3 διακοσμητικά λάθη που χαλάνε την αισθητική σου και πώς να τα διορθώσεις

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με το ερώτημα “Πώς θα διακοσμήσει όλο αυτό το σπίτι”, πολύ συχνά θα νιώσεις μια μικρή… απόγνωση! Ναι, μπορεί το να ξεκινήσεις ένα σπιτικό από την αρχή και να πρέπει να επιμεληθείς από το Α έως το Ω ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια στη διακόσμηση μοιάζει σαν άθλος, αλλά σκέψου πόσες πολλές επιλογές έχεις και πόσο καλή δουλειά μπορείς να κάνεις στο interior design σου! Ωστόσο, κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, όσες φορές και αν συμβεί στη ζωή σου, υπάρχουν πάντοτε λάθη -μικρότερα ή μεγαλύτερα- που γίνονται και δύσκολα αποφεύγονται. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί… βιάζεσαι! Βλέπεις, ο No1 κανόνας για κάθε διακόσμηση είναι πως πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ζωντανός οργανισμός, που χρειάζεται να “αναπνεύσει”, να βρει τους ρυθμούς του και να εξελιχθεί με το χρόνο! Επομένως, το να αγοράσεις τα πάντα ταυτόχρονα και να στήσεις σε χρόνο dt ένα σπίτι είναι ανώφελο, ανούσιο και κυρίως… ανεπιτυχές! Και ανάμεσα στα -ομολογουμένως πολλά- λάθη που κάνουμε όλοι, μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία, υπάρχουν και τρία που είναι σαν άγραφος νόμος, μια παγίδα στην οποία πέφτει το 90% από εμάς και που τελικά μας “στοιχίζει” την ηρεμία μας!

Θέλεις να τα μάθεις; Για δες παρακάτω!

Αγοράζουμε πολύ μικρά χαλιά!

Είναι γεγονός πως τα χαλιά στοιχίζουν μια μικρή… περιουσία. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι από εμάς μπαίνουμε στη διαδικασία να επιλέξουμε ένα μικρότερο χαλί από αυτό που χρειάζεται ο εκάστοτε χώρος, σε μια προσπάθεια να κάνουμε οικονομία. Και αυτή είναι μια απόφαση που όλοι, νομοτελειακά, μετανιώνουμε, καθώς χάνεται η ισορροπία και κάποιες εκτάσεις μένουν ακάλυπτες. Καλύτερα, λοιπόν, είτε να κάνεις για λίγο υπομονή και να επιλέξεις το σωστό μέγεθος χαλιού, είτε να θυσιάσεις εκείνα τα 80€ παραπάνω και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από τώρα!

Κρεμάμε λάθος μέγεθος κάδρων!

Η διακόσμηση είναι συνυφασμένη με το σχεδιασμό. Είναι σαν να δημιουργείς το κατάλληλο σκηνικό στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει η ζωή σου! Αυτό σημαίνει, πως καλείσαι να κινηθείς ακολουθώντας κάποιους βασικούς μαθηματικούς κανόνες -ή αλλιώς μερικές βάσεις αρχιτεκτονικής! Δεν χρειάζεται φυσικά κάποια ιδιαίτερη κατάρτιση το να κρεμάσεις τα κάδρα σου, αλλά τα κοινά μαθηματικά είναι απαραίτητα! Για να πετύχεις, λοιπόν, το σωστό μέγεθος κάδρου, κάνε το εξής: μέτρησε το πλάτος του τοίχου σου και έπειτα πολλαπλασίασε το μέγεθος με το 0,57 και θα έχεις το ιδανικό πλάτος κορνίζας για τον τοίχο σου!

Δεν δίνουμε βάση στα φωτιστικά μας!

Αχ, πόσο κοινό λάθος όλων μας! Ξεχνάμε μονίμως πως όλη η ατμόσφαιρα και η συνολική εικόνα του σπιτιού μας εξαρτάται απόλυτα από τον τρόπο που το φωτίζουμε! Πέρα, όμως, από τα κατάλληλα σημεία στα οποία πρέπει να τοποθετηθούν φώτα, ώστε να… λάμψει το interior design μας, υπάρχει και ένας ακόμη κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάμε και αφορά το μέγεθος των φωτιστικών! Πολύ απλά, τα επιτραπέζια φωτιστικά θα πρέπει να είναι τόσα, ώστε η βάση τους να είναι σε απευθείας επαφή με το βλέμμα μας σε καθιστή θέση, ενώ τα κρεμαστά φωτιστικά οροφής που ευθυγραμμίζονται με ένα έπιπλο θα πρέπει σε γενικές γραμμές να έχουν διάμετρο περίπου 30 cm μικρότερη από εκείνη του επίπλου!

Read More

And More