Budget friendly design: Πώς θα κάνεις το μπαλκόνι σου stylish και φιλόξενο χωρίς περιττά έξοδα!

Budget friendly design: Πώς θα κάνεις το μπαλκόνι σου stylish και φιλόξενο χωρίς περιττά έξοδα! | tlife.gr

Εδώ και ένα μήνα, το καλοκαίρι έχει φτάσει. Μπορεί να μην το έχεις αντιληφθεί πλήρως, μιας και το τροπικό κλίμα έχει “χτυπήσει” και τη δική μας πόρτα, με τις δροσερές καταιγίδες να… σπάνε τη μονοτονία του καύσωνα, ωστόσο ο Ιούλιος έχει έρθει για να μας επιβεβαιώσει την άφιξη του καλοκαιριού (για τα καλά, αν κρίνω από τις υψηλές θερμοκρασίες). Αυτό σημαίνει, πως μπορείς πλέον να επιμεληθείς με ασφάλεια τη διακόσμηση του μπαλκονιού, της βεράντας ή της ταράτσας σου, αφού από εδώ και μέρα και μέχρι να ξεκινήσουν οι πολυπόθητες διακοπές σου, θα χρειαστείς ένα “δροσερό” καταφύγιο στην πόλη! Και επειδή, το κλιματιστικό δεν επιτρέπεται να δουλεύει ολημερίς κι ολονυχτίς, κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους (αλλά και οικονομικούς βεβαίως-βεβαίως), το μπαλκόνι σου είναι το επόμενο καλύτερο μέρος του σπιτιού, που θα σε βοηθήσει να.. ρίξεις τις θερμοκρασίες και να απολαύσεις μερικές ανέμελες στιγμές!

Πολλές φορές έχουμε συζητήσει για τη διακόσμηση των εξωτερικών χώρων, τόσο για τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν (εδώ κι εδώ), όσο και για τα απαραίτητα στοιχεία που “απογειώνουν” το summer feeling (εδώ). Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι δραστικές αλλαγές και οι θαρραλέες επεμβάσεις μπορούν να κοστίσουν πολύ ακριβά. Γι’ αυτό και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και πράγματα που ενδεχομένως ήδη διαθέτεις στο σπίτι, ώστε να καταφέρεις να δημιουργήσεις την προσωπική σου όαση εκεί έξω!

Σήμερα, λοιπόν, σου έχω συγκεντρώσει τέσσερις απλές λύσεις που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το μπαλκόνι σου τον πιο tropical προορισμό για φέτος το καλοκαίρι!

Παχύφυτα

Κάθε εξωτερικός χώρος έχει ανάγκη από την ανάλογη βλάστηση, για να δώσει την εικόνα που χρειάζεται απαραίτητα να έχει -ως εξωτερικός χώρος! Και ενώ μπορεί να έχεις εφοδιαστεί με την εκάστοτε σεφλέρα, τον φίκο ή ακόμη και την μπανανιά που θα δώσουν στη συνολική εικόνα τα κατάλληλα tropical vibes, υπάρχει και μια μικρότερης “κλίμακας” προσθήκης που μπορείς να κάνεις και να δώσεις αμέσως διαφορετικό… αέρα στο μπαλκόνι σου! Τα παχύφυτα είναι η κατάλληλη λύση, αφού μπορείς να τοποθετήσεις πολλά και σε διάφορα μέρη του μπαλκονιού, δίνοντας μια ενιαία “πράσινη” αισθητική στον χώρο!

Κρεμαστά φωτάκια

Θα έχεις προσέξει πως το κεντρικό φως του μπαλκονιού μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ούτε κάτι τόσο έντονο χρειάζεσαι, ούτε διασκεδάζεις ιδιαίτερα με την ποικιλία εντόμων που προσελκύει ο “εκτυφλωτικός” λαμπτήρας. Γι’ αυτό και η καλύτερη λύση είναι η χρήση γιρλάντας με φωτάκια, που παρέχει τον απαραίτητο ρομαντισμό, ενώ ταυτόχρονα δεν γίνεται ενοχλητική για τα μάτια τους. Άσε, που δεν έχει αρκετή ένταση για να συσπειρώσει γύρω της όλα τα κουνούπια της γειτονιάς!

Βάσεις για τα φυτά

Είναι ένα από τα τελευταία trends που έχουμε παρατηρήσει να αναδύονται στο interior design, αλλά πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη προσθήκη και για το μπαλκόνι, Βλέπεις, αυτό θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα “layering” με τα διαφορετικά επίπεδα των φυτών. Την ίδια στιγμή, θα δώσεις “ύψος” στο κάγκελό σου, δημιουργώντας ένα προστατευτικό περίβλημα από φυτά. Τέλος, οι πόντοι σου στο styling θα… εκτοξευθούν!

Κιλίμια

Η μεγαλύτερη φετινή τάση στη διακόσμηση των εξωτερικών χώρων είναι η διαμόρφωσή τους σαν να επρόκειτο για εσωτερικούς χώρους. Και επειδή τα χαλιά είναι το No1 αντικείμενο που χρησιμοποιούμε στα σαλόνια μας για να γίνουν “φιλόξενα” και cozy, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στα μπαλκόνια μας. Με έναν ψάθινο διάδρομο ή μια βαμβακερή στρώση είναι βέβαιο πως θα έχεις το πιο stylish αποτέλεσμα!

READ more