Feng Shui: Ποια είναι η καλύτερη θέση για το κρεβάτι σου;

Το υπνοδωμάτιο είναι ο Νο1 χώρος του σπιτιού που πρέπει να σε χαλαρώνει, να σε ηρεμεί, να σε αποφορτίζει μετά από μια εφιαλτική μέρα γεμάτη υποχρεώσεις. Για να μπορέσει όμως να τα κάνει όλα αυτά, πρέπει να είναι σωστά διαρρυθμισμένο. Τι ξέρεις από Feng Shui; Σε μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα, διαπίστωσα πως υπάρχουν αμέτρητοι κανόνες Feng Shui που αφορούν την κρεβατοκάμαρα . Παρόλα αυτά η εύρεση της σωστής θέσης του κρεβατιού θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους. Εξάλλου, το κρεβάτι είναι το μέρος που περνάς τον περισσότερο χρόνο σου στην πραγματικότητα, αφού ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου το ένα τρίτο της ζωής του εκεί.

Photo Credit: @scandinavianhomes

Μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές είναι η τοποθέτηση του κρεβατιού κάτω από το παράθυρο. Τι λένε όμως οι ειδικοί σχετικά με αυτό; «Από τη σκοπιά του Feng Shui δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κρεβατιού κάτω από ένα παράθυρο», εξηγεί η ειδικός στο Feng Shui, Patricia Lohan. Το παράθυρο θεωρείται ένα άνοιγμα μέσα στο δωμάτιο, από το οποίο ξεγλιστρά η ενέργεια. Αν λοιπόν, τοποθετήσετε το κρεβάτι σας μπροστά από το παράθυρο, ο ύπνος σας θα είναι ανήσυχος», εξηγεί.

Επιπλέον πολλοί πιστεύουν πως το παράθυρο πίσω από το κρεβάτι σε κάνει ευάλωτη. «Ιδανικά, θέλουμε ένα ωραίο αισθητικά, επιβλητικό κεφαλάρι, το οποίο συμβολίζει την υποστήριξη», αναφέρει η Patricia. «Το παράθυρο δεν είναι σταθερό. Είναι αδύναμο. Σπάει εύκολα». Αυτή η έλλειψη ασφάλειας λοιπόν θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στη καθημερινότητά σου, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι ειδικοί. «Την ίδια στιγμή, υπάρχουν κάποιες (δεισιδαιμονικές κατά εμέ) ανησυχίες που λένε ότι το να έχεις ένα παράθυρο πάνω από το κεφάλι σου που θα επηρεάσει τα όνειρά σου», συμπληρώνει.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Helbaoui (@kronfoto)

Όταν προσπαθείς να επιτύχεις την καλύτερη δυνατή τοποθέτηση επίπλων σύμφωνα με το Feng Shui, είναι καλύτερο να βάλεις το κρεβάτι σε κύρια θέση και σε έναν συμπαγή τοίχο. Εάν η διάταξη του δωματίου σου υπαγορεύει ότι το κρεβάτι πρέπει να κάθεται κάτω από ένα παράθυρο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ελαχιστοποιήσεις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις.

Πρώτον, επένδυσε σε ένα σταθερό κεφαλάρι. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή προσφέρει υποστήριξη στη ζωή όσων χρησιμοποιούν το κρεβάτι. Η τοποθέτηση ενός συμπαγούς κεφαλάριου μπροστά από ένα παράθυρο πιστεύεται ότι ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο της αδυναμίας που προκαλείται από το παράθυρο. Η προσθήκη διακοσμητικών στοιχείων στο παράθυρο, όπως βαριές κουρτίνες ή περσίδες, μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Όπως εξήγησε η Patricia, η ανάγκη για ασφάλεια είναι ένας από τους κύριους λόγους που η τοποθέτηση ενός κρεβατιού κάτω από ένα παράθυρο είναι κακό για το Feng Shui ενός χώρου. Για να το αντιμετωπίσεις αυτό, εάν δεν μπορείς να μετακινήσεις το κρεβάτι, επένδυσαι σε ένα σύστημα ασφαλείας, κλειδαριές ή άλλη συσκευή, για να ασφαλίσεις το παράθυρο και να προσφέρεις στον εαυτό σου μεγαλύτερη υποστήριξη.

Μία καλύτερη επιλογή είναι το να βάλεις το κρεβάτι σου να βλέπει το παράθυρο, αν και επίσης δεν συνίσταται. Στο Feng Shui, πιστεύεται γενικά ότι, όπου είναι δυνατόν, τα κρεβάτια δεν πρέπει να τοποθετούνται απευθείας στην ίδια γραμμή είτε με πόρτα είτε με παράθυρα. Θεωρείται ότι αυτή η θέση βρίσκεται στη μέση του ενεργειακής ροή, καθώς εισέρχεται και εξέρχεται από το δωμάτιο, και θα μπορούσε να συμβάλλει σε περαιτέρω ανησυχία και στρες.

Read More

And More