Halloween: 5 trick or treat ιδέες διακόσμησης για να χαρίσεις στο σπίτι σου spooky, «στοιχειωμένα» vibes

Ο Οκτώβρης έφτασε στο τέλος του. Πότε φτάσαμε εδώ άραγε; Παραδοσιακά, το βράδυ της 31ης του Οκτώβρη είναι σημειωμένο στις ατζέντες μας το Halloween. Για όποιον δεν γνωρίζει, το Halloween είναι κάτι αντίστοιχο με τις δικές μας απόκριες, ίσως σε μια πιο σκοτεινή, τρομακτική εκδοχή, που γνωρίζει τεράστια δημοφιλία στο εξωτερικό αλλά δειλά-δειλά κάνει τα πρώτα του βήματα και στην Ελλάδα. Τι δειλά-δειλά δηλαδή, γίνεται πια ένας χαμός με το Halloween και εντός συνόρων, κάτι που εγώ δεν είχα αντιληφθεί μέχρι φέτος, που μου ήρθαν αμέτρητες προσκλήσεις για τέτοιου είδους parties.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Πρόκειται για μια spooky γιορτή με ιστορία: το Halloween είναι η συντομογραφία του All Hallows Evening, ή αλλιώς Γιορτή των Ψυχών. Κατά την διάρκεια εκείνης της ημέρας, σύμφωνα με τον μύθο, το όριο μεταξύ των κόσμων των ζωντανών και των νεκρών γίνεται θολό και τα φαντάσματα επιστρέφουν στην Γη για να στοιχειώσουν τους ανυποψίαστους ανθρώπους.

Υπάρχουν πολλοί και ευφάνταστοι τρόποι για να γιορτάσεις το Halloween. Το πιο classic είναι να μεταμφιεστείς και να δώσεις το “παρών” σε κάποιο Halloween party. Γίνονται αμέτρητα αυτή την περίοδο – όπως ανέφερα και παραπάνω, το έχω ψάξει. Αυτό κάνουν αυτές τις ημέρες ακόμα και οι πιο διάσημοι stars του εξωτερικού, ποστάροντας έπειτα στα Instagram accounts τους τις τρομακτικές μεταμφιέσεις τους.

Την ίδια στιγμή, μια τάση που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος είναι τα Halloween vibes στο μακιγιάζ ή στο μανικιούρ σου. Υπάρχουν πολλές ιδέες στο Pinterest ή το Instagram από τις οποίες μπορείς να αντλήσεις άφθονη έμπνευση. Επίσης πολλές γυναίκες “μεταμφιέζουν” και το νεσεσέρ τους, ποντάροντας σε προϊόντα που έχουν την κολοκύθα και πιο συγκεκριμένα το έλαιο κολοκυθόσπορων ως βασικό συστατικό στη σύνθεσή τους. Πρέπει να ξέρεις πως η κολοκύθα είναι το highlight στοιχείο του Halloween.

Εγώ αυτή τη φορά θα μοιραστώ μαζί σου έξυπνες, spooky ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου σύμφωνα με τις βασικές αρχές του Halloween. Είτε γιατί θα διοργανώσεις κάποιο party αυτό το σουκού, είτε γιατί έχεις παιδιά και θέλεις να τους κάνεις μια φανταστική – τρομακτική – έκπληξη που θα τους φτιάξει τη διάθεση.

5 trick or treat ιδέες διακόσμησης για να χαρίσεις στο σπίτι σου spooky, Halloween vibes:

Πρόσθεσε στον τοίχο πάνω από το τζάκι διακοσμητικές νυχτερίδες και αράχνες, σήμα κατατεθέν του Halloween. Αν δεν έχεις τζάκι, μπορείς να το κάνεις σε οποιονδήποτε άλλο τοίχο του σπιτιού. Στο χολ, στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού κλπ.

Διοργάνωσε ένα Halloween dinner και στρώσε το πιο ατμοσφαιρικό τραπέζι. Στο κέντρο του τραπεζιού θα έχεις σίγουρα μια scary κολοκύθα. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε πάνω σου. Μπορείς να τυλίξεις τα μαχαιροπίρουνα με χειροτεχνίες που μοιάζουν με νυχτερίδες. Επίσης μπορείς να κρεμάσεις από το φωτιστικό της τραπεζαρίας, χάρτινες κολοκύθες, αράχνες, φαντάσματα και οτιδήποτε άλλο ταιριάζει στο concept. 

Προσάρμοσε την διακόσμηση του σαλονιού σου στις επιτάξεις του Halloween. Πρόσθεσε μερικά πορτοκαλί μαξιλάρια στον καναπέ. Διακόσμησε τις βιβλιοθήκες και τα ράφια του δωματίου με κολοκύθες. Στόλισε τον τοίχο με κάτι χαρακτηριστικό: όπως είναι αυτά τα σημαιάκια “Happy Halloween” σε μαύρους και πορτοκαλί τόνους.

Οι κολοκύθες ανήκουν στην κουζίνα. Αυτή την εποχή του χρόνου, βγάλε τις από τα ντουλάπια, από το ψυγείο, στόλισέ τις όπως του πρέπει και χρησιμοποίησέ τις ως “τρομακτικά” διακοσμητικά για να δώσεις το απαιτούμενο vibe στην κουζίνα σου.

Η είσοδος του σπιτιού είναι No1 task όταν θέλεις να στολίσεις το σπίτι σου με αφορμή του Halloween. Στο εξωτερικό, τις ημέρες του Οκτώβρη κάθε σπίτι έχει στην είσοδό του, στο κατώφλι, στην αυλή μια – τουλάχιστον μια – κολοκύθα. Χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την παραπάνω εικόνα και κινήσου ανάλογα με το στυλ, την αισθητική, ακόμα και την διαρρύθμιση της εισόδου του σπιτιού σου.

Read More

And More