Time to update! Οι κινήσεις που θα ανανεώσουν το σπίτι σου εύκολα και γρήγορα

Γύρισες με το καλό από τις διακοπές σου, ανανεωμένη και η διάθεσή σου έχει όρεξη για αλλαγές. Νιώθεις υπέροχα και γεμάτη ενέργεια. Ένα από τα ζητούμενά σου είναι να φρεσκάρεις και την εικόνα του σπιτιού σου. Ακόμα κι αν δεν το επιτρέπει το μπάτζετ σου, υπάρχει τρόπος να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα χωρίς να χρειαστεί να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε μερικούς τρόπους που θα λειτουργήσουν ως τονωτικές “ενέσεις” που μπορείς να δώσεις στο interior design σου, ώστε να συγχρονιστεί το σπίτι σου με τη δική σου ανανεωμένη διάθεση.

Διακόσμησε επιτέλους τα βάζα σου!

Όσο κι αν έχεις βαρεθεί τα βάζα που έχεις τοποθετήσει στο σαλόνι σου, τίποτα δεν θα μοιάζει ίδιο όταν το γεμίσεις δροσερά, πολύχρωμα και φρέσκα λουλούδια ή pampas grass! Τα βάζα μπορεί να είναι πολύ σημαντικά διακοσμητικά items, αλλά από μόνα τους συχνά φαίνονται παρωχημένα. Φέρε, λοιπόν, τη φύση στο σπίτι σου!

Άλλαξε τα posters από τα κάδρα σου!

Είναι τα σημεία στα οποία “πέφτει” πιο συχνά το μάτι σου από οτιδήποτε άλλο μέσα στον χώρο, εξαιτίας της θέσης που καταλαμβάνουν στους τοίχους. Για να δώσεις, λοιπόν, διαφορετική δυναμική στο χώρο και να ξεκουράσεις το βλέμμα σου, διάλεξε νέα artworks που θα κοσμήσουν τα κάδρα σου ή ακόμη και ολοκαίνουρια κάδρα που θα αλλάξουν σε μεγαλύτερο βάθος την αισθητική σου.

Κάνε βαθύ… καθαρισμό!

Ένας από τους παράγοντες που μπορούν να μας κουράσουν στο σπίτι είναι η αταξία και φυσικά η σκόνη που δίνουν στον χώρο γκρίζα απόχρωση (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Επομένως, αφιέρωσε χρόνο και ενέργεια σε τακτά χρονικά διαστήματα για να καθαρίσεις διεξοδικά τον χώρο σου. Είναι φοβερό το πόσο διαφορετικά και φρέσκα φαίνονται όλα όταν είναι πεντακάθαρα!

Άλλαξε τις κουρτίνες σου!

Οι “παλιοί” λένε πως τα δύο στοιχεία που καθορίζουν ένα σπίτι είναι οι κουρτίνες και τα χαλιά του. Επειδή, λοιπόν, τα χαλιά είναι πιο δαπανηρή υπόθεση, επένδυσε στις κουρτίνες! Είτε με ένα νέο χρώμα, είτε με διαφορετικές υφάνσεις ή ακόμη και με μια μετάβαση από το ύφασμα στο στόρι και το ρόμαν, η εικόνα του χώρου είναι βέβαιο πως θα αλλάξει εντελώς!

Μείωσε τον “θόρυβο”!

Και όταν λέω θόρυβο εννοώ όλα εκείνα τα άχρηστα και εντελώς irrelevant διακοσμητικά αντικείμενα που έχεις μαζέψει πάνω σε όλες τις μεγάλες επιφάνειες του σπιτιού σου! Δεν χρειάζεται κάθε τραπέζι, κάθε ράφι και κάθε βοηθητική βάση να “φιλοξενεί” μικρά και μεγαλύτερα διακοσμητικά! Όπως επίσης, δεν “επιτρέπεται” να αφήνεις μονίμως σε κοινή θέα το… χαρτομάνι από λογαριασμούς, αποδείξεις συναλλαγών κ.λ.π.

Διάλεξε ένα έπιπλο που θα ξεφορτωθείς!

Πάνω στον ενθουσιασμό μας όταν πρωτοδιακοσμούμε το σπίτι μας, όλοι κάνουμε το λάθος να το υπερφορτώνουμε με έπιπλα και βοηθητικές επιφάνειες. Αυτό είναι βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα αποβεί… μοιραίο για τη σχέση μας με το σπίτι! Για αυτό, λοιπόν, πάρε βαθιά ανάσα, διάλεξε εκείνο το έπιπλο που αισθάνεσαι λιγότερο “συνδεδεμένη” μαζί του και πες επιτέλους αντίο!

Βρες το signature άρωμα του σπιτιού σου!

Ξέρεις ότι οι μυρωδιές είναι στοιχεία που εγγράφονται στο μυαλό μας και είναι ικανές να μας δημιουργήσουν δυνατά συναισθήματα! Ένας τρόπος, λοιπόν, για να ερωτευτείς ξανά το σπίτι σου είναι να βρεις ποιο θα είναι από εδώ και πέρα το χαρακτηριστικό άρωμά του! Είτε είναι ένα κερί, είτε αρωματικά sticks, είτε αιθέρια έλαια ή ακόμη και κάποιο βότανο, το σίγουρο είναι πως θα σε κάνει να νιώσεις και πάλι καλά στον χώρο σου!

Πέρασε χρόνο στο σπίτι με τους φίλους σου!

Τα πιο αγαπημένα μας μέρη είναι συνήθως εκείνα στα οποία έχουμε δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις! Πέρασε, λοιπόν, ποιοτικό χρόνο στο σπίτι σου, έχοντας κοντά σου αγαπημένα πρόσωπα, περνώντας καλά, γελώντας και ανεβάζοντας τη διάθεσή σου! Έτσι θα συνδεθείς και πάλι συναισθηματικά με τον χώρο σου!

Read More

And More