “στρατολόγησε” αρκετούς τοπικούς τεχνίτες που ειδικεύονται στην κεραμική και τις ψάθινες πλέξεις, ώστε να δημιουργήσουν προϊόντα για να ολοκληρωθεί το φαντασμαγορικό interior design.

Read More

And More