50 αποχρώσεις του καφέ: Τώρα ξέρεις ποιο χρώμα πρέπει να προσθέσεις στο ντεκόρ του σπιτιού σου

Το καφέ είναι το νέο μαύρο, δεν λένε; Αν λοιπόν είσαι αποφασισμένη να «πειράξεις» την διακόσμηση του σπιτιού σου αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, έχουμε πρόταση. Πόνταρε στο καφέ χρώμα και τους μυριάδες υποτόνους του και δώσε την πιο ενδιαφέρουσα, φθινοπωρινή πινελιά στον προσωπικό σου χώρο.

Υπάρχουν τόσες, διαφορετικές αποχρώσεις του καφέ στην παλέτα που σίγουρα θα βρεις μια που να σου κλείνει το μάτι και να σε προκαλεί να την προσθέσεις με έναν τρόπο σε κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού σου, ώστε να αφήσεις πίσω τα καλοκαιρινά vibes και να εντάξεις την θαλπωρή, την ζεστασιά, τον ρομαντισμό του φθινοπώρου. Το καφέ είναι γη! Αποτελεί ένα ισχυρό θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορείς να «χτίσεις» κάθε δωμάτιο. Μια υψηλή χρωματική επιλογή, ιδανική για να ενισχύσει τον παράγοντα στυλ ενός δωματίου. Δίνει μια αίσθηση πλούτου. Φινέτσα!

6 τρόποι για να προσθέσεις το καφέ χρώμα στο σπίτι σου:

 

Καφέ μπάνιο, γιατί όχι; Αν ποντάρεις σε χάλκινες και ξύλινες λεπτομέρειες, θα το έχεις καταφέρει πριν καν το καταλάβεις.

 

Τα καφέ διακοσμητικά στο σαλόνι θα προσθέσουν αμέσως στην διακόσμηση την φθινοπωρινή διάθεση που αποζητάμε. Ειδικά αν οι τοίχοι και τα μεγάλα έπιπλα του χώρου – καναπέδες, πολυθρόνες, τραπέζια, βιβλιοθήκες – κινούνται σε τόνους που λατρεύει το καφέ. Τέτοιοι είναι η ώχρα, το μπεζ, το σπασμένο λευκό, η mocca.

 

Δημιούργησε την τέλεια γωνία για… διάβασμα και χαλάρωση. Ένας καφέ τοίχος, μια εξοπλισμένη με λογοτεχνικούς θησαυρούς βιβλιοθήκη και μερικά κάδρα της αρεσκείας σου αρκούν για να φτιάξεις το δικό σου καταφύγιο. Μην ξεχάσεις μια άνετη πολυθρόνα!

Η τραπεζαρία σου δεν μπορεί να ξεφεύγει από τον κανόνα. Αν θέλεις λοιπόν να προσθέσεις και εκεί το καφέ χρώμα, μπορείς να αντλήσεις άφθονη έμπνευση από την παραπάνω εικόνα. Αν είσαι φειδωλή με τις αλλαγές, ξεκίνα ποντάροντας σε ξύλινα, καφέ έπιπλα. Ή καφέ κουρτίνες.

 

Αυτό το σαλόνι κινείται στην ίδια φιλοσοφία με το προηγούμενο. Απλώς το προσέθεσα στο άρθρο γιατί μου άρεσε πολύ η χρωματική παλέτα στην οποία είναι «βουτηγμένο».

Αν δεν θέλεις να επενδύσεις στις μπρούτζινες πινελιές στο μπάνιο, μπορείς να επιλέξεις πλακάκια σε τόνους του καφέ. Και για το πάτωμα και για τους τοίχους. Και για την ντουζιέρα!

Read More

And More