Xmas Un-decorating: Πώς να αποθηκεύσεις με ασφάλεια τα στολίδια σου

Σκέψου λίγο τον ενθουσιασμό που είχες ένα μήνα προηγουμένως, όταν έφτασε η στιγμή που το σπίτι σου θα “ντυνόταν” ξανά στα γιορτινά του και εσύ είχες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μπροστά σου για να απολαύσεις το γιορτινό πνεύμα! Όλοι δίνουμε τεράστια έμφαση στην χριστουγεννιάτικη διακόσμησή μας, όταν εφοδιαζόμαστε με το πιο εντυπωσιακό δέντρο και τοποθετούμε τα λαμπιόνια σε κάθε γωνιά του σπιτιού! Όταν προσεκτικά κρεμάμε τις γυάλινες μπάλες μας, περνάμε τις stylish γιρλάντες μας σε τοίχους και παράθυρα και ανάβουμε τα αρωματικά κεριά μας. Και ύστερα έρχεται το τελευταίο ΣΚ των γιορτών, όπου η πραγματικότητα σαν να αντιστρέφεται. Και τον ενθουσιασμό του στολίσματος αντικαθιστά μια μίζερη βιασύνη να ξεφορτωθούμε άρον-άρον όλα τα στολίδια και τις διακοσμήσεις και να επαναφέρουμε το σπίτι στην αρχική κατάστασή του. Και τότε γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη!

Γι’ αυτό και σήμερα θα σου μιλήσω για τον σωστό, οργανωμένο και τακτικό τρόπο να αποθηκεύεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά αξεσουάρ σου, ώστε να μην “χάνεις” κανένα… στρατιωτάκι!

Step #1: Κάνε το εποχικό… ξεσκαρτάρισμα

Κατά την διάρκεια του χριστουγεννιάτικου ξεστολίσματος θα πρέπει να απομακρύνεις όσα αξεσουάρ και διακοσμητικά μπορεί να έχουν σπάσει, φθαρεί, τρυπήσει ή ραγίσει, αλλά και τα λαμπάκια που υπολειτουργούν, καθώς και τα στολίδια που δεν χρησιμοποιείς πλέον. Έτσι, θα αποφύγεις τον… πονοκέφαλο που θα σου προκαλούσε αυτή η διαδικασία κατά την διάρκεια του unpacking την επόμενη χρονιά.

Step #2: Διαχώρισε το δέντρο και τα στολίδια του από τα υπόλοιπα διακοσμητικά

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός περιλαμβάνει το δέντρο με τα στολίδια και τις μπάλες, τα λαμπάκια, αλλά και τα διακοσμητικά αντικείμενα που χρησιμοποιείς στις υπόλοιπες επιφάνειες του σπιτιού και την τραπεζαρία. Καλύτερα, λοιπόν, να μην τα μπλέκεις μεταξύ τους, αλλά να τα τοποθετείς σε ξεχωριστά κουτιά, με ταμπελάκια, ώστε να αναγνωρίζεις εύκολα περί τίνος πρόκειται.

Step #3: Ξεφορτώσου τις συσκευασίες

Μπορεί να θεωρείς ότι τα στολίδια σου θα είναι πιο ασφαλή στις αρχικές συσκευασίες στις οποίες τα αγόρασες, αλλά σίγουρα θα απασχολούν περισσότερο χώρο έτσι. Προτίμησε, λοιπόν, να τυλίξεις τα λαμπάκια και τα καλώδια γύρω από ένα κομμάτι χαρτόνι για να μην μπερδεύονται και να αποθηκεύεις τις μπάλες και τα υπόλοιπα εύθραυστα στολίδια, τυλίγοντάς τα σε bubble wrap, ώστε να μην σπάσει τίποτα.

Read More

And More