Bathroom stories: Πώς να κάνεις το μπάνιο σου τον πιο cozy χώρο του σπιτιού σου

Θυμάσαι κάποτε που το μπάνιο σου και η εικόνα του ήταν το τελευταίο πράγμα που σε απασχολούσε; Προφανώς, αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τη θέση τους έχει πάρει η stylish και άψογη εικόνα των μπάνιων μας, τα οποία πλέον αντικατοπτρίζουν τις αισθητικές αναφορές και επιρροές μας! Τι γίνεται, όμως, όταν το μπάνιο σου είναι “κρύο”, αδιάφορο και ελαφρώς απρόσωπο; Με ποιο τρόπο θα μπορέσεις να το κάνεις όχι απλά στιλάτο και σωστά διακοσμημένο, αλλά “ζεστό”, cozy και φιλόξενο; Κανένα πρόβλημα, γιατί λύσεις υπάρχουν, οι προτάσεις είναι αρκετές και σίγουρα θα καταφέρεις να βρεις εκείνη που αντιπροσωπεύει το γούστο σου, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου!

Το μπάνιο, εκ των πραγμάτων μοιάζει αρκετά “απόμακρος” χώρος, μιας και το… παγερό πλακάκι του είναι και το βασικό διακοσμητικό στοιχείο του. Δες, όμως, τα διακοσμητικά άλματα που έχουν γίνει σε αυτό τον τομέα και από το “αποστειρωμένο” λευκό πλακάκι που κάλυπτε τοίχους και δάπεδα περάσαμε στα τσιμεντοπλακάκια ή και τα ειδικά χρώματα και το βιομηχανικό μπετόν, που δίνουν απευθείας άλλη αίσθηση στο μπάνιο! Επιπλέον, οι διαφορετικές τεχνοτροπίες έχουν φέρει μεγάλη αλλαγή στο μπάνιο, χρησιμοποιώντας το πλακάκι σε διαφορετικές συνθέσεις και με νέες τεχνικές, ώστε τα patterns να κάνουν την εμφάνισή τους, δίνοντας “αέρα” ανανέωσης στο χώρο. Αν σε αυτά προσθέσεις και τα κατά καιρούς trends που προκύπτουν και αφορούν διακοσμητικά αντικείμενα, νέα υλικά και διαφορετικές αποχρώσεις, τότε αντιλαμβάνεσαι πως έχουν διανύσει αρκετό δρόμο και πως το μπάνιο σου μπορεί να γίνει τόσο stylish και εκθαμβωτικό, όσο και το σαλόνι σου!

Και για να μην χάνουμε χρόνο, ας δούμε πώς θα κάνεις το “άχρωμο και άοσμο” μπάνιο σου… ναό του interior design, με μικρές διακοσμητικές πινελιές!

Με τα χνουδωτά χαλάκια μπάνιου

Τα fluffy υλικά πάντοτε συνδέονται στο μυαλό μας με αυτό το comfort feel που έχουμε ανάγκη στη χαλάρωσή μας! Και ενώ μπορεί τα vintage χαλιά να είναι μια από τις πιο στιλάτες επιλογές αυτή τη στιγμή στο μπάνιο, ωστόσο τίποτα δεν θα κάνει το χώρο πιο “ζεστό” και θελκτικό από ένα χνουδωτό χαλί (με την κατάλληλη απορροφητικότητα εννοείται) που θα σε κάνει να θέλεις σαν τρελή να βγάλεις τις παντόφλες σου και να πατήσεις πάνω του με γυμνό πέλμα!

Με κεριά και φωτάκια

Ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη διακόσμηση και αν σκεφτείς πως μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, εκείνη του hygge, έχει στηριχθεί πάνω στις ευεργετικές ιδιότητες του ζεστού και χαμηλού φωτισμού από κεριά και ήπιες πηγές φωτός, τότε αντιλαμβάνεσαι πως το μπάνιο σου έχει ανάγκη από αυτά!

Με φυτά εσωτερικού χώρου

Όπου υπάρχει χώρος στο σπίτι σου, πάντα θα χωράει ένα φυτό! Και το μπάνιο είναι ένα από τα πιο κατάλληλα δωμάτια του σπιτιού, χάρη στη συνεχή υγρασία που μπορεί να παρέχει στα φυτά εσωτερικού χώρου! Αν θέλεις, λοιπόν, να νιώσεις αμέσως το coziness και το comfortness του μπάνιου σου, τότε άρχισε να προσθέτεις… βλάστηση!

Με στιλάτες πετσέτες

Ναι, είναι αλήθεια πως οι πετσέτες σου πέρα από τον απολύτως χρηστικό ρόλο τους, μπορούν να αποτελέσουν και το πιο πολυτελές διακοσμητικό στοιχείο στο μπάνιο σου! Αν ο χώρος έχει ράφια, τότε τοποθετώντας εκεί μερικές fluffy και στιλάτες πετσέτες για τους επισκέπτες θα έχεις το décor που θυμίζει απευθείας αρχοντικό spa!

Με κουρτίνες

Δυστυχώς, αυτή η επιλογή αφορά μόνο εκείνους που το μπάνιο τους διαθέτει παράθυρο! Σε κάθε περίπτωση, το να συμπεριφερθείς σε αυτό σαν να είναι το παράθυρο του υπνοδωματίου σου είναι η καλύτερη λύση, μιας και θα του δώσει “πόντους” κομψότητας, ενώ αυτομάτως η κουρτίνα θα “ζεστάνει” το χώρο!

 

Read More

And More