Αυτά τα DIY στολίδια θα τα κρατήσεις στο σαλόνι και μετά τα Χριστούγεννα! Trust me!

Έχω πει ξανά πως είναι αγαπημένη μου συνήθεια να δημιουργώ μόνη μου κάποια από τα στολίδια που κρεμάω κάθε χρόνο στο δέντρο μου. Είτε πρόκειται για κρεμαστά αξεσουάρ, είτε για μπάλες, σε κάθε περίπτωση έχει κάτι “μαγικό” αυτή η DIY διαδικασία, ενώ -πίστεψέ με- ποτέ δεν θα βρεις στο εμπόριο στολίδια που να είναι ακριβώς όπως τα θέλεις! Γι’ αυτό, μπορείς με ελάχιστα υλικά να φτιάξεις τα πιο στιλάτα και ταιριαστά στην αισθητική και την διακόσμησή σου!

Παρακάτω, λοιπόν, θα σου δείξω πώς να φτιάξεις ξύλινα “στεφανάκια” για το δέντρο, όπως τα βρήκα κι εγώ στο eHow.com, τα οποία σίγουρα θα θέλεις να παραμείνουν στο σαλόνι σου ακόμη και μετά το ξεστόλισμα του δέντρου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

◊ ξύλινες χάντρες (με διάμετρο περίπου 1 cm)

◊ λεπτό σύρμα χειροτεχνίας (τύπου memory wire)

◊ λεπτή πένσα χειροτεχνίας

◊ σπάγκος

…και τι πρέπει να κάνεις:

♦ Το memory wire, όπως λέει και το όνομά του, κρατάει το σχήμα του και επομένως είναι ιδανικό για το σημερινό DIY. Το πρώτο βήμα είναι να κόψεις έναν κύκλο από το σύρμα σου. Ξετυλίγοντας, λοιπόν, προσεκτικά από το καρούλι του, θα πρέπει να κόψεις τον κύκλο σου ακριβός στο σημείο που το σύρμα “διπλώνεται” για να δημιουργήσει την επόμενη σπείρα.

♦ Επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσεις ένα άγκιστρο στον συρμάτινο κύκλο που μόλις έκοψες. Με το πενσάκι, λοιπόν, τύλιξε την άκρη του σύρματος προς τα έξω για να σχηματίσεις μία μικροσκοπική θηλιά.

♦ Από την ελεύθερη άκρη του κύκλου, πέρασε τις ξύλινες χάντρες, μέχρι να γεμίσει ο κύκλος, αφήνοντας αρκετό ελεύθερο σύρμα στην άκρη, για να σχηματίσεις εκεί ένα δεύτερο άγκιστρο.

 

♦ Με το πενσάκι, λοιπόν, δημιούργησε άλλη μια θηλιά στην ίσια άκρη του σύρματος και έπειτα πέρασέ το στην πρώτη θηλιά που έφτιαξες προηγουμένως, ώστε να κλείσει ο κύκλος.

♦ Κόψε ένα κομμάτι σπάγκο στο μήκος που θέλεις και δέσε μια θηλιά μέσα από τα άγκιστρα του στολιδιού.

Το νέο stylish, σκανδιναβικό και εντυπωσιακό στολίδι σου είναι έτοιμο! Επανάλαβε την διαδικασία για όσα στολίδια θέλεις!

*Τώρα ανυπομονώ να δω αν θα καταφέρεις να τα αποχωριστείς μετά τις γιορτές!

Read More

And More