15 cosy γωνιές με τζάκι για να μπεις (επιτέλους!) σε φθινοπωρινό mood

Μην τα λέμε πάλι. Το φετινό φθινόπωρο δεν θυμίζει σε τίποτα φθινόπωρο. Δεν θυμάμαι πια πόσα άρθρα έχω ξεκινήσει με αυτόν τον τρόπο. Έχω γίνει γραφική! Αργά ή γρήγορα ωστόσο οι κρύες ημέρες θα είναι εδώ. Δεν είναι στο χέρι τους… Για όσους από εμάς λατρεύουμε τον χειμώνα, δεν βλέπουμε την ώρα να ανάψουμε το πρώτο τζάκι της σεζόν, να κουλουριαστούμε με τις κουβέρτες μας στον καναπέ, με ένα ποτήρι κρασί ή μια ζεστή σοκολάτα στο χέρι και να δούμε την αγαπημένη μας σειρά στο Netflix. Ή να διαβάσουμε το βιβλίο μας. Ή απλώς να καθίσουμε παρέα με αγαπημένα μας πρόσωπα, για αυτές τις απολαυστικές συζητήσεις που μας κρατούν ξύπνιους μέχρι το πρωί. Ή μήπως επιτραπέζια; 

Όλα αυτά θα κάνουμε και ακόμα περισσότερα. Για όσους από εσάς τυχαίνει να έχουν τζάκι στο σπίτι τους, ξέρετε πως αποτελεί την καρδιά του σπιτιού όσο ο υδράργυρος πέφτει. Όλοι θέλουμε να βρισκόμαστε γύρω από αυτό όσες περισσότερες ώρες της ημέρας μπορούμε. Τις καθημερινές, τρέχουμε από το γραφείο στο σπίτι, προκειμένου να χωθούμε στη θαλπωρή του ενώ τα Σαββατοκύριακα μπορεί να μας βρουν όλη την ημέρα δίπλα του. Η διακόσμηση γύρω, πάνω, μπροστά από το τζάκι, είναι σημαντική. Θέλουμε το σποτ όσο πιο περιποιημένο, stylish γίνεται, μιας και θα περνάμε πολύ χρόνο εκεί. Άλλωστε το τζάκι είναι από μόνο του μια γωνιά που σε προκαλεί να την διακοσμήσεις, να ασχοληθείς. Για αυτό εγώ συγκέντρωσα παρακάτω όχι 1, ούτε 2 αλλά 15 έξυπνες ιδέες για να απογειώσεις το ντεκόρ του σαλονιού σου με πρωταγωνιστή το… τζάκι σου!

15 cosy γωνιές με τζάκι για να μπεις (επιτέλους!) σε φθινοπωρινό mood

Ένας μεγάλος πίνακας είναι ιδανική επιλογή για τον τοίχο πάνω από το τζάκι σου. Ειδικά αν πρόκειται για ένα έργο που να σε κάνει ν ονειρεύεσαι, που σε ταξιδεύει, που σε χαλαρώνει.

Με κέντρο το τζάκι, δημιούργησε μια super cosy γωνιά με πολυθρόνες, ριχτάρια, αμέτρητα fluffy μαξιλάρια, χαλιά, πουφ και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς προκειμένου να στηθεί ένα καταφύγιο για ειδυλλιακές βραδιές με το αγόρι σου, με την παρέα, με την οικογένεια.

Τοποθέτησε μια αναπαυτική πολυθρόνα, την αγαπημένη σου πολυθρόνα, μπροστά στο τζάκι. Ένα τραπεζάκι με μερικά αρωματικά στικς και κεριά και είσαι έτοιμη: Το τέλειο σποτ για να διαβάσεις το βιβλίο σου έπειτα από μια τρελή μέρα στο γραφείο.

Read More

And More