Ανανέωσε το σαλόνι σου και άλλαξε τη διάθεσή σου χωρίς καθόλου έξοδα και κόπο

Ποιος είναι ο χώρος του σπιτιού που χρησιμοποιείς περισσότερο μέσα στην ημέρα σου; Πού αποσύρεσαι κάθε φορά που γυρνάς αποκαμωμένη από τη δουλειά ή όταν θέλεις να χαλαρώσεις και να κάνεις ένα διάλειμμα από τη βαριά καθημερινότητα; Το σαλόνι σου, φυσικά! Εκείνο είναι που σε φιλοξενεί, ανεξάρτητα από τη διάθεση και τις ανάγκες σου! Εκεί βλέπεις τηλεόραση, εκεί καλείς τους φίλους σου για ταινία, στον καναπέ ξαπλώνεις τα μεσημέρια για έναν υπνάκο, έτσι “τσιμπολογάς” κάτι γρήγορο στα… όρθια! Και τι γίνεται όταν αρχίζεις να κουράζεσαι από την ίδια εικόνα που βλέπεις σε καθημερινή βάση, αλλά δεν έχεις το απαραίτητο budget για να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις στη διακόσμησή σου;

Οι παρεμβάσεις στο interior design δεν είναι απαραίτητο να είναι ούτε… ακριβές, ούτε χρονοβόρες! Μπορείς πολύ απλά, με ελάχιστες κινήσεις να καταλήξεις με μια εντελώς ανανεωμένη εικόνα που θα σε ευχαριστεί και θα φέρει νέο “αέρα” και διαφορετική ενέργεια στο χώρο σου, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια! Αρκεί να ακολουθήσεις μερικά μικρά βήματα, που θα σου δώσουν την ευκαιρία να κάνεις τις απαραίτητες για σένα αλλαγές και να δώσεις τονωτικές… ενέσεις τόσο στο σπίτι, όσο και στη διάθεσή σου!

Δες παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για μια mini και no budget “ανακαίνιση”!


“Ψώνισε” από το… σπίτι σου
Αν κάνεις μια μικρή βόλτα στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού είναι σίγουρο ότι θα “ανακαλύψεις” πολλά διακοσμητικά στοιχεία και αντικείμενα που μπορεί να δεις με… άλλο μάτι! Κάνε, λοιπόν, μια ανακατάταξη στους χώρους σου, θυμήσου παλιά διακοσμητικά που έχεις αποθηκεύσει αλλά τώρα μπορεί να σου φαίνονται πιο ενδιαφέροντα και γενικά φέρε τα… πάνω- κάτω!

Άλλαξε θέση στα ήδη υπάρχοντα διακοσμητικά
Ως άλλη interior designer, επεξεργάσου το χώρο και τη διάταξη των αντικειμένων και κάνε μικρές αλλαγές και ομαδοποιήσεις! Μπορείς να μεταφέρεις το κηροπήγιο που είχες πάνω στην κονσόλα της τηλεόρασης στη βιβλιοθήκη ή το βάζο που έχεις στο coffee table να σου ταιριάζει περισσότερο πλέον στην τραπεζαρία! Τίποτα δεν χρειάζεται να έχει παγιωμένη θέση!

Πρόσθεσε φυτά στο σαλόνι σου
Δεν υπάρχει πιο απλό και ανανεωτικό πράγμα από την καταπράσινη φύση! Λίγα φυτά εσωτερικού χώρου θα αλλάξουν εντελώς την όψη του σαλονιού σου, ενώ θα συμβάλλουν τόσο στην αλλαγή της διάθεσής σου, όσο και στον καθαρισμό του αέρα που αναπνέεις καθημερινά!

Φέρε τα βιβλία σου στο… προσκήνιο
Αν αναδείξεις τα βιβλία σου, θα αναδείξεις και το χώρο σου! Δεν υπάρχει λόγος τα λογοτεχνικά σου να είναι “καταχωνιασμένα” σε ντουλάπες και συρτάρια ή να ανήκουν μόνο στο ράφια της βιβλιοθήκης! Αν τα φέρεις στο σαλόνι και τα ακουμπήσεις σε μια επιφάνεια όπως το coffee ή το side table θα έχεις μια πρώτης τάξεως διακοσμητική πρόταση!
Άλλαξε τη θέση των επίπλων

Μια εύκολη και γρήγορη λύση! Αν “πειράξεις” λίγο τη διάταξη του χώρου θα έχεις ένα σίγουρο αποτέλεσμα! Τίποτα δεν χρειάζεται να μένει στην ίδια θέση για πολύ καιρό και με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις ότι το σαλόνι σου είναι ολοκαίνουριο!

Φτιάξε μόνη σου κάτι καινούριο

Μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση ενός ξύλινου επίπλου που σε έχει κουράσει, αν αφιερώσεις λίγο χρόνο για να του περάσεις ένα καινούριο βερνίκι! Ή να φτιάξεις κάτι δικό σου από την αρχή, όπως ένα μικρό διακοσμητικό ή κάτι που θα πλέξεις για να χρησιμοποιήσεις ως ριχτάρι!

Read More

And More