Αυτές οι υπερφανταστικές χριστουγεννιάτικες μπάλες είναι το καλύτερο DIY project της ημέρας!

Πολλές φορές, ο στολισμός του σπιτιού γίνεται προσωπική υπόθεση. Θα αναρωτιέσαι, όμως, τι εννοώ με αυτή την δήλωση, εφόσον αναφέρομαι σε ένα είδος διακόσμησης και επομένως σε ένα ούτως ή άλλως υποκειμενικό ζήτημα αισθητικής. Ωστόσο, όπως και με κάθε είδος interior design, έτσι και με το χριστουγεννιάτικο, ζητούμενο είναι να εφάπτεται όσο περισσότερο γίνεται στην προσωπικότητα και το ιδιαίτερο στυλ του καθένα μας. Γι’ αυτό και ειδικά στην περίπτωση του γιορτινού styling που κάνουμε στο σπίτι, δεν αρκούν μερικές κόκκινες μπάλες, φωτάκια που αναβοσβήνουν και ένα χρυσό αστέρι για την κορυφή του δέντρου. Και κάπου εδώ, ξεκινούν τα DIY projects! Διότι, μπορεί να αποδειχθεί πιο εύκολο να βρεις καναπέ που να σου ταιριάζει, απ’ ό,τι να εντοπίσεις μια μικροσκοπική μπάλα για το έλατο που να σε καλύπτει αισθητικά! Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα τις πιο εντυπωσιακές μπάλες για το δέντρο μας, χρησιμοποιώντας ελάχιστα υλικά που βρίσκουμε πανεύκολα στην αγορά!

Ας πούμε ότι μπάλες που θα δεις σήμερα ανήκουν στο γένος του casual chic και ότι οι χρωματικές επιλογές είναι ενδεικτικές. Βλέπεις, στις παρουσιάζω όπως τις ανακάλυψα στο site The Sweetest Occasion, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια απόχρωση θέλεις, καθώς και να αντικαταστήσεις τα φύλλα χρυσού με φύλλα ασημιού ή φύλλα χαλκού (copper), τα οποία θα βρεις (σε ικανοποιητικές τιμές) σε όλα τα καταστήματα με είδη χόμπι!

Ποια είναι, όμως, τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς για να έχεις το αποτέλεσμα που βλέπεις στις φωτογραφίες;

◊ διάφανες γυάλινες ή πλαστικές μπάλες

◊ ακρυλικά χρώματα της επιλογής σου

◊ λεπτές χρωματιστές κορδέλες

◊ πινέλα

◊ φύλλα χρυσού/ασημιού/χαλκού

◊ κόλλα για τα φύλλα

Και τι θα χρειαστεί να κάνεις;

♦ Αφαίρεσε από τις μπάλες την μεταλλική κορυφή τους και ρίξε μερικές σταγόνες από το ακρυλικό χρώμα στο εσωτερικό κάθε μπάλας.

♦ Κλείσε με το δάχτυλό σου το άνοιγμα της μπάλας και άρχισε να την στριφογυρίζεις και να την ταρακουνάς στα χέρια σου με ένταση, ώστε να χρωματιστεί ομοιόμορφα όλη η εσωτερική επιφάνειά της.

♦ Αν χρειαστεί, πρόσθεσε κι άλλο χρώμα για να καλυφθεί πλήρως η κάθε μπάλα.

♦ Διάλεξε σε ποιο μέρος της μπάλας θέλεις να τοποθετήσεις το φύλλο χρυσού/ασημιού/χαλκού και άπλωσε ένα λεπτό στρώμα κόλλας σε αυτό το σημείο.

♦ Άφησε να στεγνώσει ελαφρώς η ειδική κόλλα (συνήθως χρειάζεται περίπου 20 λεπτά) και μετά με προσοχή κόλλησε το μεταλλικό φύλλο πάνω στην μπάλα, τυλίγοντάς το γύρω από την μπάλα.

♦ Με ένα καθαρό πινέλο, βούρτσισε απαλά το μεταλλικό φύλλο, ώστε να αφαιρέσεις όσα τμήματα περισσεύουν.

♦ Έπειτα, πέρασε ένα ελαφρύ στρώμα από το ειδικό sealer των μεταλλικών φύλλων και άφησε τις μπάλες να στεγνώσουν πλήρως εσωτερικά και εξωτερικά για περίπου 12 ώρες.

♦ Ξαναβάλε στην θέση του την μεταλλική κορυφή της κάθε μπάλας και τέλος κόψε τις κορδέλες σε μικρά κομμάτια και πέρασέ τες από τις κορυφές για να δημιουργήσεις τα κρεμαστάρια για το δέντρο.

Voilà! Οι πιο stylish μπάλες για τα Χριστούγεννα είναι έτοιμες! Άσε, που γίνονται και υπερφανταστικό δώρο για τους αγαπημένους σου!

Read More

And More