5 ιδέες διακόσμησης για να μετατρέψεις μια βιβλιοθήκη στο πιο ενδιαφέρον spot του σπιτιού σου

Δεν είμαι ιδιαίτερα του διαβάσματος. Πότε δεν ήμουν. Παράπονο το έχει η μητέρα μου. «Διάβασε παιδί μου ένα βιβλίο, καλοκαίρι είναι», την θυμάμαι να μου λέει όσο ήμουν στο σχολείο. Το παράδοξο είναι πως ενώ δεν συνηθίζω να διαβάζω, τρελαίνομαι με τις εντυπωσιακές βιβλιοθήκες στα σπίτια. Τ Ρ Ε Λ Α Ι Ν Ο Μ Α Ι! Ασχέτως από το πόσα (και ποια!) βιβλία έχεις στην προσωπική σου συλλογή, το συγκεκριμένο έπιπλο μπορεί να μετατραπεί στο απόλυτο στολίδι για τον προσωπικό σου χώρο.

Με την κατάλληλη αισθητική μπορείς να δημιουργήσεις μια γωνιά-όνειρο, ένα ησυχαστήριο στο οποίο θα θέλεις διαρκώς να καταφεύγεις, ένα εντυπωσιακό spot που όλοι οι καλεσμένοι σου θα θαυμάζουν. Έμπνευση να υπάρχει. Και αν δεν υπάρχει, θα την βρεις παρακάτω. Ιδού 5 ιδέες διακόσμησης για να μετατρέψεις την βιβλιοθήκη του σπιτιού σου σε σταρ κομμάτι, που θα μαγνητίζει την προσοχή… όλων!

Μπορεί να μην είναι μια έτοιμη βιβλιοθήκη. Μπορεί να είναι μεμονωμένα ράφια, τα οποία θα φέρεις το ένα κοντά με το άλλο, και κάπως έτσι θα δημιουργήσεις μια minimal γωνιά, ιδανική για βιβλία, βινύλια, την συλλογή σου με τα περιοδικά… 

Αν η διακόσμηση του σπιτιού σου είναι πιο industrial, μπορείς να τοποθετήσεις σε κάποια γωνία, μια βιβλιοθήκη που συνδυάζει το ξύλο με το μέταλλο και να την διακοσμήσεις με βάση το DNA του σαλονιού σου. 

 

Η βιβλιοθήκη δεν είναι μόνο προσόν του σαλονιού. Μπορεί να «στολίσει» υπέροχα και το υπνοδωμάτιο και να του χαρίσει μια εκλεπτυσμένη αλλά και cosy νότα.

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ποντάρεις σε κάτι πολύ μεγάλο και επιβλητικό. Ειδικά αν το σπίτι σου είναι πιο μικρό, μια διακριτική βιβλιοθήκη, εμπλουτισμένη με βιβλία – θησαυρούς είναι ό,τι πρέπει για εσένα.

Εκμεταλλεύσου τυχόν κουτιά, ή ακόμα και ξύλινα τελάρα, που μπορεί να έχεις στο σπίτι. Στερέωσέ τα στον τοίχο, το ένα πλάι στο άλλο και δημιούργησε από το μηδέν μια έξυπνη βιβλιοθήκη για το home office σου.

Read More

And More