Αντιθέσεις: Πώς να συνδυάσεις εντελώς διαφορετικά διακοσμητικά ρεύματα

Φυσικά και τα αντίθετα έλκονται! Και δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο ισχύει μόνο στις διαπροσωπικές σχέσεις! Άλλωστε, ο επιστημονικός χώρος και μάλιστα ο τομέας της φυσικής έχουν αναδείξει την… τάση! Ακριβώς το ίδιο, λοιπόν, ισχύει και στο χώρο του lifestyle και δη της διακόσμησης! Μάλιστα, θα μπορούσε κανείς να πει πως όλη η μαγεία επιτυγχάνεται και κρύβεται στις αντιθέσεις και στο συνδυασμό διαφορετικών στοιχείων. Δεν είναι τυχαίο πως το mix & match στυλ επικρατεί στο interior design τα τελευταία… πολλά χρόνια!

Μέσα από το “σετάρισμα” διαφορετικών αισθητικών ρευμάτων μπορείς να αναδείξεις τους χώρους του σπιτιού σου, αλλά και να ανανεώσεις την ατμόσφαιρα και τη διάθεση που αποπνέει το κάθε δωμάτιο! Αρκεί να δώσεις έμφαση στους συνδυασμούς και τα υλικά που χρησιμοποιείς!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μια ιδέα για τις επικρατέστερες… αντιθέσεις αυτή τη στιγμή στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων!

Ανακάτεψε τα στυλ των αντικειμένων. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς πανομοιότυπα έπιπλα. Η τραπεζαρία σου μπορεί να έχει διαφορετικά καθίσματα και οι πολυθρόνες του σαλονιού να είναι ολόιδιες!

Συνδύασε ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις! Μέσα από την εναλλαγή των χρωμάτων, είτε βρίσκονται στον τοίχο, είτε στα υφάσματα του σπιτιού, θα καταφέρεις να αναδείξεις τις επιφάνειες και να τονίσεις ακόμη περισσότερο τον έντονο χαρακτήρα τους.

Χρησιμοποίησε έπιπλα με διαφορετικά ύψη και όγκο. Δεν υπάρχει λόγος να είναι τα πάντα στο ίδιο επίπεδο! Αντιθέτως, τα διαφοροποιημένα αντικείμενα δίνουν βάθος (και ύψος) στο χώρο!

Το ασπρόμαυρο είναι κάτι που δεν θα ξεπεραστεί ποτέ! Ο απόλυτος συνδυασμός που ποτέ δεν απογοητεύει και αναδεικνύει κάθε διακοσμητικό στοιχείο και ρεύμα!

Read More

And More